reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - co zabrać???

reklama
Bishopka- dobrze ze bierzesz cala paczke papmkow bo z tego co mi położna mówiła w Oławie sie oddaje położnym jedna paczke papmkow i chusteczek...one ponoc to opisuja ze to twoje choc nie wiem jak potem dziala ich 'wydawania' :?

karolaola ja tez mam spakowane 3-6kg miesiac temu Igor wazyl ok 2300-2500 mysle ze przez m-ac przybral do tych 3000. Jak beda za duze to najwyzej pogonimy M po mniejsze.
Suszarke do wlosow tez biore taka malutka podrozna.

Bishopka- dobrze ze bierzesz cala paczke papmkow bo z tego co mi położna mówiła w Oławie sie oddaje położnym jedna paczke papmkow i chusteczek...one ponoc to opisuja ze to twoje choc nie wiem jak potem dziala ich 'wydawania' :?
A ja im nie dam ;-) bo swoje mam oryginalne pampersy a poźniej dostane np. bella happy, bo o takich przypadkach słyszalam. Powiem, ze mam 5 na dzień i tyle.

ja dzisiaj zakupiłam (a raczej zakupiono mi) taki mini płyn do higieny intymnej do szpitala biały jeleń, mini pastę do zębów co by nie mieć taaaakiej wielkiej kosmetyczki.
a no i coś uroczego dla mamusi - zestaw do lewatywy:dry:

flower a u Was robią lewatywy :szok: toż to już zabronione w szpitalach.....no chyba że ty sama chcesz.....

Mi to się tak właśnie zaczął pierwszy poród.....wyhafciłam sniadanko a potem kibelek i się oczyściłam i potem już tylko skórcze :-D

aankaa my- mamy Igorków to i myślimy podobnie:) Ja też stawiam, że te większe pampki będą dobre;-)
Ja chyba tez będę chciała lewatywę- u mnie w szpitalu jest jak mówi JJ -na życzenie, ale będę się chyba czuć bardziej komfortowo. No chyba, że organizm sam się oczyści to już w ogóle tralalal:-)

reklama
u nas lewatywa też obowiązkowo. Trochę mnie to przeraża ale i tak w sumie wolę to niż potem jakąś niespodziankę. Choć miło nie będzie :no::baffled::szok:

Do góry