reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

yoanna- chyba nasze dzieci mają podobne kupy..u mojego od kiedy ograniczylam nabiał do minimum.kolor zmienił się na zielonkawy, ze śluzem i bardziej wodniste. Wcześniej były żółte, z grudkami i ciągnące i też bardziej rzadkie..musztarda to na pewno nie jest. Ale już nie panikuje. Podobno przy kp moze byc i śluz i kolor zielony..może tylko jeszcze zrobię posiew tej kupy i ogólne . Może też zrob badanie, jeśli wyjdzie ph(tylko nie pamiętam czy niskie czy wysokie) i ciała redukujące to nietolerancja laktozy może być.

Akuku, tutaj Wiolka o tym pisała.

reklama
Wróciło wszystko od 23 jest koszmar spałam po pol godziny teraz mały przysypia a nie jednak jeszcze walczy ... Skończyła mi sie BiGaia 3 dni temu ale dawałam dicoflor wczoraj sie zaczęło w nocy ale nie sialam paniki no bo po co trochę mniej spał był marudne prężył sie ale dzisiaj koszmar !!!!!! I nie wiem co mam robić chyba dzisiaj na biegu znowu po BiGaie ale niby ten dicoflor lepszy aaaaa teraz a jeśli to nie to i jeszcze zamiast no boboticu mamie baba w aptece wcisnęła beznadziejny infacol wrrrrrr w każdym bądź razie padamy!!

Kochane pomocy!

Wczoraj przy kąpieli zauważyłam,ze synek ma jedno jaderko większe, jakby opuchniete. Czy którejś synek tez tak miał? Jutro bede u lekarza,ale martwie sie juz od wczoraj...

Kasia, ja u mojego odkrylam tak przepuchline. Zauwazylam, ze jedno jadro jest jakby spuchniete, a penis przez to przesunal sie w druga strone. Wymacalam wtedy guzka. Jak Leos placze bardzo, to guzek zaczyna sie pojawiac bardziej, jest lekko sinawy. Poobserwuj malego jak placze, albo po wiekszym placzu. Lagodniejsza odniana przepuchliny jest wodniak, wtedy tylko plyn przedostaje sie do moszny, nie cale jelitko

A najwazniejsze, nie martw sie na zapas, to moze nie byc nic powaznego . Lekarz bedzie wiedzial :)

Akuku- w zwyklym ogólnym wyjdzie.

dziewczyny, a który z dzieciaczków ma podobne objawy?
ulewa w sumie mało ale widać że często mu się cofa i łyka to, prezenie, stękanie i jęczenie i przy piersi czasem i po, najgorzej nad ranem aż cały czerwony..niespokojny sen, coś. Ggovwybudza, czkawka częsta..czy to moze byc refluks czy gazy go męczą?

Wiolka u nas tez sa takie cofk glownie jak spi :| no i wtedy sie wybudza bo pewnie to kwas zoladkowy i czuj jak zgaga... ale to tez z czasem przechodzi bo to tez niestety niedojrzalosc ukladu pokarmowego :| jak nie ulewa to nie refluks

Bo już nie wiem jak mu pomóc.. Tak mało śpi ta moja bidula..

kasienka- czasem ulewa. Ale nie jakoś chlustajaco. Czasem zaraz po, czasem troszkę twarozku..

jutro idziemy na wizyte niby szczepienna, pisze niby bo i tak szczepić nie zamierzam ale mam nadzieje ze cos poradzi na ten brzuch..bo i na wadze ostatnio Malo przybral

KASIENKA z tym sie nie zgodze, ze jak nie ulewa to nie refluks. Tresc zoladka moze cofac sie do przelyku. Nie koniecznie musi sie ulac. Taki refluks jest trudniejszy do zdiagnozowania. Moj syn taki ma. Odkryli to dopiero jak mial 18 mscy a do tej pory mial kupe antybiotykow

WIOLKA ja poszlam do lekarki i na takie cos mamy Debridat. Balam sie ze moze sie powtorzyc to co bylo z synem z tym, ze Laura ulewa, a syn nie ulewal

reklama
Marika a to nie wiedzialam ... zwracam honor ... tylko lekarze wlasnie zawsze pytaja czy ulewa :|

Wiolka to w takim razie jesli maly mniej przybiera i ma takie akcje to moze faktycznie refluks ma

Do góry