reklama
Mewa29
mama Adama
ja mam brata Damiana, ma imieniny z Kosma, zreszta chyba wlasnie wedrowali razem jakos swieci: Kosma i Damian Podoba mi sie Kosma - Mju.
Proste ale i oryginalne, idz za glosem sercaMoja mama tez sie uwziela na Damiana 27 lat temu to bylo bardzo niespotykane imie, cala rodzina ponoc byla przeciw lacznie z ojcem, ale pasuje bratu Damian bardzo.
Proste ale i oryginalne, idz za glosem sercaMoja mama tez sie uwziela na Damiana 27 lat temu to bylo bardzo niespotykane imie, cala rodzina ponoc byla przeciw lacznie z ojcem, ale pasuje bratu Damian bardzo.
_karincia_
Fanka BB :)
Ja miałam wizytę mieć w poniedziałek ale ponieważ zastałam tylko kartkę na drzwiach że "dr w dniu dzisiejszym nieobecna" to sama sobie wyznaczyłam termin następnej wizyty za tydzien w poniedziałek
Nie ruszę się jak mnie nie przyjmie bo musze koniecznie miec wymaz z pochwy ;-)
Nie ruszę się jak mnie nie przyjmie bo musze koniecznie miec wymaz z pochwy ;-)
Mewa29
mama Adama
tu jest dziwnie bo nastepna wizyte mam w 39 tygodniu i nie z polozna tylko zwyklym gp a potem polozna przychodzi do domu w 41 tygodniu jak sie jeszcze nie urodzilo, a jak juz dzidzius na swiecie to wtedy sprawdza dzidzie
a wymazu z pochwy to wogole tu nie robia przed porodem Karincia, wogole pewnie nawet szyjki mi nie sprawdza prawdopodobnie,
tak ze jak juz mam rozwarcie to nawet nie wiem i zyje w nieswiadomosci, wedlug nich jak sie zacznie to sie zacznie- naturalne podejscie
a wymazu z pochwy to wogole tu nie robia przed porodem Karincia, wogole pewnie nawet szyjki mi nie sprawdza prawdopodobnie,
tak ze jak juz mam rozwarcie to nawet nie wiem i zyje w nieswiadomosci, wedlug nich jak sie zacznie to sie zacznie- naturalne podejscie
Mewa29
mama Adama
a moj raczej opanowany musze przyznac,
zapowiedzial mi tylko na poczatku ciazy ze nie ma zamiaru ze mna rodzic,
a ostatnio mnie zaskoczyl i powiedzial ze w sumie jak chce to on moze mnie za reke wtedy trzymac nie wiem co mu sie nagle odmienilo
zapowiedzial mi tylko na poczatku ciazy ze nie ma zamiaru ze mna rodzic,
a ostatnio mnie zaskoczyl i powiedzial ze w sumie jak chce to on moze mnie za reke wtedy trzymac nie wiem co mu sie nagle odmienilo
agusia0611
Mój to by na pewno nie przeżył porodu. Był tak zdenerwowany przy pierwszym porodzie, że aż dostał opierdziel i dopiero w miarę współpracował.
Jest też druga strona medalu jeśli chodzi o zabieranie ze sobą tatusiów na poród:
Mój myśli, że dzieci rodzi się kichając - bo mi się zeszło 25 minut :-(
A co do lewatywy - to moja koleżanka po miesiącach zaparć w ciąży stwierdziła, że lewatywa, to najprzyjemniejsze co ją spotkało.... Podobno siedziała i "delektowała się chwilą" jak to określiła do momentu, aż położne jej mało za głowę z tego kibelka nie wyciągnęły. Urodziła by w łazience....
Jest też druga strona medalu jeśli chodzi o zabieranie ze sobą tatusiów na poród:
Mój myśli, że dzieci rodzi się kichając - bo mi się zeszło 25 minut :-(
A co do lewatywy - to moja koleżanka po miesiącach zaparć w ciąży stwierdziła, że lewatywa, to najprzyjemniejsze co ją spotkało.... Podobno siedziała i "delektowała się chwilą" jak to określiła do momentu, aż położne jej mało za głowę z tego kibelka nie wyciągnęły. Urodziła by w łazience....
Ostatnio edytowane przez moderatora:
_karincia_
W sumie ja tez nie wiem jak tam moja szyjka bo USG robił mi beznadziejny doktor a wizytę mam w poniedziałektu jest dziwnie bo nastepna wizyte mam w 39 tygodniu i nie z polozna tylko zwyklym gp a potem polozna przychodzi do domu w 41 tygodniu jak sie jeszcze nie urodzilo, a jak juz dzidzius na swiecie to wtedy sprawdza dzidzie
Natomiast u mnie na porodówce, wymaz jest obowiązkowy więc muszę go mieć :-)
Poza tym to takie dziwne, koleżanka miała wymaz 3 razy w ciązy robiony a ja ani razu a chodzimy do jednej doktor
Mewa29
mama Adama
Karincia- moze nie widzieli powodu po prostu u Ciebie zeby robic?
nic sie nie martw, pewnie w poniedzialek bedziesz miala zrobiony,
a wogole po co taki wymaz sie robi?
Karincia- moze nie widzieli powodu po prostu u Ciebie zeby robic?
Żeby wykluczyć gronkowca.
reklama
Hehe...Też bym się chętnie zaparć pozbyła...
Apropos mężusiów. Mój też taki wyczulony że ho ho.
Wczoraj coś mnie strzykło, ale nie chciałam żeby zauważył a on tylko na mnie spojrzał i zaraz "co cie boli?" "ojej, o Matko"!hihi
Apropos mężusiów. Mój też taki wyczulony że ho ho.
Wczoraj coś mnie strzykło, ale nie chciałam żeby zauważył a on tylko na mnie spojrzał i zaraz "co cie boli?" "ojej, o Matko"!hihi