aneczka2425
Fanka BB :)
ale to też zależy od kobiety i czy pierwsze czy kolejne dziecko podawałam już przykład kobiety rodziła 4200 córkę bez nacinania kilka partych i koniec drugie dziecko.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja co prawda znieczulenia nie miałam ale byłam podłączona do aparatu i położna patrząc na wykres mówiła kiedy mam przeć a kiedy nie , więc wydaje mi się że nawet jakbyś nieczuła skurczy po znieczuleniu to położne ci będą mówić co i kiedy robićale na lipcu jedna dziewczyna opisuje że miała problem z odczuwaniem skurczy przy parciu po znieczuleniu - nie wiedziała kiedy przeć...więc chyba jednak moze się tak zdarzyć...
Dziewczyny ja rodziłam 12h z czego II faza porodu (czyli parcie) 1min! Anielka 3750... ale tak szybko to też nie dobrze - rehabilitantka nam mówiła, że może przez to Mała miała wzmożone napięcie mięśniowe
Taszka dobrze połozna powie Ci kiedy masz przeć ,ale jak nic nie czujesz to wydaje Ci się ,że przesz a tu nic .Tak rodziła moja koleżanka i kuzynka ,były wściekłe na to zzo ,bo bóli nie czuły ,ale jak miały przec to wydawało im się ,że prą a połozna mówi ,że nic z tego i poród zamiast kilku godzin przeciągał się do 10 i 12 h.Ja sama już nie wiem co o tym myslec w razie w wezmę sobie zaświadczenie od gina na znieczulenie ,ale nie wiem czy skożystam;-)ja co prawda znieczulenia nie miałam ale byłam podłączona do aparatu i położna patrząc na wykres mówiła kiedy mam przeć a kiedy nie , więc wydaje mi się że nawet jakbyś nieczuła skurczy po znieczuleniu to położne ci będą mówić co i kiedy robić