reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

Pustiszi alergia moze sie pojawic na produkt ktory jadlas od zawsze nawet po latach... tak wiec idz do lekarza moze cos doradzi. A moze zmienilas proszek krem ?

reklama
PUSTISZI najlepiej skonsultuj to z lekarzem. Jak to od alergii to potrzebna masc sterydowa i cos od uczulenia. A jak alergia na MM to potrzebne specjalne mleczko u nas to Nutramigen lub Bebilon Pepti.
U mojej siostry synka alergia wyszla po 2 mscach a dopiero jak mial 3 msce na szczepieniu bo lekarka o tym powiedziala

najgorsze ze idą za tym problemy z brzuchem ;/ te krostki przybladły jak drzemał teraz wstał i poruszal się i cała buzia z lewej str. czerwona ;/ no nie wiem nie chce wyjść na tą wspominaną już psychopatkę ale tylko go zaszczepiłam i co chwila temp. i problemy .... kiedyś słyszałam że małe dzieci mały problem duże dzieci... no właśnie niech ja znajde tego co tą złotą myśl wymyślił ;////// masakra

Ja to juz bym poszla do lekarza bo duzo tego. Moze to cos po szczepieniu sie ciagnie. Zadna psychopatka, z tak malymi dziecmi to wszystko z lekarzem sie konsultuje bynajmniej tu w PL. Kiedys mialam taka lekarke co to w necir o wszystkim mowila czytav

Pustiszi ja tez bym z tym poszła do lekarza :( Oliwia ma takie krostki czerwone ale tylko po spaniu zależy na ktorym policzku śpi nie poci sie nie wiadomo jak wiec niewiem od czego mam jej buzie myć przegotowana woda i smarowac te czerwone miejsca linomagiem lub cienka warstwa sudocremu . Teraz widze po 3 dniach ze lepiej jest !
Wspolczuje tobie i synkowi jak to sie brzydko mówi jak nie urok to sraka !!!!

pustiszi- u nas tez podobnie to wygladalo, z tym,ze suche nie bylo. Lekarz stwierdzil,ze od bialka takie cos moze byc,ale ja karmie cycem...na butli nie mam pojecia jak to wyglada...

czy wszystkie rozrozniacie rodzaje placzow ? czy tylko ja jestem jakas nie teges ze nie umiem ich rozroznic ktory na jedzenie a ktory na spanie ?

Kasieńka - ja od razu widzę po oczkach jak na spanie

pediatra mi nic nie da bo ja ze śluzem w kupce byłam na pogotowiu i tam nic bo to nie biegunka i nie ma temp ponad 39 ... nic dzwoniłam już do m i zobaczymy póki co ta wysypka sie pojawia i gdy mały odpoczywa delikatnie zanika i znowu burak jak sie bawi... ale jak tylko zje albo w trakcie jedzenia popiskuje nie wiem czy to nie coś z przełykiem albo żołądkiem bo od jakiegoś czasu mniej więcej od 2 tyg jak ma czkawke to cofa mu sie mleko musze go w pionie trzymać ... jak z brzuchem nie ustąpi to jedziemy na pogotowie i już ... szkoda mi go bo tu się uśmiecha a za chwile zwija ...

Kasieńka mam to samo! Nie zawsze wiem.

Mi ostatnio spędza sen z powiek to że moja malutka je bardzo mało. Nawet dzisiaj przed spaniem pojadła raptem 5 minut i odwraca główkę. więc próbuje jej delikatnie podać to już płacz i odwracanie głowy więc przestałam jej podsuwać choć pierś prawie pełną!
Kurcze nie wiem o co chodzi bo moja Martynka nie zasnęła kiedy w obu cycach jedynie pustka została. Rozumiem że każde dziecko inne i że Lenka może mieć po prostu mniejszy apetyt ale żeby aż tak malutko. Co prawda nie mam miarki i nie wiem ile zjada ale je góra 5 minut.
Najgorzej sen z powiem spędza mi myśl że może po moim mleku boli ja brzuszek, że woli iść spać głodna niż potem cierpieć.
Zaczęłam nawet ściągać trochę bo nie radziłam sobie z nadmiarem. Wiecie o co może chodzić?

reklama
Kasieńka to moje drugie dziecko a i tak mam problemy :( myślałam ze wiem kiedy głodna wiec daje butle ona wypila mi 10 ml i padła !!!! Czyli nie głodna a senna !!!

Hope u mnie odwrotnie jak Oliwie brzuszek boli to studnia bez dna ile by jej nie dał mleka czy herbatki tyle wypije a potem jest jeszcze gorzej :( moze przez te 5 min sie najada cieżko mi doradzić bo ja mm karmie :(

Do góry