reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

reklama
akuku - ijak sobie z tym radzisz? mojego zaczęłam brać do odbijania ale w sumie to może ze 2 razy beknął..i zaraz się wkurza w pionie. dziś się napije herbatkiz koperku włoskiego..

Laura to ma problemy z odprowadzaniem gazow. Ja pije koper wloski, a jej daje 3 kropelki Espumisan do kazdego karmienia.
A kolki to co to? Dziecko placze non stop i sie prezy? Bo Laura czasami tez tak ma :(

Dziewczyny, wiem, ze temat kupek juz był, wszystko przeczytałam + masę rzeczy w google i dalej mam wątpliwość czy nasze kupki dobre... Są żółte z grudkami, tych grudek sporo jest... Takie jak w serku wiejskim tylko mniejsze, znacie to? Jak wygląda śluz w kupie? W piątek będzie u nas położna to pokażę, ale do tego czasu chciałabym wiedzieć.

I jeszcze o odparzenia mam pytania, u nas przy jajkach chyba się pojawiają. Czym pielęgnujecie maluchy po przewinięciu? Jaki kremik czy inny specyfik tu się sprawdza? Pytam w tym miejscu o regularną pielęgnację, kiedy nic złego się nie dzieje. A jak już coś się dzieje to sudokrem czy coś innego polecacie? Jak często?

Ostatnia edycja:
Wiolka staram sie zmieniac mu czesto pozycje... no I nie jem nic z nowosci..wszystko lekko.

Marika ja nie wiem jak dokladnie z tymi kolkami jest...zastanawiam sie czy Emil nie ma... on sie prezy...placze ale uspokaja sie przy cycu..wtedy przewaznie zrobi kupe I zastanawiam sie czy jakby byla kolka toby sie uspokoil czy nie przy cycu.. czy poprostu kupka go meczy..czy nie dojada.

Akuku- mnie sie wydaje, że jakby mial kolke to by się nie uspokoil, tylko darl ile sie da, o tych samych porach.

yoanna- śluz to takie nitki które sie ciągną, jak glut. Jak zlozysz pieluchę do siebie i rozlozysz to będzie sie ciaglo. Moj Jas ma śluz w kupie praktycznie od początku, polozna i znajoma lekarz mówią ze na piersi moze tak byc.,

yoanna wydaje mi się, że taka kupa z grudkami (typu jajecznica :-D) jest ok. my dziś brzydką kupę mamy, całą płynną, bez grudek ale to chyba po podaniu infacol'u. dałam mu dziś biogaia i mam nadzieję że wszystko do normy wróci

reklama
Wiolka, dzięki :-) jejku, wszystko takie nowe, ciągle jakieś wątpliwości. Coś w tej kupię się też ciągnie, do tego grudki, a ja nie mam porównanis. Uspokoiłaś mnie, że ba piersi dozwolone. Ciekawe co moja położna na to powie.

Do góry