reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

Pustiszi nam też pomogła, ale musimy stosować właściwie cały czas bo po kilku dniach przerwy była powtórka z rozrywki. No i nie wiem czy dawkowanie też ma znaczenie, ale dawałam 5 razy po jednej przed karmieniem. Efekt był po 2 dniach. Mam nadzieję że w końcu znajdziesz coś co pomoże Nikiemu:-)

reklama
Dzisiaj na 17 pediatra nie wyjde bez poleconego mleka albo recepty ma mi przebadac dziecko osluchac kompleksowo bo ja osiwieje a jeszcze nie chce :)

Pustiszi na zatwardzenia rumianek sprobuj ale nie taki np hippa ze sam cukier i minimum rumianku ... taki zwykly mozna podawac dzieciom od skonczonego 1 miesiaca i daje sie 50ml na dzien caly a zaparza sie normalnie, mozna tez rozrzedzic woda ale wtedy i tak bedzie bardziej rumiankowy niz ta herbatka hippa

2 saszetki koszyczka rumianku zalać ¾ szklanki wrzącej wody, naparzać pod przykryciem przez ok. 5 minut i przecedzić. Dorośli: pić 3 – 4 razy dziennie po ¾ szklanki naparu.
Dzieci: pić 3 – 4 razy dziennie następujące ilości naparu:
- niemowlęta od 1 do 12 miesiąca życia: po 50 ml,
- małe dzieci od 1 do 5 lat: po 75 ml,
- dzieci od 6 do 12 lat: po 100 ml.
Zewnętrznie do okładów lub płukania: stosować napar przygotowany jak do podania doustnego. Do nasiadówek: stosować napar przygotowany z 3 saszetek na 1 litr wody.

Ach Kasienka dzięki ale już podawałam ten zwykły rumianek jak i koperek daje normalny na 17 idę do lekarza mam nadzieje ze cos pomoże nam

Pustiszito pozostaje zmiana mleka ... zdecydowanie !! zatwardzenie to juz jest ku temu ogromny powod skoro dopajanie nie pomaga ani inne rzeczy

W sobotę byłam patrzeć mleka w końcu mogłam wyjść i jest hipp combotik nie mogę znaleść nigdzie hippa comfort zapytam czy mogę tak dawać to już 4 mleko będzie jak sie nie uda chyba zacznę mu kotlety już robić ;) żart ale bezsilna jestem bo i mleka i krople i probiotyk ręce przy ziemi już

Pustiszi, mam nadzieję, że lekarz pomoże... Rozumiem Twoje podłamanie, bo u nas podobne przeżycia.
Przyszły kropelki!!! Jesteśmy po pierwszym podaniu. 5 kropelek biogai i 6 delicolu. Oby pomogło! Jeśli będzie poprawa, to delicol odstawię i sprawdzę czy wystarczy biogaia. A jak (tfu, tfu) nie zadziała to jeszcze bobotic mamy w zapasie.

reklama
Ja musiałam wrócić do sab simplexu bo jest problem myślałam ze odstawienia całkiem krople przy Biogai ale nie da rady :/
Dobra szykuje małego siebie czekam na m i w drogę do pediatry w końcu !

Do góry