Pustiszi nam też pomogła, ale musimy stosować właściwie cały czas bo po kilku dniach przerwy była powtórka z rozrywki. No i nie wiem czy dawkowanie też ma znaczenie, ale dawałam 5 razy po jednej przed karmieniem. Efekt był po 2 dniach. Mam nadzieję że w końcu znajdziesz coś co pomoże Nikiemu:-)
reklama
P
Pustiszi
Gość
Dzisiaj na 17 pediatra nie wyjde bez poleconego mleka albo recepty ma mi przebadac dziecko osluchac kompleksowo bo ja osiwieje a jeszcze nie chce
Kasienka_
Fanka BB :)
Pustiszi na zatwardzenia rumianek sprobuj ale nie taki np hippa ze sam cukier i minimum rumianku ... taki zwykly mozna podawac dzieciom od skonczonego 1 miesiaca i daje sie 50ml na dzien caly a zaparza sie normalnie, mozna tez rozrzedzic woda ale wtedy i tak bedzie bardziej rumiankowy niz ta herbatka hippa
2 saszetki koszyczka rumianku zalać ¾ szklanki wrzącej wody, naparzać pod przykryciem przez ok. 5 minut i przecedzić. Dorośli: pić 3 – 4 razy dziennie po ¾ szklanki naparu.
Dzieci: pić 3 – 4 razy dziennie następujące ilości naparu:
- niemowlęta od 1 do 12 miesiąca życia: po 50 ml,
- małe dzieci od 1 do 5 lat: po 75 ml,
- dzieci od 6 do 12 lat: po 100 ml.
Zewnętrznie do okładów lub płukania: stosować napar przygotowany jak do podania doustnego. Do nasiadówek: stosować napar przygotowany z 3 saszetek na 1 litr wody.
2 saszetki koszyczka rumianku zalać ¾ szklanki wrzącej wody, naparzać pod przykryciem przez ok. 5 minut i przecedzić. Dorośli: pić 3 – 4 razy dziennie po ¾ szklanki naparu.
Dzieci: pić 3 – 4 razy dziennie następujące ilości naparu:
- niemowlęta od 1 do 12 miesiąca życia: po 50 ml,
- małe dzieci od 1 do 5 lat: po 75 ml,
- dzieci od 6 do 12 lat: po 100 ml.
Zewnętrznie do okładów lub płukania: stosować napar przygotowany jak do podania doustnego. Do nasiadówek: stosować napar przygotowany z 3 saszetek na 1 litr wody.
P
Pustiszi
Gość
Ach Kasienka dzięki ale już podawałam ten zwykły rumianek jak i koperek daje normalny na 17 idę do lekarza mam nadzieje ze cos pomoże nam
P
Pustiszi
Gość
W sobotę byłam patrzeć mleka w końcu mogłam wyjść i jest hipp combotik nie mogę znaleść nigdzie hippa comfort zapytam czy mogę tak dawać to już 4 mleko będzie jak sie nie uda chyba zacznę mu kotlety już robić żart ale bezsilna jestem bo i mleka i krople i probiotyk ręce przy ziemi już
Pustiszi, mam nadzieję, że lekarz pomoże... Rozumiem Twoje podłamanie, bo u nas podobne przeżycia.
Przyszły kropelki!!! Jesteśmy po pierwszym podaniu. 5 kropelek biogai i 6 delicolu. Oby pomogło! Jeśli będzie poprawa, to delicol odstawię i sprawdzę czy wystarczy biogaia. A jak (tfu, tfu) nie zadziała to jeszcze bobotic mamy w zapasie.
Przyszły kropelki!!! Jesteśmy po pierwszym podaniu. 5 kropelek biogai i 6 delicolu. Oby pomogło! Jeśli będzie poprawa, to delicol odstawię i sprawdzę czy wystarczy biogaia. A jak (tfu, tfu) nie zadziała to jeszcze bobotic mamy w zapasie.
reklama
P
Pustiszi
Gość
Ja musiałam wrócić do sab simplexu bo jest problem myślałam ze odstawienia całkiem krople przy Biogai ale nie da rady :/
Dobra szykuje małego siebie czekam na m i w drogę do pediatry w końcu !
Dobra szykuje małego siebie czekam na m i w drogę do pediatry w końcu !
Podziel się: