reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

Marika moj na szczescie nie ulewa, ale pomyslalam tak jak Marika ze to moze byc ulewanie i poszlabym do pediatry, a ty karmisz piersia moze to jakies uczulenie na cos co ty zjadasz? no nie wiem

reklama
Ikasia a odbija mu się normalnie po jedzeniu? Moja też niekiedy po dłuższym czasie ulewa już takim przetrawionym pokarmem ale nie do tego stopnia by się niepokoić...

Waszym dzieciom tez pękają zylki w oczach zaczyna to mnie niepokoić bo cos sie dzieje albo z wysiłku jak chce pruknac a nie idzie i ciśnienie w oczach w gore ale juz przy tęczówce to czerwono od tygodnia

Pustiszi mojej nie pękają, chociaż też ostatnio się pręży bo chciałaby zrobić kupę a tu jedna na 3 dni, chyba że dam jej rumianku

PUSTISZI idz najlepiej do okulisty z malym, zeby sprawdzic mu cisnienie w galce ocznej. Takie maluszki przyjmuja bez kolejki bynajmniej w PL

Dziewczyny a jak rozpoznac uczulenie na mleko u dziecka? Jakie sa objawy? I po jakim czasie od odstawienia nabialu zmiany zaczna sie cofac?

Marika chodzi Ci o to że jak Ty wypijesz np mleko to jak mała zareaguje jak coś nie tak?z tego co wiem to za uszkali,na zgięciach w łokciach i pod kolankami może mieć wysuszenie takie

reklama
Milusia nie wiem czy to typowy objaw uczulenia na mleko bo znajomi maja corke ktora jest uczulona na kakao (nie na mleko) i wlasnie ma takie wysuszenia w zgieciach az do stanów pękających

Marika to z artykułu z netu:
Co uczula? Białka mleka krowiego. Objawy: szorstka skóra, zaczerwienione policzki, silna ciemieniucha, wysypka w zgięciach łokciowych i pod kolanami, pękanie płatka ucha. Również: kolka, ulewanie, wymioty, brak apetytu, biegunka, wodniste, tryskające stolce (czasem z domieszką śluzu i krwi), chroniczny katar, duszność krtaniowa lub oskrzelowa, suchy kaszel, częste zapalenia ucha.

Marika a takie krosteczki mogą być skutkiem przytulania np do waszych ubrań pranych w normalnym proszku, kremu ktory stosujecie a z ktorym dzidzia sie zetknęła, czy kontaktu z pierwszymi promieniami słonecznymi, itd. itp. ale obserwowac oczywiscie nie zaszkodzi

Ostatnia edycja:
Do góry