reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

Wiolka mi tez sie tak wydqje on sie rozdarl jak ja soe mylam I m mowil ze kolka ho twardy brsuszek ale mi sie wydaje ze to poprostu napiety brzuch bo krzyczy ... jak go wzielam to na sam zapach moj sie uspokoil, no o cyc I spi ale na mnie ni I tez jiespokojnie...co chwile sie budzi I znowu cyc... ja nie iem chyba nie dojada dzisiaj. Musze to przeczekac moze jutro bedzie wiecej mleczka. A jak nie to rozmroze zapasy hehe.

reklama
Vinga, i Tobie dzięki. Mam nadzieję, że to dobre grudki, choć na jajecznicę zbyt okrągłe nadzieję się wydają...

Akuku-U mnie w klatce jest dziewuszka która ma kolkę, zawsze o tej samej porze przez dobra godzinę drze sie w nieboglosy. Nic ja nie uspokaja..

yoanna- grudki białe są jak najbardziej ok. W ogóle kupy dzidzi karmionejbpiersia moga byc różne. Moj ma zolte, raczej wodniste, z grudkami i trochę śluzu..

WIOLKA czyli u nas bywaja kolki
YOANNA Laura tez miewa takie kupki. A sluz zapewne bys zauwazyla jest taki sluzowaty i ciagnacy.
Ja do kazdej zmiany pieluszki uzywalam przy synku i teraz prxy corci Sudocrem. Wszyscy z moich znajomych tez tego uzywaja. Na bardzo duze odparzenia uzywamy Tormentiol. Leczy blyskawicznie

I jestem kupkowo uspokojona ;-) W pt. przychodzi nowa położna, może zerknie w kupę, bo poprzednia nie chciała.
A o kolkach słyszałam, że są dopiero jak maluszek skończy miesiąc, wcześniej to inny powód. Prawda li to?

Wiolka, mnie się wydaje, wnioskując z opisów, że jest. Zobaczymy co powie położna. Choć teraz jak przewijałam to tylko grudki bez ciągnących się "elementów". I płacz straszny przy tym przewijaniu. Zanosi się niemożliwie, aż purpurowy się robi. Chyba go nic tak nie boli? Teraz przt piersi jest i mam nadzieję, że zaśnie zaraz i z 2h pośpimy, ale wszystko w rękach Szymonka.

Yoanna - u nas jest śluz zdaniem lekarza skoro dziecko pije dużo nie ma gorączki to felgma która ścieka z noska

A kolki (wzdęcia) my mamy od 10
Dnia życia

Pustiszi- a jak się te gazy u Was "objawiają". Bo mój bardzo niespokojny, wkurza się przy piersi, Np jak już zaśnie to zaraz się wierci pręży... Jak sobie z tym radzisz? U nas też śluz jest w kupie...

reklama
No właśnie, też jestem ciekawa. Mój przy piersi może mniej, ale przed i po pręży się mocno, denerwuje i płacze. Nam położna mówiła, zr kołki dopiero po 1 miesiącu, teraz jakaś niestrawność, inne problemy. Nie wiem co za różnica... Dziecko się męczy... Nic nam nie poradzili na to...

Do góry