reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

Wiolka mi tez sie tak wydqje on sie rozdarl jak ja soe mylam I m mowil ze kolka ho twardy brsuszek ale mi sie wydaje ze to poprostu napiety brzuch bo krzyczy ... jak go wzielam to na sam zapach moj sie uspokoil, no o cyc I spi ale na mnie ni I tez jiespokojnie...co chwile sie budzi I znowu cyc... ja nie iem chyba nie dojada dzisiaj. Musze to przeczekac moze jutro bedzie wiecej mleczka. A jak nie to rozmroze zapasy hehe.

reklama
Vinga, i Tobie dzięki. Mam nadzieję, że to dobre grudki, choć na jajecznicę zbyt okrągłe nadzieję się wydają...

Akuku-U mnie w klatce jest dziewuszka która ma kolkę, zawsze o tej samej porze przez dobra godzinę drze sie w nieboglosy. Nic ja nie uspokaja..

yoanna- grudki białe są jak najbardziej ok. W ogóle kupy dzidzi karmionejbpiersia moga byc różne. Moj ma zolte, raczej wodniste, z grudkami i trochę śluzu..

WIOLKA czyli u nas bywaja kolki
YOANNA Laura tez miewa takie kupki. A sluz zapewne bys zauwazyla jest taki sluzowaty i ciagnacy.
Ja do kazdej zmiany pieluszki uzywalam przy synku i teraz prxy corci Sudocrem. Wszyscy z moich znajomych tez tego uzywaja. Na bardzo duze odparzenia uzywamy Tormentiol. Leczy blyskawicznie

I jestem kupkowo uspokojona ;-) W pt. przychodzi nowa położna, może zerknie w kupę, bo poprzednia nie chciała.
A o kolkach słyszałam, że są dopiero jak maluszek skończy miesiąc, wcześniej to inny powód. Prawda li to?

Wiolka, mnie się wydaje, wnioskując z opisów, że jest. Zobaczymy co powie położna. Choć teraz jak przewijałam to tylko grudki bez ciągnących się "elementów". I płacz straszny przy tym przewijaniu. Zanosi się niemożliwie, aż purpurowy się robi. Chyba go nic tak nie boli? Teraz przt piersi jest i mam nadzieję, że zaśnie zaraz i z 2h pośpimy, ale wszystko w rękach Szymonka.

Yoanna - u nas jest śluz zdaniem lekarza skoro dziecko pije dużo nie ma gorączki to felgma która ścieka z noska

A kolki (wzdęcia) my mamy od 10
Dnia życia

Pustiszi- a jak się te gazy u Was "objawiają". Bo mój bardzo niespokojny, wkurza się przy piersi, Np jak już zaśnie to zaraz się wierci pręży... Jak sobie z tym radzisz? U nas też śluz jest w kupie...

reklama
No właśnie, też jestem ciekawa. Mój przy piersi może mniej, ale przed i po pręży się mocno, denerwuje i płacze. Nam położna mówiła, zr kołki dopiero po 1 miesiącu, teraz jakaś niestrawność, inne problemy. Nie wiem co za różnica... Dziecko się męczy... Nic nam nie poradzili na to...

Do góry