reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

ja pije rumianek ... malej nie daje ... przechodzi do mleka to co ja wypije

Dona
mysle ze mozesz sama wlasnie pic ... ja pije dwie szklanki przez caly dzien oczywiscie torebka na szklanke

Akuku ... dziec moze pic 50ml zrobionego zwyklego rumianku na dzien, a ruianek zropbic jak napisane na opakowaniu

reklama
Wlasnie wiecie jaka polityka te herbaty z hippa rumianek i koperek (kto daje ten daje nie o to mi chodzi) :)tylko u nas tzn w pl jest od 1 tyg a tu na opakowaniu nadrukowali od 6miesiaca ha! Skład identyczny bo chyba dzieci urodzone w Niemczech to genetycznie sa inne śmiech na sali

A ja odstawilam dzis wszystkie leki dla Laury. Debridat, Delicol, Espumisan i probiotyk. Ja zaczelam pic herbatki dla dzieci, koper wloski, rumianek, bobovita.
Zobacze, jaki bedzie dzisiejszy wieczor i te jej ulewanie, juz 2 razy przebieralam, ale az tak duzo tego nie bylo

u mnie dzsiaij troszke lepiej bylo i podaje tylko Dicoflor przed wieczornym karminien, pije tez ten rumianek zalecany przez dziewczyny i herbatę koperkowa. ale u nas pojawily sie śmierdzące bąki bo maly nie zrobil kupy od tygodnia ,raz tylko jak zastosowalam rurke doodbytnicza to troszke wyszko i od wczoraj byly 2 baczki z kleksem na pieluszce, nie wiem dlaczego tak go zablokowalo

Fifka jak to bylo u ciebie z tymi śmierdzącymi bączkami, doszłaś do jakichś wniosków co je wywołuje. a Adrian wtedy załatwiał się normalnie?

Dona, a probowalas czopkow glicerynowych? ja Leosiowi raz juz dalam, po 2 godzinach zrobil kupke ogromnaista. z pieluchy sie wylewala :)
pediatra nam tez polecila syrop duphalac na klpoty i bol przy robieniu kupki, ma zmiekczac stolec i zwiekszac objetosc, dzieki temu latwiej maluchowi kupe wydalic. Jest lagodny w dzialaniu i mozna go brac dlugo. My bierzemy od wczoraj, wiec jeszcze nie wiem jak u nas zadziala, ale trzymam kciuki

ja koper pilam ale nam wzmogl wytwarzanie bakow i bole i wicie sie :| wiec polecam sam rumianek

u starszaka tez tylko rumianek w koncu dawalam i wtedy byl spokojm ja nie wierze w dobre dzialanie kopru bo on zwieksza ilosc gazow moze pomaga je oddawac ale tez jest ich coraz wiecej

Dona ja bym wspomogla raz tymi czopkami moze i poczekala na reakcje po rumianku

Dona z tym koprem to nie wiem czy to dobry pomysł - pediatra mi właśnie ostatnio mówił żeby nie mieszać takiej herbaty z rumiankiem bo tak jak pisze Kasieńka one mają inne działanie i w efekcie tak jakby się wzajemnie wykluczały i mogą nawet zaszkodzić... A pytałam go o to bo m kupił mi herbatę koperkowo-rumiankową i lekarz mówił żeby absolutnie jej nie podawać dziecku bo albo jedno albo drugie, koper właśnie działa na gazy a rumianek na rozrzedzenie tej kupki:)

A ja mam herbatę 3w1 wyciąg z ziół od 1 tyg z hippa i jest rumianek koperek i anyż jak ktoś to tworzy to musi chyba trochę mieć pojęcia co można łączyć ze sobą a co sie wyklucza ... Dziwne by było gdyby nie mieli a to jest sprzedawane ....

No właśnie też mnie to dziwiło, ale tak mi lekarz mówił. U nas po koperku też nie było żadnej poprawy więc póki co zostawiam rumianek

reklama
dzięki dziewczyny, wypilam wczoraj rumianek i zjadlam pol opakowania śliwek suszonych, nie wiem czy cos z tego zadzialalo czy zbieg okolicznosci ale nad ranem Antos dzieki bogu zrobil troszke kupki (oczywiscie cala wsiaknęla w pampers) bo juz mnie to zaczynalo coraz bardziej martwic

a tez sie zastanawiam jak to mozliwe zeby rumianek z koperkiem dzialaly jakos wykluczajaco sie skoro właśnie takie herbatki robią, przeciez nie dopusciliby tego do obrotu gdyby mialo szkodliwe dzialanie, jakies dziwne to wszystko, dzisiaj ide ze starsza do lekarza to zapytam pediatre co sadzi na temat kopru i rumianku bo jestem ciekawa, mam nadzieje ze nie zapomne:)

Do góry