reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Toksoplazmoza

A dziewczyny wiecie może czy po macierzyńskim ,na wychowawczym nalezy się na jakieś świadczenia ,jeśli przedłużają umowę (i jakie mniej więcej to pieniądze)?Bo rozważam taką opcję bo jak za nianię mam zapłacić od 700 do 1000 zł to lepiej samemu siedziec w domu.

reklama
Jesli nie przekrocza ci zarobki tzn kolo 520zl na osobe to mozesz sie starac w pomocy spolecznej o dodatek w wysokosci kolo 400zl przez okres 2 lat

Lo matko to mi się nie nalezy (już nawet rodzinnego nie biorę bo mi się nie należy).A jak po macierzyńskim poszłabym na bezrobotne ?Jak to jest nie wiecie może? Ja odkąd szkołę skończyłam nigdy nie byłam na bezrobociu.

Ja jestem w takiej sytuacji, wychowawczy mi sie nie nalezy i jestem na zasilku, z racji tego ze jestem w ciazy to pracy raczej mi nie wcisna, ale kobietom po macierzynskim probuja wciskac byle im zabrac ten zasilek. No chogata jesli nie masz rodzinnego to i dodatek sie nie nalezy, niestety:baffled:

Ja dorabiam na umowy zlecenia oprócz etatu i tu niestety nie da sie nic zrobić- nie ma żadnej ochrony na to...nie wiem tylko jak jest z macierzyńskim jeśli umowa zlecenie to jest czyjaś jedyna praca i płaci z niej składki, bo ja składek nie płacę bo idą z etatu- zawsze muszę złożyć takie oświadczenie jak podpisuje umowę...

właśnie kasiu jakoś się te przepisy na niekorzyść zmieniły ja niecałe 4 lata temu w zatrudniaku to dowiedziałam się że do 1 roku życia nie mogą mnie zmusić do pójścia do pracya teraz to od razu zgroza

a właśnie mi się jeszcze przypomniałao że te max 4h przy kompie to nie tylko ze względu na promieniowanie tylko właśnie na pozycję - że niekorzytnie tyle siedzieć, że stawy przy pracy na kompie mogą siadać - więc dobry sprzęt to niestety jeszcze nie wszystko

Yasmin9103 - wiem że np. przyszły pracodawca, który będzie chciał Cie przyjąc moze poprosić o zaświadczenie lekarskie czy aby jego przyszła pracownica jest lub nie jest w ciąży...

Przyjmując si edo pracy i tak robi sie badania z medycyny pracy, ale nie wiem czy przy nich wyszła by ciąża

reklama
u mnie w pracy zanim poszłam na zwolnienie była dziewczyna która była na wychowawczym a że zaszła w ciąże to musiała chociaż na chwilę wrócić żeby na l4 płatne iść i wyobraźcie sobie że w 5 miesiącu dostała od lekarza medycyny pracy stempelek:tak: pracowała 2 dni i tylko my pracownice wiedziałyśmy:-) lekarz medycyny pracy chyba nie może informować o ciąży bez zgody bo jej nic nie wpisał dobrze się czuła

Do góry