no to dobre ;-)jak kiedyś zapytałam moją przyjaciółkę co zabrać do szpitala i oczywiście chodziło mi o te wszystkie super rzeczy typu laktator,podpaski , podkłady to ona mi powiedziała,że najważniejszy jest puder i tusz do rzęs żeby chociaż resztki godności zachować
reklama
Malgo000
Fanka BB :)
U nas dzieciaczka nie kapia w szpitalu, bo kaza dobiero po tygodniu a wczesniej tylko mycie sama woda wiec kosmetykow nie trzeba brac. Za to kazali wziac 12 x body w zwiazku z czym musialam biec do sklepu i kupowac oraz prac kolejna pralke ubranek. Ponoc dzieci sie bardzo pluja i brudza i one czesto przeberaja.
Ja jeszcze biore nakladki na sutki, takie co ulatwiaja karmienie i redukuja bol jesli mama ma problemy. I stare, czarne krotkie spodenki, ktore ubiore pod koszule do karmienia w razie przecieku.
I jedzenie. Nie wiem, jak w PL ale tu jak trafisz na poporodowa w nocy to dostaniesz tylko tosta, wiec kaza wziasc jakies przekaski (rogaliki, batoniki zbozowe itd.) oraz cukierki / lizaki / biala czekolade i male soczki dla energii podczas SN, bo moze to troche potrwac a jesc nie wolno i watpie zeby sie w tym bolu chcialo!
Mam 3 torby
jedna dla mnie
jedna dla mlodego
jedna do samochodu z zapasem wszystkiego (glownie gaci, podpach i pieluch), zeby M. nie panikowal i nie szukal niczego tylko donosil mi rzeczy z auta w razie czego
Ja jeszcze biore nakladki na sutki, takie co ulatwiaja karmienie i redukuja bol jesli mama ma problemy. I stare, czarne krotkie spodenki, ktore ubiore pod koszule do karmienia w razie przecieku.
I jedzenie. Nie wiem, jak w PL ale tu jak trafisz na poporodowa w nocy to dostaniesz tylko tosta, wiec kaza wziasc jakies przekaski (rogaliki, batoniki zbozowe itd.) oraz cukierki / lizaki / biala czekolade i male soczki dla energii podczas SN, bo moze to troche potrwac a jesc nie wolno i watpie zeby sie w tym bolu chcialo!
Mam 3 torby
jedna dla mnie
jedna dla mlodego
jedna do samochodu z zapasem wszystkiego (glownie gaci, podpach i pieluch), zeby M. nie panikowal i nie szukal niczego tylko donosil mi rzeczy z auta w razie czego
Malgooo- ten patent z 3 torbami jest ekstra- też miałam taki plan na spakowanie Nowy tatuś nie będzie miał do tego głowy jak będziemy w szpitalu a po ostatnich doświadczeniach wiem, że zawsze czegoś brakuje Jak nie dzidzia się upaćka to ciebie usmaruje, sama się usmarujesz i co chwila człowiek by się przebierał. Bo głupio takiemu leżeć ...
mucha_nie_siada
Malgo000 za każdym razem jak czytam o tym 'pluciu dzieci' to się zastanawiam o co chodzi i robię oczy . Na porodówce nie zauważyłam, żeby ściany były w ślinie, a dzieciaki całe od niej mokre. Ktoś ma jakąś fobię chyba w tym szpitalu :-)
ja mam dwie, a co, żeby było śmeiszniej najwięcej miejsca zajmują pieluchy dla mnie i młodej, niż ciuchy
u mnie tez sa takie proporcje...te paczki z podpaskami sa wieeeelkie :/
A myslicie ze bede głupio wygladala jak wezme suszarke do włosow??
mucha_nie_siada
devi, suszarka jak suszarka... ja rozważam prostownicę ;-).
u mnie tez sa takie proporcje...te paczki z podpaskami sa wieeeelkie :/
A myslicie ze bede głupio wygladala jak wezme suszarke do włosow??
devi u mnie suszarka już spakowana
reklama
flower188
jak najbardziej wskazana (co będziesz z mokrą głową latać żeby cię gdzieś zawiało?) zwłaszcza jeżeli masz zimny nawiew podobno do suszenia krocza polecają ale jakoś nie wyobrażam sobie suszyć się tam suszarką w szptalu w domu to może jeszcze...A myslicie ze bede głupio wygladala jak wezme suszarke do włosow??