reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

MIRKA dziekuje za zdjecia. Zobaczymy co bedzie po usg w srode

YOANNA ja nie jadlam prawie nic i to tex nie pomoglo na kolki. Zaparzaj koper wloski i pij.
Espumisan ten mocniejszy daje po 3 kropelki do kazdego glownego jedzenia.
Ja czytalam, ze Sab Simplex to jest to samo co nasz Bobotic on tez silny
Jeszcze mozna samemu pic probiotyk lub tez podawac jakis dziecku

reklama
Mirka, rozumiem, że kropelki stosowane zamiennie? Czy razem?
Jak długo testujecie kropelki? Po jakim czasie można ocenić czy naszemu dziecku pomagają czy nie?
Suszarkę przetestowałam, i prawdziwą i sam dźwięk i poza kilkoma wyjątkami działała super. Ale już tak nie jest :-( Mam wrażenie, że nasiliły się te bóle i suszarka nie wystarcza :-( Potrzebujemy kolejnych sposobów. Dzięki za polecenie aplikacji - już ściągnęłam :-)

Marika, no u mnie też dieta nic nie daje, chyba nie tedy droga :-( Od którego momentu życia ten espumisam mocniejszy zaczęłaś dawać? Bo ja dopiero zaczynam z tym słabszym, wcale bym nie podała, bo na ulotce jest info, ze po skończonym miesiącu, ale położna mi powiedziała, że pediatrzy pozwalają podawać wcześniej, ale w zmniejszonej dawce. Ja daję 5 kropelek 3-4 razy dziennie, czyli niby połowę tej dawki dozwolonej od miesiąca, ale to tego słabszego. słabszego do każdego głównego jedzenia tzn. ile razy? Bo u nas karmienie średnio co 3h.
Z probiotyków Biogaia, czy cos innego? I to samo pytanie? Łączyć z innymi czy same? Wiem, że dużo tych pytań, ale błądzę po omacku, a tak bym chciała przynieść mu ulgę…

I jeszcze chyba kolejny problem się zaczyna – ulewanie. Nie ulewał wcale od początku, nawet jak mu się nie odbiło (położne w szpitalu powiedziały, że jak jest karmiony piersią to nie ma konieczności), a teraz się zaczęło nie wiedzieć skąd…

Yoanna ja kupiłam te kropelki Biogaia po tym, jak kiedyś Salli je poleciła i u nas również zdziałały cuda - właściwie w ciągu dwóch dni problem kolek zniknął całkowicie (tfu, tfu). Dawaliśmy małej 5 kropelek dziennie, po 1 przed każdym karmieniem i mimo że kupiłam infacol to w ogóle nie było potrzeby go próbować, właściwie udało nam się trafić w dziesiątkę od razu:)

U nas dzis dxien koszmarny. Laurka dalej praktycznie nie spi. Wciaz placz. A ja caly dzien sama. Przychodzila polozzna. Drzwi nie otworxylam bo w domu balagan a ona bez zapowiedzi. Bardziej ktos do gotowqnia i sprxatania by sie przydal a nie polozna
YOANNA ja mam probiotyk 4lakti baby. Daje 3 dzien.
A ten Espumisan mocniejszy to poprostu daje go 3 kropelki a nie 5 kropelek. Daje od 3 tyg zycia. Wczesniej 1-2 razy na dobe 5 kropel teraz daje po 3 kr do glownych karmien. Nie licze tych cycowan do uspokojenia.
W aptece mowili ze to sie nie wchlania tylko rozbija pecherzyki gazow. U nas karmienie co 1,5 - 2 godz. Prxelicz tak zeby nie przekroczyc 120mg na dobe. Moj Espumisan ma 100mg/ml a 1 ml to 25 kropli. Czyli w 5 kroplach mam 20mg i moge to podac 6 razy na dobe.
A co do probiotyku to jak najbardziej BioGaia moze byc.
Jak decydujesz sie na jeden preparat to go uzyeaj. Nie mieszaj z innymi. Ten na wzdecia mozesz z probiotykiem bo inaczej dzialaja.
U mnie tez ostatnio jej sie ulewa

Yoanna cieżko doradzić skoro i swojej pomoc nie moge :(
Wiele osób poleca delicol koszt około 50 zł zależy gdzie kupisz bo u mnie ile aptek tyle cen to dajesz po 6 kropelk przed każdym jedzeniem . Musisz mieć na uwadze ze nieraz na efekty trzeba czekać kilka dni a nieraz pomaga juz po pierwszym użyciu !!!
Espumisan ten mocniejszy dawalam od 1 tyg i było gorzej Oliwia wyginala sie na wszystkie strony a baki nie wychodziły :(
infakol pomagał przez tydz teraz wcale nie działa
Bobotik tak samo sie nie sprawdził :(
herbata koperkowa hipp tak samo ze 2 dni działała

dzis lekarz kazał dawać ten delicol i probiotyk bio gai lub dicoflor 5 kropelek dziennie ale wybrać jeden stosować przynajmniej kilka dni jesli jeden nie zda egzaminu dopiero spróbować drugi !!!

