reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Toksoplazmoza

reklama
A ja mam usg połówkowe u mojego gina :) 14 kwietnia,a potem 29 kwietnia zwykłą wizytę u mojego gina:). Nie moge sie doczekac zwłąszcza tej pierwszej bo wtedy sie dowiem,kto mieszka w moim M1;-). Chciałabym dziewczynke,ale zobaczymy co los przyniesie:)

Włąściwie to połówkowe to po połókowe bedzie,bo teraz jestem w 19 tyg a do 14 kwetnia troche jest...Ale to chyba taka umwna połowa jest...Tzn wiadomo 40 na pol to 20,no ale...

Witam.Ja musiałam pójść na leczenie kanałowe,dostałam znieczulenie ale wcześniej spytałam mojego gina czy można.Powiedział,że w II trymestrze spokojnie można,bo gorszy by był stres jakbym siedziała na fotelu bez znieczulenia

Ja mam tylko pare ubytków mimo, że wyleczyłam wszystkie zęby przed ciążą. Taka pani stomatolog mi sie trafiła :wściekła/y: Teraz chodze do innej. Ta nie daje znieczulenia, bo borowanie nic nie boli. Jakaś czarodziejka czy jak?? :tak:

ja też wyleczyłam wszystko przed ciążą, właśnie żeby nie mieć potem takich problemów; no ale z drugiej strony mój ząb był martwy od nastu lat, więc kiedyś musiało się to przytrafić; byle tylko nie trzeba rwać tego korzenia;
a sam ząbek stał się martwy ponieważ miła pani dentystka (dzieci ją lubiły) wyczyściła ubytek, ale nie zaleczyła ciut dalej miazgi zęba, tylko od razu zaplombowała (wszystko na 1 wizycie). Okazało się, że zajęta już chorobowo miazga zaczęła się dalej psuć pod plombą (nic nie było nawet widać, po prostu ząb zaczął boleć), w efekcie czekała mnie tylko kanałówka, większy stres, pieniądze, do tego zatrucie zęba, a z martwym to już różnie bywa;
jutro mam wizytę, chcę już to mieć za sobą:-(

reklama
Do góry