reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Toksoplazmoza

reklama
U nas zalezy w którym szpitalu, ceny sie wachają od 50-300zł a tam gdzie je chcę rodzic to akurat biorą 300zł :baffled::baffled::baffled: ale to nie zgodne z prawem :szok:

U mnie za poród rodzinny to 100 zł się płaci a za znieczulenie też około 100 zł
A jest jeszcze sala osobna do porodu 300 zł!!!Ale tam to sa jakieś piłki wanna(płatna dodatkowo nie wiem ile) i inne akcesoria a pozatym wygląd ma inny pomalowany ładnie i wogóle....

karincia u mnie koszt 500 i z ledwą biedą to przeżyłam, że tyle mam zapłacić, ale 800 to już przegięcie ;/
zazdroszczę tym co mają za darmo, ale klinice niestety muszę zapłacić

no to jeszcze tyle macie dobrze ze zapłacic mozecie - chociaz duzo nie powiem....

u mnie nie ma znieczuleń w żadnym szpitalu w ogóle- miasto duze a takie cyrki dopiero robia akcje "rodzic po ludzku" i moze za jakis czas sie cos poprawi...

w tym szpitalu co chce rodzic to poród w wodzie kosztuje 500zł i jest jedna sala taka, a rodzinny tez chyba 100zł

druga sprawa ze porodówki w lato mają remonty i ciekawe czy trafie akurat z moim porodem do tego szpitala co chce...masakra jakas:wściekła/y:

Wiem Dziewczyny że masakrycznie wysoka jest u mnie cena za znieczulenie :wściekła/y:
Ja i tak zamierzam rodzić bez znieczulenie ale tak chciałam wiedzieć w razie gdybym nie dawała jednak rady :tak:
A za poród rodzinny płaci się u nas 100zł ale mnie to i tak nie dotyczy bo rodzę sama :tak: Maż będzie grzecznie siedziała na korytarzu :-)

A... i rodzę w normalnym szpitalu, nie w prywatnej klinice ;-)

reklama
Wiem Dziewczyny że masakrycznie wysoka jest u mnie cena za znieczulenie :wściekła/y:
Ja i tak zamierzam rodzić bez znieczulenie ale tak chciałam wiedzieć w razie gdybym nie dawała jednak rady :tak:
A za poród rodzinny płaci się u nas 100zł ale mnie to i tak nie dotyczy bo rodzę sama :tak: Maż będzie grzecznie siedziała na korytarzu :-)

A... i rodzę w normalnym szpitalu, nie w prywatnej klinice ;-)

U mnie znieczulenie bezpłatne i na szczęście anestezjolog jest zawsze, ale jak Karincia nastawiam się na rodzenie bez znieczulenia.

Poród rodzinny tez bezpłatny, ale trzeba mieć zaświadczenie o skończonej szkole rodzenia, choć nie wiem czy mąż da rade być przy porodzie :-D

Do góry