reklama
vinga89
mamusia syneczków
malinka również trzymam kciuki za wchłonięcie naczyniaka
ja to mam czasem wrażenie że wszystkie plagi egipskie na nas spadają
Siva w biedronce można spotkać wędlinę bez mleka. firma Konspol ją produkuje. kupowałam ją Natanielowi
ja to mam czasem wrażenie że wszystkie plagi egipskie na nas spadają
Siva w biedronce można spotkać wędlinę bez mleka. firma Konspol ją produkuje. kupowałam ją Natanielowi
Marika30708
Fan(ka)
ojej to trzeba bacznie obserwowac maluszki. Nawet nie wiedzialam, ze cos takiego moze byc
SIVA a moglabys wstawic foto tych bezmlecznych "łowów"
SIVA a moglabys wstawic foto tych bezmlecznych "łowów"
Ostatnia edycja:
Mirka78
:)
Vinga, Siva, nie martwie sie tymi przepuchlinkami brzusznymi, nie sa niebezpieczne. Wiele sie wchlania, zapytajcie o takie specialne plastry na brzuszne przepuchliny, to pomaga we wchlonieciu. Cwicznie miesnie brzucha malucha przez kladzenie go na brzuszku.
Takie przepuchliny, nawet jak sie nie wchlona, to nie maja duzego ryzyka uwiezniecia, a dzieki temu z zabiegiem mozna poczekac az malec bedzie silny, nawet kilka lat. Tylko te wieksze moga sie nie wchlonac, powyzej 2-3 cm
A sam zabieg jest czesto przeprowadzany a ramach chirurgii jednego dnia
Takie przepuchliny, nawet jak sie nie wchlona, to nie maja duzego ryzyka uwiezniecia, a dzieki temu z zabiegiem mozna poczekac az malec bedzie silny, nawet kilka lat. Tylko te wieksze moga sie nie wchlonac, powyzej 2-3 cm
A sam zabieg jest czesto przeprowadzany a ramach chirurgii jednego dnia
Ostatnia edycja:
vinga89
mamusia syneczków
u nas pewnie plastry na nic się zdadzą bo dość rozległa ta przepuklina. co innego do pępuszka
dona_76
Fanka BB :)
biedne te nasze maluszki, u nas tez jakis problem sie pojawil, maly wczoraj wieczorem strasznie plakal i wiercil sie a w nocy tez co jakis czas plakal, rano znowu zaczal i wtedy poczulam ze siusia do pampersa, nie iwem czy to zbieg okolicznosci czy ma cos z drogami moczowymi. dziisaj kupie woreczek na mocz i jutro rano kapiel i badanie moczy nas czeka
Dziewczyny Oliwia tez miała te przepuklinę pępkowa no i kazano dużo na brzuszku kłaść bo jak nie to plastry na szczęście dzis po 5 tyg lekarz stwierdził ze jest lepiej zreszta sama widze bo wcześniej szczególnie podczas płaczu pępek wystawał jak antenka a teraz nie ona mi nie chce spać na brzuszku leżeć tez nie zabardzo ale kłade ja kilka razy dziennie przed i po jedzeniu złości sie ale to dla jej dobra !! mam nadzieje ze i u Was obejdzie sie bez zaklejania
reklama
vinga89
mamusia syneczków
jutro zdejmujemy gips! wreszcie
Podziel się: