reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - co zabrać???

ja prałam wszystko nawet nawet rożki i materacyk do wozeczka , ochraniacze... u nas we Wrocku tez ponoc ubieraja maluszki, jednak na wszelki wypadek uszykowałam torbe dla coreczki , zawsze emek moze ja doniesc :) a jak nie to cos z tego na wyjscie sie wybierze ... biore papmersy, paczke chusteczek i bepanthen [czy jak to sie pisze] na pupe i na piersi mozna to to dawac takie 2w1

reklama
Nie sądzę żebym ja kąpała dziecko,więc w dupce... nie biorę....
A wy prałyście rożek? właśnie dzielę pranie i od samego rana jedziemy z koksem :-)

taycia a czy czasem u was nie kąpie się dziecka po kilku dniach dopiero?? Z tego co wiem to pierwsze kąpiele w czystej wodzie położne tam zalecają...

taycia a czy czasem u was nie kąpie się dziecka po kilku dniach dopiero?? Z tego co wiem to pierwsze kąpiele w czystej wodzie położne tam zalecają...

Myszka - bardzo możliwe ... wiem,że gdzieś czytałam,że nie dość,że w czystej pisali to jeszcze w zimnej żeby zahartować dziecko :-D:-D

Myszka, po 12h myją dziecko w szpitalu, przynajmniej u mnie.

A ja na liście rzeczy do zabrania do szpitala ( wydrukowane ze strony www) mam:

"na powrót do domu"
1. ubranie dla mamy (pamiętaj, że Twój brzuch nie od razu stanie się płaski) :-D

Jak to przeczytałam to myślałam, że się posikam:-)

Albo:

" Dla mamy po porodzie"

20 pieluch jednorazowych w kształcie podpasek.

:-D

Hahaha - fajne te złote rady Szuszu :-) mnie rozwalił rozmiar tych podkładów higienicznych bella... można się nimi opatulić od pępka po samą dupkę :-)

Mojej siostrze na drugiej wizycie domowej położna powiedziała że już może zacząć kąpać dziecko (tylko czysta woda!!) a ona już ze 4 razy je kąpała w oilatum:-D:-D i się nie przyznała bo położna przestrzegała żeby nie zmywać bariery ochronnej z dziecka:confused:

szuszu ale dzieci po urodzeniu są czyste z wód płodowych czy brudne z krwi?? Od czego to zależy? Bo mi się wydaje że takiemu czystemu dziecku lepiej się śpi;-)ale swoją droga jak wykąpała pierwszy raz to zaczęła małej łuszczyc się skóra na nogach i rękach:dry:

Ostatnia edycja:
reklama
szuszu ale dzieci po urodzeniu są czyste z wód płodowych czy brudne z krwi?? Od czego to zależy? Bo mi się wydaje że takiemu czystemu dziecku lepiej się śpi;-)ale swoją droga jak wykąpała pierwszy raz to zaczęła małej łuszczyc się skóra na nogach i rękach:dry:

Są i w mazi i w wodach i we krwi:-) Są tylko wycierane pieluchami i zwijane w jakieś bety:-)
A takiemu maluchowi to chyba wszystko jedno;-) A nawet myślę, że lepiej mu w tej mazi, bo może trochę mamę czuje..nie wiem;-)

Do góry