reklama
Fajnie, że powstał ten wątek, bo właśnie mi się witaminy kończą a wizyte u lekarza mamdopiero 23.02. Dziewczyny wy nadal bierzecie kwas foliowy, czy już wogóle nic? Tak się zastanawiam czy wogóle kupować witaminy, nie chciałabym urodzić takiego wielkiego bobaska
Może kupić sam kwas foliowy?
Może kupić sam kwas foliowy?
a u mnie jest odwrotnie obie ciąże miałam silną anemię,braki żelaza spore i witaminki musiałam łykać,ale wtedy była Materna i dodatkowo piłam sok z buraków,który sama sobie robiłamja nigdy nie miałam problemów z niedokrwistością czyli brakiem żelaza tylko w ciąży ale i to dopiero w drugiej połowie spada zazwyczaj
zobaczymy jak bedzie w tej ciąży
Emy
Fanka BB :)
Joan ja pytałam lekarza co z kwasem foliowym w 12 tyg, powiedział, ze jak jeszcze mam opakowanie to mogę brać do 16 tyg. potem to już nie
ja biorę calcium i żelazo, ale i tak co drugi dzień, wydaje mi się, że jem wystarczająco dobrze
ja biorę calcium i żelazo, ale i tak co drugi dzień, wydaje mi się, że jem wystarczająco dobrze
andariel
mama super dwójki :]
ja już mam to za sobą - szef pogratulował i tyle ale ja się specjalnie nie przejmowałam, umowę mam na czas nieokreślony, parę lat już ta pracuję, właściwie skupiłam się tylko na sobie i swoim zdrowiu. Przecież firma beze mnie nie upadnie
martwi mnie natomiast moje zwolnienie - trafiła mi się jakaś niedoinformowana pani doktor z LIMu, która wystawiając mi zwolnineie na grype nie wpisała kodu B. Potem, przy kontroli, zagadnęłam ją o to, a ona stwierdziła, że to tylko ginekolog może takie wystawiać. I tłumaczylam,że nieprawda, bo bralam już L4 od internisty i to on sam zaproponował B, ale bez skutku. Bez sensu przecież - z grypą do ginekologa nie ide tylko do internisty! a ten kod daje mi tyle, że mam 100% platne. No i nie wiem co robić, czy zgłosić się do LIMu do innego lekarza i próbować domagać się korekty? czy tylko ten lekarz, który wystawiał zwolnienie może je skorygować? nie wiem co robić, w końcu jak mi zabiorą kasę za 9 dni zwolnienia to jednak to odczuję... macie jakiś pomysł?
martwi mnie natomiast moje zwolnienie - trafiła mi się jakaś niedoinformowana pani doktor z LIMu, która wystawiając mi zwolnineie na grype nie wpisała kodu B. Potem, przy kontroli, zagadnęłam ją o to, a ona stwierdziła, że to tylko ginekolog może takie wystawiać. I tłumaczylam,że nieprawda, bo bralam już L4 od internisty i to on sam zaproponował B, ale bez skutku. Bez sensu przecież - z grypą do ginekologa nie ide tylko do internisty! a ten kod daje mi tyle, że mam 100% platne. No i nie wiem co robić, czy zgłosić się do LIMu do innego lekarza i próbować domagać się korekty? czy tylko ten lekarz, który wystawiał zwolnienie może je skorygować? nie wiem co robić, w końcu jak mi zabiorą kasę za 9 dni zwolnienia to jednak to odczuję... macie jakiś pomysł?
andariel
mama super dwójki :]
myślisz? nie wpadłam na to; w piątek idę do gina to zapytam; najgorsze, że to zwolnienie zostało już pewnie wyslane do ZUSu przez LIM, nie wiem jak w takim razie wygląda ta korekta - czy to zaświadczenie musze do ZUSu wysłać też? no bo co mi to da, że w pracy dam zaświadczenie, jak do ZUSu pójdzie zwolnienie bez kodu B? co prawda, w ZUSie jest już 1 zwolnienia z B, ale naprawdę nie wiem jak to działa; nie mam pojęcia
reklama
kaskax25
mama wspaniałej trójki
Raczej napewno do zusu tez bo oni takich szczegolow sie czepiaja, sama przesiedzialam na zwolnieniu ponad pol roku i nawet potrafili moje papiery zagubic. To ze na pierwszym jest B nic nie daje, bo np. dla nich moglas poronic i ciazy nie ma. Moze w pracy idz z oryginalem skseruja a zusowi wyslij oryginal, no chyba ze to pracodawca powiadomi o bledzie zus. A nastepnym razem idz do innego lekarza