reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - co zabrać???

reklama
Nam dzisiaj położna mówiła, że od sudokremu się odchodzi i Linomag jest bardzo dobry, a co do soli fizjologicznej to mówiła, że nie trzeba i można używać wody przegotowanej.

Od sudocremu sie odchodzi bo zawiera w sobie cynk a linomag nie (choc sa dwa rodzaje linomagu, z cynkiem i bez)...a z cynku powinnysmy korzystac tylko jak JUZ cos sie dzieje a nie zapobiegawczo

Ja mam porównanie, bo jak pupa się odparzyła używałam i Linomagu i Sudocremu. I ten drugi był o niebo lepszy. Przynajmniej w przypadku Wiki;-)
Linomag też nie był zły, ale mi przeszkadza konsystencja i zapach tego specyfiku;-)
A do pępka może być i spirytus i Octanisept, ja tym razem skorzystam z tego drugiego.
A sól morska do noska to raczej na początku się nie przyda, na pewno nie w szpitalu.

Ostatnia edycja:
czytam was i uswiadamiam sobie ile jeszcze rzeczy musze dokupic

ale wiekszosc rzeczy do szpitala juz mam zakupione i moge sie pakowac - tzn narazie poloze wszystko w jednym miejscu bo torba bedzie mi jeszcze potrzebna na wyjazd do mamy w przyszlym tyg
ja mam pojemniczki malutkie do ktorych przeleje sobie kosmetyki :-)
kupilam dzis serie babydream dla dzieci, jak wystapi uczulenie to kupie cos innego ....

Kolezanki polecaly mi wlasnie serie kosmetykow z Babydream. Podobno nie uczulaja nawet alergikow, a sa w rozsadnej cenie. Podobno Nivea i Johnson uczulaja.

Rany, o jakich wy wynalazkach piszecie. Mi polozna na oczka, nosek, pepek itd polecila tylko przegotowana wode, zadnych innych specyfikow. :confused: Tu nawet chyba nic takiego nie mozna dostac. :-(

Dziewczyny a jaki bierzecie krem do pielęgnacji pupci maluszka. Ja kupiłam sudocrem, ale słyszałam że to się stosuje nie do codziennej pielęgnacji tylko jak już jakieś zmiany się pojawią, bo podobno jak się ten krem stosuje na codzień to potem jak będzie jakiś problem to nie zadziała. Zastanawiam się nad serią BeabyDream z Rossmanna, albo Linomag. Już sama nie wiem. A co do pielęgnacji pępuszka?

sudocrem działa jak lek, nie stosuje się go profilaktycznie. Ja do pupy stosowałam tylko chusteczki i teraz też tak zamierzam, sudocrem użyłam przez dwa lata dosłownie z 5 razyi o po 1 razie bo od razu przechodziło. Na pempuszek rozcieńczony spirytus, a na oczki sól filzjologiczną (albo wodę przegotowaną)

No a ja muszę się biegiem pakować, bo nie wiadomo czy uda mi się dotrwać do 25 lipca tak dziś stwierdził gin :wściekła/y:

reklama
sudocrem działa jak lek, nie stosuje się go profilaktycznie. Ja do pupy stosowałam tylko chusteczki i teraz też tak zamierzam, sudocrem użyłam przez dwa lata dosłownie z 5 razyi o po 1 razie bo od razu przechodziło. Na pempuszek rozcieńczony spirytus, a na oczki sól filzjologiczną (albo wodę przegotowaną)
podpisuję sie pod wypowiedzią Oli.B-ja tak samo robiłam z Wiki i teraz też tak zamierzam robić z młodym .Sudokrem tylko na odparzenia tak samo jak linomag itp.
Profilaktycznie to chyba tylko jakaś zaspka ewentualnie nic po za tym .Tak samo myślę o tych wszystkich płynach i balsamach typu Oilatum to jest dla dzieci z problemami skórnymi i nie powinno sie moim zdaniem stosować dla bobasa który nie ma stwierdzonych takich przypadłości.Zwykła oliwka lub balsamik wystarczy.Jeśli skóra dzieciaczka od początku przyzwyczai sie do takich specyfików typu Oilatum itp. to później może mieć problem jak zapoda się zwykły balsamik lub płynik .

Ostatnia edycja:
Do góry