reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

czy wasze dzieciaczki tez chrapia? mojemu Areczkowi zdarza sie czesto chrapac. Psikam mu woda morska nosek,ale duzo to nie pomaga...

reklama
U nas też chrapanie. Czyścimy solą fizjologiczną, ale też bez efektów :-( Pochrapuje sobie...
Mnie martwią czkawki, niby wiem, że mogą być, ale u nas jest kilka dziennie i utrudniają np. zasypianie.

Ostatnia edycja:
Yoanna moj tez ma czka2ki, przewanie jak zje odbije i czkawka ... no niestety tak jest...ja tylko powiem ze ja zadnemu maluchowi nie pimagalam zadym piciem z czkawka itd...j do tej piry jak ich zlapie to im nie przeszkadza..jest to dla nich naturalne.

Wiolkantak moj tez pochrapuje a co gorsza rano albo w nocy ma zielone gilki w nosie, nie katar a gile..bylo przeziebienie w domu i pewnie maky tez lekko zalapal. Ale sciagam frida lub wyciagam patyczkiem jak jest na wierzchubibtez psikam woda morska...

Moja mala tez wlasnue zaczela tak charczec...ni to chrapanie ni katar...sama nie wiem... Ma to przewaznie jak leży na plecach. Brzmi jakby za duzo sliny miala. Musze zapytac o to lekarza. ..

Anbas u nas sie zaczelo takie chrapanie.. ala katar ..dziwnie bo maly jak je olto oddycha bez szmeru tylko zanim zacznie jesc to tak ma..no I jak ti slysze to hiore fride I patrze zy sa gilki. Nieraz sa a frida ich nie sciaga tylko on sam wykicha.
Jak nie ma gilkow to to sapka wlasnie.

czy waszym dzieciaczkom zaczerwieniło się to miejsce po szczepionce na gruźlicę? nam urósł taki spory bąbel i czerwone się zrobiło... normalne to? bo z Natanielem już nie pamiętam jak było :confused:

Mój Maciuś też jak je to tak "chrapocze". Jak śpi to tak nie ma. W nosie gilki sporadycznie. Byliśmy z tym nawet u lekarza. Pani doktor powiedziała, że to mleko osadza mu się na tylnej ścianie gardła i doradziła kłaść wyżej do spania. Dziś przyszła zamówiona poduszka-klin, zobaczymy, czy pomoże...

reklama
Do góry