reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

Vinga, normalne. U nas jeszcze nie ma, ale położona mówiła, że może się pojawić. Nawet e książeczce zdrowia Szymonka mam o tym informację wklejoną.
I kupę oceniła, że dobra :-)

reklama
Vinga to nawet ma sie zaczerwienic bo oznacza wtedy ze sie przyjęło, nie wiem czy pamietasz ale nam w szkole sredniej tez robiono szczepienie przeciwko gruźlicy i mierzono linijka odczyn zapalny, jezeli byl odpowiednio duzy to bylo ok, jezeli nie bylo albo byl maly to dostwalo sie druga dawka szczepionki, mysle ze u was w szkole tez tak bylo

ja bylam z moim znowu u lekarza bo ciag dalszy kataru, dzisiaj w nocy to juz normalnie nosek taki zatkany ze trudno mu bylo oddychac, a jak ściagam to taki żółtawo zielonkawy gesty katar ściagne gdzies z głebi noska, bo tak normalnie to tego nie widac

DONA polecam Nasivin ja dama testowalam, super obkurcza sluzowke i odtyka nosek

A czy szeroko pielu****ecie? U nas ortopeda radzil szeroko pieluchowac. USG bioderek dopiero w 6tyg . Ja drugi dzien dopiero zakladam. Strasznie to niewygodne

Ostatnia edycja:
u nas tez nie ma zalecenia szerokiego pieluchowania ... pediatra powiedziala ze ladnie nozki sie rozchodza i ze sprawdzic na usg ale ze raczej jest ok ...

Malinka daj znać proszę czy ta poduszka klin coś pomogła:) bo mojej małej też strasznie to mleko zalega. Straszliwie chrumka jej w nosku. Sama myślę o tej poduszce.

Marika, nam wczoraj pediatra tez kazał pieluchować ale małą to chyba strasznie denerwuje że ma tak wysoko dupkę i strasznie mrukliwa wczoraj była, dziś nie lepiej bo jak sie ostatecznie obudziła o 7 to spała 3 razy po 15 minut i dopiero po 16 na dłużej przycięła komara, więc próbujemy od jutra;) A USG bioderek mamy 26 lutego, zobaczymy co powiedzą ale wydaje mi się że ten lekarz to chyba tak na zapas to zalecił...

Hope, wydaje nam się z mężem, że od kiedy młody wyżej śpi to mniej chrumka. Nim przyszła poduszka, podłożyłam mu książki pod materac.

Hmm, z tym pieluchowaniem to dziwna sprawa, jedni jak mój lekarz odradzają, inni zalecają profilaktycznie...

reklama
U nas na pierwszym USG bioderek, jeszcze w szpitalu w 3 dniu zycia wyszlo Ia i IIa i zalezono nam szerokie pieluchowanie, Kupilam pieluszke na bubibaby, super sprawa, bardzo ulatwia sprawe. Ale mowili w szpitalu, ze jesli nie ma wskazan, to lepiej dziecka nie meczyc :)

Kontrolne USG juz za nami, wyszlo super, oba bioderka dobrze, lekarz powiedzial, ze to dzieki pieluchowaniu. Kolejna kontrola w kwietniu, ale teraz pieluszke zakladam tylko w nocy, a i to nie zawsze. Jak go meczy brzuszek, to tej pieluszki nie zakladam.

Ja tez mam poduszke - klin na ulewanie - dalam ja pod materacyk, u nas fajnie sie sprawdza.

Ostatnia edycja:
Do góry