reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

Marika ja podaje Infacol i nie wiem ile tego jest bo pisze zeby 2 nacisniecia pompki przed kazdym jedzeniem, ale ja nie daje przed kazdym , nie weim jak jest z innymi kropelkami

a my juz po wizycie u pediatry, maly ma katar dostal antybiotyk w kroplach do nosa, ktory ma zwalczyc bakterie, starsza ma czerwone gardlo i okropny katar i kaszel tez reklamowka lekow na te dolegliwosci. najgorsze ze pani doktor powiedziala ze oliwka nie powinna sie zblizac do antka i spac w oddzielnym pokoju, nic nie poweidzialam bo jest to niemozliwe, tzn o ile z tym zblizaniem to jeszcze mozna probowac ja ograniczac przynajmnije co do calowania, to sen w innym pokoju beze mnie wogole nie wchodzi w rachube i co mam zrobic. boje sie zeby maly czegos wiecej nie zlapal ale przeciez nie wygonie corki z sypialni bo bedzei czula sie odtracona.

reklama
to teraz ja z problemem.
młody dostał krostek na czole, caaalutkie czoło jest tym usypane. wygląda jak cielista kaszka i nie sądzę, że to jest uczulenie. raczej to od strasznie tłustej skóry na czole i głowie. może wiecie jak się tego pozbyć?

u nas tez cos podkrwawia bo polozna kazala tak mocno wycierac mówi ze jest okk ,zeby dobrze czyscic i wysuszac to szybciej odpadnei i sie zagoi

U nas juz lada dzień odpadnie,tylko zastanawiam się co się robi jak juz odpadnie?dalej sie czyści i osusza??

Nam jak odpadł jeszcze w szpitalu pępek to Polożna kazała tylko pudrem zasypywac i już jest zagojone strupek moment odchodził po kawałeczku ze tak powiem

reklama
Czesc Dziewczyny,Lenka od wczoraj tez ma okropny katar-zolty i gesty. Obawiam się, ze0zlapala cos od Julki, bo ta odkad przyszlysmy do domku ma infekcje i jest na lekach. Na razie odciagam katarek Frida przed karmieniem i mam nadzieje, ze się nie rozwinie. Najwazniejsze ze Lenka ladnie pije mleczko i przybiera na wadze. Co do pepuszka, to nasz tez jeszcze lekko podkrwawia, ale polozna kaze osuszac tylko patyczkiem po kapieli.

Do góry