reklama
malinka1984
Fanka BB :)
Milusia, u nas też jeszcze pępuszek nie odpadł. Psiukałam octaniseptem, położna kazała teraz tymi wacikami z alkoholem przemywać. Powolutku się zasusza...
miejskibandyta
Milusia - u nas odpadł po 3 tygodniach.
Kajtula dziś marudzi przeokrutnie. Nie ma kolek, jest najedzony, ciepło mu, a jak się go na chwilę zostawia to płacze. O co chodzi?! Przyzwyczaił się do naszej obecności? Dwa dni byliśmy w Bytomiu i był z nami cały czas. Teraz usnął u Mariusza na klatce piersiowej. Kurcze, nie wiem czy to dobrze go tak przyzwyczajać?
Kajtula dziś marudzi przeokrutnie. Nie ma kolek, jest najedzony, ciepło mu, a jak się go na chwilę zostawia to płacze. O co chodzi?! Przyzwyczaił się do naszej obecności? Dwa dni byliśmy w Bytomiu i był z nami cały czas. Teraz usnął u Mariusza na klatce piersiowej. Kurcze, nie wiem czy to dobrze go tak przyzwyczajać?
Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
Bandyta są rózne poglądy ale... sama pomyśl... dziecko było przez 9 miesięcy w tobie... słuchało twojego głosu, bicia serca... stanowiliście jedno. Nagły poród i wyrwanie dzieciątka z tak bezpiecznego i przytulnego miejsca do zimnego łóżeczka. Dziecko jest samo w obcym świecie którego nie zna i nie rozumie... też byś płakała i szukała oparcia w osobach które kochasz....
Każdy ma inną szkołę ale ja uważam ze dziecko lepiej się rozwija będąc często blisko rodziców i czując ich obecność... więc czy przytulając dziecko i dając mu bezpieczeństwo i wsparcie uczymy go czegoś złego? Odkładanie dziecka do łóżeczka , nie noszenie, nie kołysanie itp jest wygodne dla rodziców nie dla malucha.
Milusia nie pomogę...my smarowaliśmy tymi wacikami ze spirytusem i odpadł nam po tygodniu...
Każdy ma inną szkołę ale ja uważam ze dziecko lepiej się rozwija będąc często blisko rodziców i czując ich obecność... więc czy przytulając dziecko i dając mu bezpieczeństwo i wsparcie uczymy go czegoś złego? Odkładanie dziecka do łóżeczka , nie noszenie, nie kołysanie itp jest wygodne dla rodziców nie dla malucha.
Milusia nie pomogę...my smarowaliśmy tymi wacikami ze spirytusem i odpadł nam po tygodniu...
Ostatnia edycja:
P
Pustiszi
Gość
a ja wstyd sie przyznac nie mam pojecia co sie robi z pępkiem (a prparaty w szufladzie lezą) przyszłam do domu z dzieckiem juz ze strupkiem bo po 3 dniach pod lampami sam odpadł....
dona_76
no i dziewczyny pedze dzsiaj po 13 do doktora bo dzieci mam chore, maly pol nocy nie spal bo mial zatkany nose, starsza tez ma stale zatkany i doszedl silny kaszel ktory ja w nocy wybudzal i nawet m lecial po miske bo myslalam ze przy tym kaszlu dojdzie do wymiotow, jeden wielki placz byl bo miski nie lubi, nosa wysmarkac nie chce, odciagnac tez jest problem bo juz duza i niby madra a nie rozumie ze to dla jej dobra, szlag mnie trafia bo za kazdym razem zaczyna sie od kataru a konczy na kaszlu i czesto antybiotyk jest potrzebny albo przynAJMNIJE cos bo zaczyna na oskrzela schodzic. teraz jestem przerazona bo maly juz ma katar a w niedziele chrzest i jak z chorym dzieckiem godzine w kosciele zimnym stac, mam nadzieje ze osluchowo beda czysci
kasia150491
Mamusia synusia:)
U nas tez odpadł po 5 dniach. Aż przerażona byłam,ze tak szybko:-) przemywalismy spirytusem.
reklama
Marika30708
Fan(ka)
DONA ojej duzo zdrowka dla was. Oby to nic powaznego.
BANDYTA Laurka sama tez nie polezy. Chce byc tulona i wcisz czuc bliskosc. A najbardziej lubi w pionie na klacie meza czyli podobnie jak u was
FIFKA ja mowilam ze kolysac nie bede a sie nie da bo Laurr tylko to uspokaja. Spi ze mna bo tylko wtedy spi. Synek sam spal w lozeczku bo po prostu spal. Moim zdaniem dziecko wszystko weryfikuje. A wszyscy moga sobie tylko gadac
U nas pepek odpadl 10 dni po porodzie
A jak jest z dawkowaniem kropelek na kolki?
Na Espumisan forte nie pisze. 5 kropel ma 20mg simetikonu. Na Bobotic pisze ze mozna 6x20mg.
Jak wy stosujecie bo Laura ma kolki i nie wiem jak podawac
BANDYTA Laurka sama tez nie polezy. Chce byc tulona i wcisz czuc bliskosc. A najbardziej lubi w pionie na klacie meza czyli podobnie jak u was
FIFKA ja mowilam ze kolysac nie bede a sie nie da bo Laurr tylko to uspokaja. Spi ze mna bo tylko wtedy spi. Synek sam spal w lozeczku bo po prostu spal. Moim zdaniem dziecko wszystko weryfikuje. A wszyscy moga sobie tylko gadac
U nas pepek odpadl 10 dni po porodzie
A jak jest z dawkowaniem kropelek na kolki?
Na Espumisan forte nie pisze. 5 kropel ma 20mg simetikonu. Na Bobotic pisze ze mozna 6x20mg.
Jak wy stosujecie bo Laura ma kolki i nie wiem jak podawac
Podziel się: