ja ciuszkow zadnych nie biore przygotowalam tylko P. odpowiednie zestawy a potem mu tylko powiem ktory zabrac, a przygotowalam body z krótkim rękawem i z długim oraz dresowe spodenki, sweterek i skarpetki w zaleznosci od pogody wezmie odpowieni ciuszek-mam nadzieje ze polozne podpowiedza na jaki stroj jest pogoda zeby malucha nie przegrzac (bo pewnie do tego bedziemy mialy wieksza sklonnosc). O pepuszek/kikutek bym sie nie martwila bo prawdopodobnie zakryje go pieluszka
reklama
B
beti2223
Gość
nie pamiętam już kto mi radził żeby zapakować smoczki do szpitala co wydaje mi się dobrym pomysłem ale u mnie w szpitalu ponoć nie można dawać smoczków jakiś głupi ten szpital i w ogóle. ja rozumiem że podają co trzeba zabrać ale nie będzie mi nikt mówił czy mogę używać smoczków dla własnego dziecka czy nie i tak samo z chusteczkami mokrymi, tutaj ich nie wolno używać i ponoć tylko watę się bierze. a w cholere z takim czymś
hmm
dziwne z tymi chusteczkami...
mi nawet polozna powiedziala jak bylam na zwiadach zeby wziac to w czym chce kapac dziecko i wlasnie chusteczki...
a co do smoczka i tak bym wziela, jakby mi zabronily to bym powiedziala ze to moje dziecko i ja decyduje o takich rzeczach!
dziwne z tymi chusteczkami...
mi nawet polozna powiedziala jak bylam na zwiadach zeby wziac to w czym chce kapac dziecko i wlasnie chusteczki...
a co do smoczka i tak bym wziela, jakby mi zabronily to bym powiedziala ze to moje dziecko i ja decyduje o takich rzeczach!
B
beti2223
Gość
ja tam mam to gdzieś zabieram i smoczki i chusteczki. przecież wiadomo że tą pierwszą kupkę nie da się tak fajnie wytrzeć watą a jak im się nie podoba to zwyzywam te irlandzkie babska po polsku to się nauczą przez to wszystko moje torby są o dwa razy większe bo w ogóle się nie zgadzam co do niektórych rzeczy i biorę tak jak ja chcę i już. ej no kto to widział żeby dla maluszka od razu po urodzeniu dawać biały ręczniczek rozumiem jak już jest czyściutki i w ogóle ale skoro ja go biorę od razu do siebie to co ten ręczniczek ma od razu być do wyrzucenia bo będzie cały od krwi no i wiadomo nie rozumiem ich w ogóle
beti
zgadzam sie z toba, dlatego ja tez ostatnio zakupilam jeden maly recznik - fioletowy bo tak samo pomysllam wezme ten ladny bialutki i go zaraz moze wyrzuce?
akutan
tez jestem tego zdania, sprobowaliby tylko zabrac!
zgadzam sie z toba, dlatego ja tez ostatnio zakupilam jeden maly recznik - fioletowy bo tak samo pomysllam wezme ten ladny bialutki i go zaraz moze wyrzuce?
akutan
tez jestem tego zdania, sprobowaliby tylko zabrac!
Tonya
Zadowolona z życia :)
Beti no dziwne to podejście, a z watą to naprawdę przesadzili - niech sobie położne same watą tyłki podcierają...nie dziwię się, że Cię to wkurza
U nas też dają ciuszki szpitalne. Ja biorę swoje na wyjście jedynie, bo potem mogą ci w tym galimatiasie kąpieli nie oddać twoich, tym bardziej, że pamietam jak przy F. za każdym razem przebierały malucha....znaczy u nas 2 x dziennie. Jedynie rożek wezmę swój i pieluszki tetrowe pod główkę.....Na stronie szpitala każą jedynie wziąć chusteczki i pieluszki dla bąbli....
T
taycia
Gość
Beti - a Ty w którym szpitalu będziesz rodzić?? w Ennis czy w Galway??
reklama
B
beti2223
Gość
W Ennis się nie rodzi jedynie w Galway lub Limerick a ja będę w Limerick.