ja prałam wszystko nawet nawet rożki i materacyk do wozeczka , ochraniacze... u nas we Wrocku tez ponoc ubieraja maluszki, jednak na wszelki wypadek uszykowałam torbe dla coreczki , zawsze emek moze ja doniesc a jak nie to cos z tego na wyjscie sie wybierze ... biore papmersy, paczke chusteczek i bepanthen [czy jak to sie pisze] na pupe i na piersi mozna to to dawac takie 2w1
reklama
T
taycia
Gość
Mi póki co wychodzą trzy,więc nie jest tragicznie :-)
myszka1987
Mama Mikołaja:)
Nie sądzę żebym ja kąpała dziecko,więc w dupce... nie biorę....
A wy prałyście rożek? właśnie dzielę pranie i od samego rana jedziemy z koksem :-)
taycia a czy czasem u was nie kąpie się dziecka po kilku dniach dopiero?? Z tego co wiem to pierwsze kąpiele w czystej wodzie położne tam zalecają...
T
taycia
Gość
taycia a czy czasem u was nie kąpie się dziecka po kilku dniach dopiero?? Z tego co wiem to pierwsze kąpiele w czystej wodzie położne tam zalecają...
Myszka - bardzo możliwe ... wiem,że gdzieś czytałam,że nie dość,że w czystej pisali to jeszcze w zimnej żeby zahartować dziecko
Myszka, po 12h myją dziecko w szpitalu, przynajmniej u mnie.
A ja na liście rzeczy do zabrania do szpitala ( wydrukowane ze strony www) mam:
"na powrót do domu"
1. ubranie dla mamy (pamiętaj, że Twój brzuch nie od razu stanie się płaski)
Jak to przeczytałam to myślałam, że się posikam:-)
Albo:
" Dla mamy po porodzie"
20 pieluch jednorazowych w kształcie podpasek.
A ja na liście rzeczy do zabrania do szpitala ( wydrukowane ze strony www) mam:
"na powrót do domu"
1. ubranie dla mamy (pamiętaj, że Twój brzuch nie od razu stanie się płaski)
Jak to przeczytałam to myślałam, że się posikam:-)
Albo:
" Dla mamy po porodzie"
20 pieluch jednorazowych w kształcie podpasek.
T
taycia
Gość
Hahaha - fajne te złote rady Szuszu :-) mnie rozwalił rozmiar tych podkładów higienicznych bella... można się nimi opatulić od pępka po samą dupkę :-)
myszka1987
Mojej siostrze na drugiej wizycie domowej położna powiedziała że już może zacząć kąpać dziecko (tylko czysta woda!!) a ona już ze 4 razy je kąpała w oilatum i się nie przyznała bo położna przestrzegała żeby nie zmywać bariery ochronnej z dziecka
myszka1987
szuszu ale dzieci po urodzeniu są czyste z wód płodowych czy brudne z krwi?? Od czego to zależy? Bo mi się wydaje że takiemu czystemu dziecku lepiej się śpi;-)ale swoją droga jak wykąpała pierwszy raz to zaczęła małej łuszczyc się skóra na nogach i rękach
Ostatnia edycja:
reklama
szuszu ale dzieci po urodzeniu są czyste z wód płodowych czy brudne z krwi?? Od czego to zależy? Bo mi się wydaje że takiemu czystemu dziecku lepiej się śpi;-)ale swoją droga jak wykąpała pierwszy raz to zaczęła małej łuszczyc się skóra na nogach i rękach
Są i w mazi i w wodach i we krwi:-) Są tylko wycierane pieluchami i zwijane w jakieś bety:-)
A takiemu maluchowi to chyba wszystko jedno;-) A nawet myślę, że lepiej mu w tej mazi, bo może trochę mamę czuje..nie wiem;-)