reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - co zabrać???

Dobrze wiedzieć, bo też go używam i nie chce mi się bawić w te różne roztwory tantum itd. A to jest gotowe i dobre więc kolejna rzecz którą mam:)

reklama
Och kurcze! a dla mnie Lactacyd odpada. Tak jak w zyciu nie miałam żadnych swedzen ,szczypań ,infekcjii tak po lacacyt MASAKRA!!! No nie moge go uzywać i juz. Ale to ponoc tak jest,że nie wszystki każdy rodzaj tych płynów pasuje i trzeba szukać tego odpowiedniego dla siebie. Ja do szpitala szare mydlo biore( bo to sie u mnie sprawdziło),a w domu bede jeszcze używać arcalen maść,tantum rosa( do tego połozna poleciła kupic mi taką mega duża strzykawe,zrobic roztwor w butelce np po wodzie mineralnej,nabierac to do strzykawki w ten sposób polewać gdzie trzeba;-). Także juz kupiłam potrzebna akcesoria i bede robic jak po porodzie z Natka),i AA płyn-dla mnie jest on ok.

Och kurcze! a dla mnie Lactacyd odpada. Tak jak w zyciu nie miałam żadnych swedzen ,szczypań ,infekcjii tak po lacacyt MASAKRA!!! No nie moge go uzywać i juz. Ale to ponoc tak jest,że nie wszystki każdy rodzaj tych płynów pasuje i trzeba szukać tego odpowiedniego dla siebie. Ja do szpitala szare mydlo biore( bo to sie u mnie sprawdziło),a w domu bede jeszcze używać arcalen maść,tantum rosa( do tego połozna poleciła kupic mi taką mega duża strzykawe,zrobic roztwor w butelce np po wodzie mineralnej,nabierac to do strzykawki w ten sposób polewać gdzie trzeba;-). Także juz kupiłam potrzebna akcesoria i bede robic jak po porodzie z Natka),i AA płyn-dla mnie jest on ok.

To ja tak miałam z tym nowym Lactacydem zielonym "fresh" - nie dość że mnie swedziało to jeszcze szczypało:szok: i wrociłam do starego sprawdzonego... A ten płyn AA znam i jest też ok. Każda trzyma się sprawdzonych sposobów:tak:

Gabiczek ja tez czekam z praniem na pogode, a tu caly tydzien ma padac
a tych ciuszkow troche jest i najbardziej przeraza mnie prasowanie wszystkiego
a w torbe taka srednia probowalam sie spakowac do szpitala i szybciej podziekowalam, bo niewiele sie do niej miesci :szok: i teraz problem w co sie tu załadowac:-)

Kurcze,to wyglada na to ,ze wszystko co dobre wycofują z PL. Fissan przeciw rozstępom tez wycofali-beznadzieja! W zwiazku z tym uzywam Mamil oliwka i krem oraz Mustella... I Mustella jest ok,bo tłusta,ale sie super wchłania,ale jednocześnie skóra taka mieciutka i odzywiona jest,ale Mamil krem jest sredni dla mnie. Szybko sie wchłania i po godzinie nie ma śladu,ze czymś smarowałam,w zwiazku z tym trzeba znowu smarować ,nooo i wiadomo tubka wychodzi w pare dni. Dokupiłam oliwke dlatego i na noc( bo to mega tluste) nią smaruje...Kończe Mamil i zostaje przy Mustelli,bo finansowo w sumie na jedno wychodzi....A fissan był taki dobry....eeee!

natt u nas fissan normalnie jest dostępny i nawet jak nie mają to mówią mi proszę przyjść jutro - jutro będzie, przychodzę i jest i jeszcze w dodatku jakieś znizki w aptece u mnie są od 13-15 ze jakos za 20 pare zl mozna kupic, takze moze jakbys dobrze poszukala to bys go gdzies znalazla :p

mUSTELLE NA ROZSTĘPY MIAŁAM I MI NIC NIE DAŁA MIMO, ŻE SMAROWAŁAM SIĘ KILKA RAZY DZIENNIE... MAM TAKIE ROZSTĘPY, ŻE AŻ NIE CHCE MI SIĘ NA NIE PATRZEĆ;/

reklama
Karolinkaz, nie przejmuj się, mnie nie pobijesz. Mam już wszędzie, ostatnio zauważyłam nawet na moich wielkich ramionach :-D Ale mam na to już taaak wyrąbane że to koniec.

Do góry