reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

U nas centralnie pępuś wypycha. Jest jeszcze opcja, że kikut długi zostawili przy porodzie i taka będzie jej uroda.
Laski, wiecie że w Lidlu można kupić mleko i wędline bez laktozy i bezmleczna margarynę? Jupi!

reklama
malinka również trzymam kciuki za wchłonięcie naczyniaka

ja to mam czasem wrażenie że wszystkie plagi egipskie na nas spadają :(

Siva w biedronce można spotkać wędlinę bez mleka. firma Konspol ją produkuje. kupowałam ją Natanielowi :)

ojej to trzeba bacznie obserwowac maluszki. Nawet nie wiedzialam, ze cos takiego moze byc

SIVA a moglabys wstawic foto tych bezmlecznych "łowów"

Ostatnia edycja:
Vinga, Siva, nie martwie sie tymi przepuchlinkami brzusznymi, nie sa niebezpieczne. Wiele sie wchlania, zapytajcie o takie specialne plastry na brzuszne przepuchliny, to pomaga we wchlonieciu. Cwicznie miesnie brzucha malucha przez kladzenie go na brzuszku.
Takie przepuchliny, nawet jak sie nie wchlona, to nie maja duzego ryzyka uwiezniecia, a dzieki temu z zabiegiem mozna poczekac az malec bedzie silny, nawet kilka lat. Tylko te wieksze moga sie nie wchlonac, powyzej 2-3 cm
A sam zabieg jest czesto przeprowadzany a ramach chirurgii jednego dnia :)

Ostatnia edycja:
Mirka, tak właśnie mówiła mi lekarka. Przy kolejnym szczepieniu zdecyduje, czy kupować te plastry.

Nam też lekarka ostatnio powiedziała że u córki jest mała przepuchlina, ale nic nie wspomniała o plastrach, muszę poszukać.

biedne te nasze maluszki, u nas tez jakis problem sie pojawil, maly wczoraj wieczorem strasznie plakal i wiercil sie a w nocy tez co jakis czas plakal, rano znowu zaczal i wtedy poczulam ze siusia do pampersa, nie iwem czy to zbieg okolicznosci czy ma cos z drogami moczowymi. dziisaj kupie woreczek na mocz i jutro rano kapiel i badanie moczy nas czeka

Dziewczyny Oliwia tez miała te przepuklinę pępkowa no i kazano dużo na brzuszku kłaść bo jak nie to plastry na szczęście dzis po 5 tyg lekarz stwierdził ze jest lepiej zreszta sama widze bo wcześniej szczególnie podczas płaczu pępek wystawał jak antenka a teraz nie :) ona mi nie chce spać na brzuszku leżeć tez nie zabardzo ale kłade ja kilka razy dziennie przed i po jedzeniu złości sie ale to dla jej dobra !!:) mam nadzieje ze i u Was obejdzie sie bez zaklejania ;)

reklama
Do góry