reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

u mojej siostry dzieci byly karmione nutramigenem tym dla alergikow to kupki byly smierdzace. Moj synek byl karmiony Zwyklym MM i kupki mialy normalny zapach, nie byl nieprzyjemny

reklama
Ach kurde zadzwoniłam do męża musi kupić inne mleko bo wije sie jak wąż baki puszcza meczy sie okropnie... Fifka podobnie mój sie zachowuje
Nóżki mu trzymam ćwiczę trochę mu ulży i zaraz znowu jęczy mialcze stęka pręży sie ... :/

Załamuje mnie tylko fakt ze tu naprawdę jest tak mały wybór mlek ze mnie cos normalnie strzeli :/

Dzwoniłam właśnie do położnej w sprawie tych bąków śmierdzących i powiedziała ze jutro zapyta lekarki jak to dokładnie jest... ale w jej mniemaniu nie powinnam za mocno przeżywać... Kolki to czysta fizjologia o ile dziecko nie wiszczy codziennie po kilka godzin. - Adrian się wkurza ale to raczej jest marudzenie a nie płacz...zapach jest bo ma problemy z trawieniem ale póki nie boli go bardzo brzuszek to nic się nie dzieje...w jej mniemaniu jego żołądek musi nauczyć się trawić, a jak ma to robić jak ja wszystko odstawiłam... ? Jak nie ma wyprysków to mam jeść więcej produktów...

Poczekam jeszcze na opinie lekarki ale to troszkę ma sens...

I u mnie była przed sekunda Polożna jej zdaniem to nie wina mleka powiedziała mamy kupione najlepsze mleko ze to przez żelazo mały ma anemię i mu dajemy ale dopiero dostał dwie krople ... Kazała tylko nie robić i nie Beltac na bierzaco mleka tylko zrobić w dwie butle do lodówki i podgrzewać zeby sie nie pienilo i nie napowietrzalo no mam nadzieje ze pomoże bo już raz wykazała sie taka inteligencja ze maz ja prawie z domu wyrzucił ... No i mały przybrał prawie 500g przez 2 tyg ;) to jedna dobra wiadomość ...

Położne przychodzą do Was z wagą czy macie swoje? My mamy ale taka masę in china tania, wiec ważenie nią to bardziej chyba tak mniej wiecej żeby zobaczyć. To tygodniowo na piersi ile Wam maluszki przybierają?

Wiolka powiekszone sutki to sprawa twoich hormonow, nie martw sie wszystko wroci do normy, ja mam swoja wage tzn pozyczona od kolezanki ale moja polozna wcale z waga nie przychodzi i nie wazy dziecka.

Fifka faktycznie ma to sens, tylko jak to jest ze jedne dzici puszczaja bąki śmierdzące a inne nie? przeciez kazdy żołądek musi przyzwyczaic sie do trawieina, ale pewno to tak samo jak to ze jedno dziecko ma kolki a inne nie

Pustiszi jakos dziwne z tym robieniem mleka i pozostawianiem w lodówce, bo z tego co ja wiem o sztucznym mleku, czy kaszkach to zawsze pisze zeby robic na bieżąco i musi byc swieże. no ale moze tam u was "w wielkim świecie":) macie jakies inne mleka. zreszta co kraj to obyczaj, i moze polozna ma racje, bo pewno jest bardziej od nas doswaidczona w tej kwestii

Wiolka - do mnie przychodzi z waga wkłada go w worek na haczyk i wazy

Dona - ręce mi opadły bo zrobiłam na 5 porcji mleka i wzięłam sie za czytanie i wszędzie pisze ze każde mleko nie może stać tylko ma być świeżo robione i pite ... Teraz to ja już nie wiem jak powiem mężowi to on już ja chyba do domu nie wpuści i zrobi awanturę jeżeli głupoty nagadala :/

Pustiszi pisza zeby robic swieze mleko, bo niektorzy zrobia mleko stoi na blacie i podadza skisniete. Nie wiem czy u was mozna kupic mleko w butelce lub w kartoniku gotowe ? U nas mozna i moze zeby malemu nie mieszac tego mleka to kup taki...ona tak ci powiedziala zeby sie nie pienilo bo moze za duzo powietrza lykac i wtedy miec kolke. Nie wiem mize wystarczy jak to mleczko postoi 10 minut zeby pianka opadla.

reklama
No właśnie Akuku kazała zrobić w butelkę i do lodówki i odgrzewac

Ale teraz już i tak maz na szybko pojechał kupić inne mleko bo ja mu dałam wzięłam do odbicia i zwymiotował wszystko eeeh zaczął sie prężyć teraz wlasnie wypił herbatę koperkowa i zrobił nr 2 biegnie go przebrać bo okropnie cuchnie cos mi sie wydaje ze ta laktoza chyba mu szkodzi bo ja przecież mu nie szkodze bo go tylko trzymam :/

Do góry