w dzien było ok teraz niby śpi ale stęka okropnie :( i juz niewiem jak mam pomoc swojemu dziecku :(
chyba wychodzi na to ze zamiast kąpieli o 20 powinnam wyjść na spacer bo po tym śpi około 3,5 godz :)

jesli chodzi o spanie na brzuszku to nasz lekarz pozwala jak najbardziej ale tylko w dzien jak ma sie bacznie na dziecko a w nocy każe kłaść na plecach niewiem czemu zreszta mnie to nie dotyczy bo moja nie lubi na brzuchu :( a powinna z uwagi nie tylko na gazy ale i tą rzekomą przepukline :(

MAGSUS a ciekawe jakby corcia byla po innym mleczku. Tylko dziecko to nie krolik doswiadczalny i nie da sie zmienic ot tak i pozniej wrocic.
Kiedys jeszcze dawalam taka herbatke Plantex z kopru wloskiego. Troche mocniejsza niz ta z hipp.
A co do spania na brzuszku to Laura tez nie lubi na nim lezec. Ale jak polozylam ja tak na jasku, ze smokiem i ukolysalam to spala tak. Ponoc czesto trzeba ukladac na brzuszku i sie przyzwyczai

Marika ja wiem ze dziecko to nie królik :( wiesz jak mnie serce boli kiedy kupuje kolejny środek na te wzdecia :( robię to po to zeby jej pomoc bo męczy sie okropnie :(
moj lekarz powiedział ze mniejsze zło podawać te preparaty na wzdecia bo nie wchlaniaja sie w układ pokarmowy a mleko i owszem :( i pytanie za ktorym razem trafię z tym mlekiem ???? Jakie dać ????
ja juz zielona jestem z tego niewyspania mózg mi nie pracuje normalnie :( dzis zamiast zanieść naczynia do kuchni i włożyć do zmywarki to ja zanioslam do łazienki i chciałam do pralki wsadzić :( z tego wszystkiego poplakalam sie bo zaczynam sie coraz częściej łapać na takich sytuacjach :(

MAGSUS a teraz jestescie na zwyklym bebilonie? To moze jakis Bebilon HA z hydrolizowanym bialkiem albo Bebilon chyba Comfort sie nazywa bezlaktozowe. Bebilon Pepti to juz ani bialka ani laktozy nie ma. Ja dokarmiam teraz NaN HA. Wczesniej czesto teraz bardzo rzadko. Czasami i po tym Bebilonie Pepti jest cos nie tak to zmieniaja na Nutramigen.
Moze to glupie porownanie i nie na miejscu. Nie chce zebys mnie zle zrozumiala.
Mam psa yorka. Testowalam dla niego rozne karmy. A u psow tak jak u dzieci, zmiana katmy, to wielka rewolucja w zyciu. Kupilam mu "najlepsza" sucha karme na rynku Orijen. Ma 80% miesa. Pies mi takue smierdzace baki puszczal co minute, ze wstyd bylo z nim wychodzic. Ja nie kapnelam sie, ze to od tej karmy. Baczyl tak poki ostatnia kulka karmy sie nie skonczyla. Po prostu byla dla niego za mocna i tak obciazala mu jelita. Mam nadzieje, ze wiesz po co to tu przytoczylam.
Moze twojej malej tez cos nie sluzy w Bebilonie i dlatego tak ja to meczy

kurcze ja dałam probiotyk 5 kropel nie po 1 przed posiłkiem bo napisali w ulotce 5 a ja pamietam jak zaczełam dawać sabsimplex to mnie opieprzyła położna i mąż później bo tam jest napisane jednorazowo 15kropel! przed każdym posiłkiem .. mysle pogłupieli czy co ?? 15 ?? i dawałam dwa dni po 3 i było jeszcze gorzej .... i położna mi powiedziała ze w organizm nie ingerują te kropelki dzieciątko i tak się męczy a my staramy się mu pomóc... więc dałam BiGaie na raz... a z PL zamówiłam Dicoflor kropelki ... bo się zamęcza dziecko rano jak podałam herbatke jak poszlo w pampersa wszystko to biedny tylka stęknął i zasnął w przeciągu 10 sek.

reklama
Magsus u nas super dzialal Hipp comfort ... nie wiem czy on jeszcze jest w sklepach ale powiem Ci ze jak z malym przerobilismy troche mlek tak wlasnie na Hippie comforcie jak reka odjal wszystko ... po trzecim miesiacu przeszlismy na hippa zwyklego bez zadnych problemow i brzuszek tez super dalej funkcjonowal ... wydaje mi sie ze Hipp to naprawde dobre mleko ... ja przerobilam NAN, NAN HA, humane, bebilon comfort i wlasnie dopiero hipp comfort nas uratowal ... a maly mial straszne klopoty z brzuszkiem i po nan ha jeszcze do tego z zaparciami... a ze specyfikow aptecznych przerobilismy delicol infacol subsimplex debridat i nic nie pomagalo ... wiec uwierz wiem ze ten hipp comfort potrafi pomoc

Do góry