reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

Ja wogole nie kumam o co chodzi z tym pieluchowaniem 1 słyszę musze jutro i tym poczytać bo sie zaskoczylam a usg mamy dopiero na początek marca

reklama
Ja nie pieluchowalam chlopcow I traz tez nie. Nikt mi nie zalecal..ale oni usg bioderek nie mieli nigdy. Zapewne Emis tez miec nie bedzie.
Ja mam dysplazje bioder ale nie wrodzona tylko uszkodzone podczas porodu. Lekarz badala bioderka recznie.

No właśnie u nas wszyscy zalecaja szeroko pieluchować i jeszcze mowia, ze to ważne u dziewczynek. Nie jest to zbyt wygodne. Ja zakladam jedna pieluszke a wiem, że zalecają i 2 i 3.
U mojej koleżanki synka USG nie wyszło dobre. Miała je w 4 tyg życia. Pieluchowała 3 pieluchami i co miesiac kontrola na usg. Jak mały miał 5 miesięcy to dopiero bylo dobrze. Czym szybciej zaczyna sie leczenie tym krócej trwa. To taka informacja od niej.
Wiec ja sama nie wiem 12.02 mamy te USG

Dziewczyny a jest coś poza aspiratorem i solą morską czym można jeszcze szybciej pozbyć się kataru u maluszka? Byłyśmy wczoraj na spacerze i nie wiem czy wtedy mała się troszkę nie zaziębiła, wieczorem ją kąpaliśmy i po tej kąpieli ma taki katar że aż mi się wydaje że ciężko jej oddychać... W każdym razie bardzo to słychać że ma zatkany nos i trochę tej wydzieliny udało mi się ściągnąć ale mała niesamowicie się przy tym złości...

Jaguś chyba nie bardzo...

Co do pieluchowania ja słyszałam ze to "przestarzała metoda" bo pieluszka moze się przesunąć a tym samym może narobić więcej szkody niż pożytku... ja nie pielu****ę ani Adriana ani Konrada nie pieluchowałam.

JAGUS jest jeszcze Nasivin on obkurcza sluzowke. W Klinice tego uzywali
FIFKA no wlasnie i badz tu madry. Bylismy z Laura u ortopedy, oczywiscie w Bialym bo u nas nie ma no i mowil profilaktycznie pieluchowac. Po USG to samo powiedza

Jaguś, nam pediatra na katar zaleciła Nasivin 0,01% na wieczór, żeby lepiej się małej oddychało przez sen.

reklama
Ja do szerokiego pieluchowania uzywam takiej pieluszki:
slideshow_2.jpg

Tez musze znalezc jakis fajny sprej do noska, Leos bardzo źle reaguje na wkrapianie wody fizjologicznej, a nosek ma notorycznie zapchany. Frida dziala, ale jesli sie wczesniej nie wkropi wody, to nic nie wychodzi

Załączniki

• slideshow_2.jpg
    slideshow_2.jpg
    12,8 KB · Wyświetleń: 44
Do góry