reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

Hope nie martw sie .. mi sie wydaje ze sie najada...dziecko nie rozroznia bolu brzucha z glodu czy z innego powodu. Jakby byla glodna to jadla by dluzej. Zreszta u mnie jest to samo...Emil je coraz krocej ale widze ze mleka leci duuzo poczatkowo. Tez czasem duzo mleka w piersi zostaje... nie martw sie ; )

reklama
Milusia dał mi do myślenia Twój post:) ten gdzie pisałaś że byliście z Zosią u specjalisty i zdiagnozował jej refluks. Powiedz kochana jakie ma malutka objawy ? Bo ja u mojej też podejrzewam. Muszę poszukać jakiegoś dobrego pediatry. Ale w każdym razie jak zaczęłam karmić ja pionowo (choć jeszcze nie za bardzo mi to wychodzi:) ) to je dużo dłużej. . widać że najedzona może ona dlatego tak krótko kafka bo ją piekło . . .

Ja Pindole!!!!!!!! Pomocy!!!!!!!!

nie wiem co wybrać: Bepanthen,Linomag,Sudocrem
okropne uczulenie na pupie juz w pachwinie i pod jajeczkami okropne suche liszaje czerwone mocno chyba uczulenie od pampa czym smarowac zeby nie ciapac wszystkim podpowiecie błagam :(

dziekuje blue sprobuje ale masakra jakas miał takiego liszajka ale dupke wietrzy smarowałam ale bepanthenem nie wiedziałam ze to tak szybko postąpi teraz przebieram podnosze jajeczka a tam mega liszaj do dupki idzie tzn. w strone "oka" suche takie :( ja to sie mam ...

kurcze wspoluczuje maluszkowi cos o tym wiem wojtek obparzyl mi sie pare razy tak mocno ze mial az krostki pekniete do krwi ;( ppolozna kazala klasc na brzuszku z gola pupa na pampersie i podkladzie i suszyc z bezpiecznej odleglosci te rany ale u was to moze byc cos innego ;( i moze podmywaj malego szarym mydlem?? moze chusteczki zmienilas nawilzane? wojtus np chusteczki nie toleruje :(

pustiszi- ja nie mam doswiadczenia w odporzonej pupce bo moj Arek jeszcze (odpukac;-)) ani razu nie miał. ale moja mama i babcia twierdza,ze tylko maka ziemniaczana na zmiany pieluszkowe- nawet na takie suche miejsca. Ja niestety tego potwierdzic nie moge,bo jeszcze takiej sytuacji nie mialam...

tak ja juz od 3 dni biore tylko mąke ziemniaczaną kurcze może chusteczki albo pampy bo dostałam pampersy 3 slip i kupiłam chusteczki z hippa i teraz nie wiem co ;/ wiec mam mąkę...... pampersa zmienie na te poprzednie chyba bo chusteczek nie używam tylko płatki i woda ale skoro jest to nadal to moze i pampers podrażnia no musze odstawiac i oglądać ....

blue ja to co mowisz takie krostki juz sączące się nawet mieliśmy to własnie sudocrem nas uratował jak nic ale to całkiem co innego teraz suche mocno czerwone plamy jakas pokrzywka zyby to na siurka nie weszło bo jajeczka juz czerwone a jak to swędzi to chyba wiem czemu on tak od dwóch dni sie przebuda i drzemek nie robi tylko w nocy jak go mocniej "namaszcze" to i świąd mniejszy rany rany ale uroki ... ;/

reklama
PUSTISZI moze na pampku jest jakas warstwa np z jakims balsamem tym zielonym i od tego tak sie uczulil. Ja uzywam Sufocremu a czasem Bephantenu przy zmianie pieluszki. Czasem Tormentiolu jak juz bardzo mocno jest odparzina pupa.
Laura na chusteczki reaguje lekkum podraznieniem. Starszak tak nie mial

Do góry