reklama
P
Pustiszi
Gość
Waszym dzieciom tez pękają zylki w oczach zaczyna to mnie niepokoić bo cos sie dzieje albo z wysiłku jak chce pruknac a nie idzie i ciśnienie w oczach w gore ale juz przy tęczówce to czerwono od tygodnia
Marika30708
Fan(ka)
PUSTISZI idz najlepiej do okulisty z malym, zeby sprawdzic mu cisnienie w galce ocznej. Takie maluszki przyjmuja bez kolejki bynajmniej w PL
Marika30708
Fan(ka)
Dziewczyny a jak rozpoznac uczulenie na mleko u dziecka? Jakie sa objawy? I po jakim czasie od odstawienia nabialu zmiany zaczna sie cofac?
Marika30708
Fan(ka)
MILUSIS tak wlasnie o to mi chodxi. Laura ma z 5 pryszczykow na prawym poliku i z 3 na drugim i nie wiem czemu
reklama
dona_76
Fanka BB :)
Milusia nie wiem czy to typowy objaw uczulenia na mleko bo znajomi maja corke ktora jest uczulona na kakao (nie na mleko) i wlasnie ma takie wysuszenia w zgieciach az do stanów pękających
Marika to z artykułu z netu:
Co uczula? Białka mleka krowiego. Objawy: szorstka skóra, zaczerwienione policzki, silna ciemieniucha, wysypka w zgięciach łokciowych i pod kolanami, pękanie płatka ucha. Również: kolka, ulewanie, wymioty, brak apetytu, biegunka, wodniste, tryskające stolce (czasem z domieszką śluzu i krwi), chroniczny katar, duszność krtaniowa lub oskrzelowa, suchy kaszel, częste zapalenia ucha.
Marika a takie krosteczki mogą być skutkiem przytulania np do waszych ubrań pranych w normalnym proszku, kremu ktory stosujecie a z ktorym dzidzia sie zetknęła, czy kontaktu z pierwszymi promieniami słonecznymi, itd. itp. ale obserwowac oczywiscie nie zaszkodzi
Marika to z artykułu z netu:
Co uczula? Białka mleka krowiego. Objawy: szorstka skóra, zaczerwienione policzki, silna ciemieniucha, wysypka w zgięciach łokciowych i pod kolanami, pękanie płatka ucha. Również: kolka, ulewanie, wymioty, brak apetytu, biegunka, wodniste, tryskające stolce (czasem z domieszką śluzu i krwi), chroniczny katar, duszność krtaniowa lub oskrzelowa, suchy kaszel, częste zapalenia ucha.
Marika a takie krosteczki mogą być skutkiem przytulania np do waszych ubrań pranych w normalnym proszku, kremu ktory stosujecie a z ktorym dzidzia sie zetknęła, czy kontaktu z pierwszymi promieniami słonecznymi, itd. itp. ale obserwowac oczywiscie nie zaszkodzi
Ostatnia edycja:
Podziel się: