Dziś na USG jak nam lek powiedział: OOO jakie ma długie włoski, to mi się wyrwało, że jak taki kosmaty to musi być Kosma, mąż podchwycił (on teraz bardziej jest za tym imieniem niż ja) a jak pojechaliśmy do mojej mamy po Anielkę to mi jeszcze powiedziała, że dziś są imieniny Kosmy ;-) Ja zawsze myślałam, że jak synek to Kosma - tylko teraz mi brakuje odwagi, boję się, że to baaardzo mało popularne imię i ludzie źle na nie będą reagować. Mój maż z kolei o naturze buńczucznej na złość światu chciałby mieć Kosmę ale ja nic dzieckiem sobie udowadniać nie chcę... tylko ciągle chodzi mi po głowie sen, który miałam na początku ciąży (jeszcze nie wiedziałam, że to facet) - trzymałam na rękach dzieciątko i mówiłam do męża, że to nie może być Maciuś, że ja zawsze chciałam Kosmę.... I co tu robić?
reklama
Dziś na USG jak nam lek powiedział: OOO jakie ma długie włoski, to mi się wyrwało, że jak taki kosmaty to musi być Kosma, mąż podchwycił (on teraz bardziej jest za tym imieniem niż ja) a jak pojechaliśmy do mojej mamy po Anielkę to mi jeszcze powiedziała, że dziś są imieniny Kosmy ;-) Ja zawsze myślałam, że jak synek to Kosma - tylko teraz mi brakuje odwagi, boję się, że to baaardzo mało popularne imię i ludzie źle na nie będą reagować. Mój maż z kolei o naturze buńczucznej na złość światu chciałby mieć Kosmę ale ja nic dzieckiem sobie udowadniać nie chcę... tylko ciągle chodzi mi po głowie sen, który miałam na początku ciąży (jeszcze nie wiedziałam, że to facet) - trzymałam na rękach dzieciątko i mówiłam do męża, że to nie może być Maciuś, że ja zawsze chciałam Kosmę.... I co tu robić?
Skoro wszystko i wszyscy mowia, ze Kosma jest ok, to dlaczego masz obawy? Ludzie nie musza zle reagowac - to Twoje dziecko i Twoj wybor (oraz oczywiscie najblizszych), jak je nazwiesz. Ja tez mialam opory przed Annika Ariana, bo imiona malo popularne, wrecz egzotyczne. Ale powiedzialam sobie, ze to ja mam sie dobrze czuc, mowiac do mojej corki i wlasnie to imie ma do owej corki pasowac. Ja, tak jak Ty Kosme, zawsze chcialam miec dziecko z imieniem innym niz Ania, Hania, Basia, Kasia, Asia... Wyrozniajace sie. Jak juz mowilam - to wlasnie Ty musisz sie dobrze czuc z tym wyborem. A w dodatku zawsze mozna na drugie dac na imie jakies popularniejsze imie i problem sie zmniejsza .
MALINKA2109
Fanka BB :)
A ja idę jutro na wizytę na 17.OO
MALINKA2109
Fanka BB :)
Mju mi się imię podoba jest bardzo nie spotykane
Na necie jest bardzo opisane i imię i osoby o tym imieniu może poczytaj to coś Ci pomoże.Zawsze możesz dać tak na drugie imię!
Na necie jest bardzo opisane i imię i osoby o tym imieniu może poczytaj to coś Ci pomoże.Zawsze możesz dać tak na drugie imię!
anet15
Mama Malgosi i Karolinki
Fajny artykul Basia....wart poczytania....
anet15
Mama Malgosi i Karolinki
Ja mialam raz przed porodem,sami mi w szpitalu robili....Aga nie nie boli....tylko nie przyjemne uczucie.....
reklama
Teoretycznie lepiej zrobić w domu - bo komfort większy (własna łazienka). Z drugiej strony w zeszłym roku przed operacją robiłam sobie sama i powiem szczerze, że efekt nie był raczej tak dobry, jak kiedy robili mi w szpitalu.
Nie wiem, czy preparaty się różnią, czy to jest kwestia wprawy.
Nie wiem, czy preparaty się różnią, czy to jest kwestia wprawy.