reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Toksoplazmoza

reklama
wśród moich znajomych dzieciaczki, które urodziły się z wagą powyżej 3800 - 3900 "pochodziły" z mamuś, które łykały tablety od 4 m-ca ciąży; jestem więc dość zaskoczona tym co piszecie:baffled: no i jednak posłucham lekarza prowadzącego;

wśród moich znajomych dzieciaczki, które urodziły się z wagą powyżej 3800 - 3900 "pochodziły" z mamuś, które łykały tablety od 4 m-ca ciąży; jestem więc dość zaskoczona tym co piszecie:baffled: no i jednak posłucham lekarza prowadzącego;
ja z reguły brałam od 4 miesciąca i moje dzieci miały wage 2900 i 3200

ja byłam przekonana ,że przepisze mi inny feminatal a on powiedział,że mam brać ten , koleżanka z którą pracuje brała go na samym początku no ale dzidzia zdrowa to nie będę sie z nim kłucić.

To bardzo dobry wątek - dzięki! Uspokoiłam się trochę :tak: Mi lekarka kazała jeszcze tylko przez 3 dni (do niedzieli) brać kwas foliowy i odstawić. Poza tym biorę 2xdziennie luteinę. Idę do niej dopiero w czwartek. Martwiłam się, że mam nie brać nawet kwasu. A z tymi warzywami teraz to jest na bakier. Jestem fanką pomidorów, ale o tej porze roku słabo przypominają pomiodory i cenę mają zabójczą :baffled:. Staram się jeść owoce - jabłka, pomarańcze, banany, mandarynki. Gdzieś przeczytałam, że ze względu na potas warto zjazdac 1 banana dziennie. Jeśli lubicie - POLECAM!!

Większy mam problem z tym co mogę pić. Wodę mineralną lubię, ale jak jest taka aura chce mi się czegoś gorącego :tak: Z kawą i herbatą lekarka kazała nie przesadzać. Piję dużo mięty, z rozsądku czasem nagietek, wodę z sokiem. Chce mi się jakiegoś urozmaicenia ;-) Co pijecie bezkarnie???

ja pije kawe rozpuszczalną,cappuccino,herbate zieloną i czerwoną ,a po za tym miety dużo,zero wody mineralnej bo nie lubię i colę;-)

reklama
U nas pomidory w tesco po 4,40, takze na cene nie narzekam. Fakt to nie to samo co w lato:baffled:Bezkarnie to tylko pije wode

Do góry