reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

reklama
Ja dawałam biogaje 3 dni, raz 5 kropli, wczoraj tak się meczyk i prężył że nie wiem czy nie nasiliło. Dziś nie dalam maly spokojniejszy. Jutro znowu dam i zobacze. Kupilam tez delicol ale póki co nie dalam

ja przez noc i dziś dzień nie dawałam dziś delicolu i stwierdzam że lepiej dawać:tak:więc kupiliśmy kolejny(już trzeci)-przynajmniej u nas jest różnica-mała niespokojna-w sumie nie płacze bo ona bardzo mało ogólnie płacze ale marudzi i zaczęła coraz mocniej ulewać...

Wróciliśmy!! ;) a wiec mały jest za gruby o pol kilo może byc tak ze mleczko ciężkie i on sobie nie radzi z trawieniem
Wiec jak najbardziej zmieniamy mleczko na hipp comfort i kupiłam jeszcze ekstrakt z hippa z rumianku koperku i anyż fajna sprawa 1/4 małej łyżeczki na 100ml i bez cukru !! :)
Krostki na twarzy i torsie czy delolcie to jest trądzik (moje hormony jeszcze ma)
Żelazo mam próbował niestety mu dawać po kropelce chociaż do tego ekstraktu albo kupić glukozę i dodać
Co tam jeszcze a glutki wyjmowac oczyszczać nosek osluchowo czysto :) kropelki sab simplex dalej bo nic innego nie ma ale z pl mi na pt dojdzie paczka tam mam zaopatrzenie :) co wiecej a za ręce wisiał za nogi wisiał do góry nogami szok za rękę i nogę wisiał, chodził po kozetce uuuuuh dużo tych badań, a co do bigai dawać ale ona mówiła szukać bardziej mleka a nie kropli no ale będę dawała grunt to to ze dziecko idzie na dietę wiecej pic mniej jeść i miejmy nadzieje duże sie ureguluje wszystko;)

Pustiszi to miejmy nadzieję, ze teraz się wszystko ureguluje. a te krostki wasze jak wyglądają? bo my też coś dostaliśmy i gdybam co to jest

Drobniutkie czerwone, niektóre ale na buzi robią sie ropne aleja dwie takie na brodzie i policzku... Najwiecej nas kronikach policzkach sZyjce i ramionach a od pępka w dół zero nic nie ma

No właśnie u nas też zasypało główkę krotkami. Najbardziej czółko. Z ropnych zrobiły się takie jakby żółte strupki( tak jakby ta zawartość wyschła). Na główce tez ma we włoskach, na policzkach kilka, szyi i brodzie. Nie wiem czy to potówki czy hormonalne i co z tym robić. Dziś przetarłam Mu buziunie nadmanganianem potasu i nie smarowałam niczym, żadną oliwką ani kremem. Zauważyłam, że na noc one bledną i widać je pod światło a w ciągu dnia skóra jest czerwona.

Pustiszi to ile wazy twoj maluszek ze ma nadwage:( i trzeba go ograniczac. moj wczoraj wazony ma 4700g 59cm (2miesiace) i nic nie mowily ze za duzo, a urodzil sie 3070 i 51cm. a co do tego podnoszenia to jestem w szoku bo mojego tylko do gory podnosza za raczki i nic nie mowia ale ja widze ze jemu ta glowka zostaje w tyle wtedy i troszke sie martwie ze on ma malo sily ale jak poloze go na brzuszek i ma cwiczyc to kilka razy podziobie glowka, uda mu sie niekiedy podniesc i utrzymac ale on jest leniwy i zaraz zaczyna plakac i wtedy juz nic nie cwiczy.

PUSTISZI olala ile tych dziwnych badan. A wlasnie ile wazy synek. Ile przytyl od tego spadku wagi przy wypisie?
DONA Laura przy wypisie warzyla 2760g 54cm a w 6 tyg 4180g i 59cm. A z tym podnoszenirm to Laura eczrsnie zaczela bo jak mials tydzien to lezac na brzuchu podnosila glowe i tak dziubala.
Mysle, ze to indywidualne i nie ma co sie martwic
MILUSIA oj Laura tez chlustala strasznie Daje jej Debridat. 2 dni bylo jeszcze gorzej a teraz juz lepiej

Ostatnia edycja:
reklama
Dona - u mnie to było tak na drzwiach wisiał plakat i dzieci za nogi wiszą pokazuje mojemu m i sie śmiejemy że chyba tak dla żartu to ... przychodzi pediatra i tak osłuchała i zaczyna
za dwie nogi i do góry
za prawą noge prawa reke i do góry (to samo z lewą stroną)
za rączki do góry
pod pachy i huśta uderza w rączki az sie piąstki otworzą i najgorsze:
za jedna noge i do góry i za drugą i do góry ja sie odwróciłam bo mówie nie moge !!
a mały ma miesiąc i przybrał 1,5 kg urodzony 3400 a teraz ma 4900 a wzrost 58 urósł 3 cm

Do góry