reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

Dzięki kochane, w takim razie jutro pędzę do apteki:) Na szczęście już jest lepiej niż w nocy, a to dlatego że m odłożył gdzieś sól morską i poszedł do roboty, dopiero jak dziś wrócił to znalazł ale w takim miejscu że w życiu bym na to nie wpadła:eek:

reklama
Dziewczyny a czy wasze maluszki lubia spac na brzuchu? Moja tylko tak chce spac, jak przekrece na plecki to zaraz ryk. Jak lubi to niech spi, ale czy to jest ok dla takiego maluszka???
I jeszcze jedna sprawa, bo mala przesupoa mi cale noce bez jedzenia, usypia po butli kolo 2 w nocy i spi do 7 rano, czasami i do 8. To nie za dluga przerwa? Dodam ze w dzien karmie ja co 3-4h. Przybiera ladnie.

ania jak ja ci zazdrosze takiej przespanej nocy, mi moj pije co 1.5 godziny w nocy, no czasem co 3 godziny

mi tez usg bioderek wyszlo dobrze a lekarz kazal szroko pieluchowac 2 pieluszkami, przyznam ze zrobilam to ze 2 razy bo to takie niewygodne i dla malego i dla mnie. oliwke tez mialam tak pieluchowac i przez jakis czas to robilam, a tez byla to tylko profilaktyka. no ja juz nie wiem jak to jest z tym pieluchowanie

ANIA Laura tez lubi na brzusxku. Odkrylam ze tylko tak spi. W dzien ja tak klade to spi tak z 30-60 min a tak po 5 min.
W nocy spi normalnie. Mysle ze jak twoja corka ladnie przybiera to nie ma co sie martwic. U mojej siostry coreczka i 12 godz potrafila spac i tylko raz na mlecxko sie budzila

MIRKA fajne rozwiazanie. A masz moze fotke jak to wyglada w praktyce. A wam lekarz powiedzial pieluchowac profilaktycznie cxy moze bylo cos nie tak na usg?

Dziewczyny, jeszcze w temacie kolek, gazów, wzdęć, jak zwał tak zwał pomóżcie, bo mi się dziecko tak strasznie męczy...
Czytałam i próbowałam tego, o czym pisałyście: masowanie brzuszka i plecków, okłady, podginanie nóżek. Czasem pomaga, na chwilę... Od 2 dni podaję mu espumisan, nie widzę efektów.
Ale może trzeba zacząć od początku, bo to chyba mleko to powoduje, tak?? Więc co jeść a czego nie? Poradźcie proszę.

Yoanna, odnośnie tych masaży i podkurczania nóżek to dodam tylko tyle,ze nie należy ich stosować tuż po jedzeniu a nie jak juz atak nastąpi:)

reklama
Marika - to zdjecia mojej pieluszki. przepraszam za jakosc zdjec, ale robilam je w nocy na przewijaku telefonem, a moj maly model byl bardzo ruchliwy i mocno poirytowany z glodu ;)
1.jpg2.jpg3.jpg

yoanna, a probowalas suszarki do wlosow? W przypadku mojego Leosia, nie chodzilo o cieplo, tylko o sam dzwiek, wiec wystarcza nam apliakcja na telefon z dzwiekiem suszarki (ja mam "sleep baby sleep") - u nas zdziala cuda, maluch w 3 sekundy sie uspokaja.
A z kropelek u nas najbardziej pomogl delicol, pomaga przy nietolarancji laktozy i sab simplex (taki mocniejszy espumisan)

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 50
  • 2.jpg
    2.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 44
  • 3.jpg
    3.jpg
    19,2 KB · Wyświetleń: 40
Ostatnia edycja:
Do góry