Hej kobietki znalazłam książkę w której opisane sa te skoki rozwojowe pierwszy jest w
5 tyg (wrazenia ) od tej pory dziecko doskonale słyszy widzi czuje zapach i smak wszystko jest lepiej wyostrzone lepiej niż do tej pory !!!!
7-9 tydz ( wzory ) rozróżnia wzory zapachy i smak zaczyna mieć kontrole nad swoimi ruchami
11-12 ( niuanse) różnice w tonie głosu ruchy stają sie miękkie i opanowanie
14-19 ( wydarzenia )zaczyna rozumieć co wlasnie zrobiło czyli np wkłada rączke do buzi
22-26 ( relacje lek separacyjny ) zauważa fizyczna odległość
33-37 tydz (kategorie ) zauważa cechy wspólne podobieństwo zapachów i brzmień
41 48 tydz ( sekwencja ) rozumie ze niektóre zdarzenia następują po sobie
wyróżniamy 7 skoków w pierwszym roku życia związane sa z rozwojem nie fizycznym a rozwojem układu nerwowego . Rozwój mózgu i systemu nerwowego sprawia ze dzieci poddawane sa jeszcze większym bodźcom i doznaniom niż dotychczas . To wlasnie ta intensywność doznań zmieniającego sie swiata moze powodować ogromny stres u maluszka co wiąże sie placzliwoscia i niepokojem
pustiszi ja mam denicol i nam nie pomaga mam nadzieje ze u Was zadziała !!!!!
5 tyg (wrazenia ) od tej pory dziecko doskonale słyszy widzi czuje zapach i smak wszystko jest lepiej wyostrzone lepiej niż do tej pory !!!!
7-9 tydz ( wzory ) rozróżnia wzory zapachy i smak zaczyna mieć kontrole nad swoimi ruchami
11-12 ( niuanse) różnice w tonie głosu ruchy stają sie miękkie i opanowanie
14-19 ( wydarzenia )zaczyna rozumieć co wlasnie zrobiło czyli np wkłada rączke do buzi
22-26 ( relacje lek separacyjny ) zauważa fizyczna odległość
33-37 tydz (kategorie ) zauważa cechy wspólne podobieństwo zapachów i brzmień
41 48 tydz ( sekwencja ) rozumie ze niektóre zdarzenia następują po sobie
wyróżniamy 7 skoków w pierwszym roku życia związane sa z rozwojem nie fizycznym a rozwojem układu nerwowego . Rozwój mózgu i systemu nerwowego sprawia ze dzieci poddawane sa jeszcze większym bodźcom i doznaniom niż dotychczas . To wlasnie ta intensywność doznań zmieniającego sie swiata moze powodować ogromny stres u maluszka co wiąże sie placzliwoscia i niepokojem
pustiszi ja mam denicol i nam nie pomaga mam nadzieje ze u Was zadziała !!!!!