reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

KASIENKA no niestety jest takie cos. Synek kaszlal a ja biegalam do pediatry 1-2 w tyg. A ze mialam taka lekarke do d..... i nic nam nie dawala. Jeden glupi Debridat i nie byloby tyle antybiotykow. A chorowal nawet latem i zawsze gardlo. Zaczal w pol roczju wtedy zapalenie pluc i szpital. Lekarza znienilam jak mial roczek. A refluks wypatrzyl u niego felczer medycyny, nawet nie lekarz po wywiadzie ze mna. Przyjmowal Gasprid i 10 mscy bez chorob !

reklama
WIOLKA tak byly. Zaczela mi chlustac to poszlam do lekarki i powiedzialam, ze boje sie zeby nie bylo tak, jak z synem. Syna leczyla do roczku inna lekarka.
Laura oprocz ulewan czesto ma czkawke a podczas slychac jak jej tresc zoladka podchodzi, czesto cos sobie przelyka, nie raz tchu nie moze zlapac i oczy lzami zachodza. Jest niespokojna, czesto placze ja ma ta "cofke" pewnie ja piecze i meczy.
Przeczytaj ulotke tego Debridat

cholewcia a moj maly znowu od tygodnia kupy nie zrobil, dzisiaj tylko przy bączku cos wylecialo, taki kleksik na pieluszce

a mam jeszcze inne pytanie ,czy to jest mozliwe ze 2.5 miesieczne dziecko zaczyna ząbkować, tzn nie chodzi mi o same wychodzenie zabka tylko o swedzenie dziaselek, moj antek ma jakies objawy swedzenia. w sposob charakterystyczny wklada raczke do buzi i gryzie ja a przy okazji od wczoraj duzo sliny produkuje. ja juz nie wiem, normalnie ogłupiec można:)

Moja Zosia od 2 tyg się tak ślini że masakra, dosłownie ciągle mokre body ma ale sądziłam że to nie możliwe tak szybko ząbkować :/ Nie za bardzo chce jeść ale smoka ciągle żuje i łapkę też...

Dona moja mała też miała od niedzieli problem z kupkami i nam pomógł rumianek:-) Samego nie chciała wypić bo dla niej wszystkie herbatki są be ale oszukałam miarką mm i się udało;-)

Swoją drogą ciekawe czy Antoś faktycznie ząbkuje - szok jak te dzieci szybko rosną;-)

Jagus nie wiem czy ząbkuje ale jakos tak to wyglada bo sie slini, tylko czasem dziecko ślini sie dlugo przed tym zanim pojawi sie faktycznie pierwszy zabek. ale tez jestem w szoku jezeli faktycznie to zabkowaie, bo corka pierwsze zabki miala cos ok 6 miesiaca i przeszla bez wieszkego problemu. cholewcia co do rumianku to bede musiala ja wypic bo mally nie wypije niczego z butelki, nawet z odciagnietym mlekiem mialam problem, moze sprobuje dzisiaj jeszcze raz chociaz łyzeczka troszke mu podac a sama tez wypije.

A taki zwykly rumianek z torebki moge dac ? Jak go parzyc i czy rozcienczyc malemu i ile ml mam podac ?? Baki nadal mecza...podajemy infacol..

Dona mojemu Vikiemu pierwszy zabek wyszedl jak mial 2 miesiace...bardzo mozliwe.

reklama
Akuku ja właśnie parzę taki zwykły z torebki, zalewam pół szklanki, niczym nie rozcieńczam i daję małej ok. 40 ml przed karmieniem, na razie raz dziennie:) Bąki puszcza bardzo ładnie:)

Ostatnia edycja:
Do góry