reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tętno w 6 tygodniu

reklama
Mi powiedział ze jeżeli zarodek jest i serce widoczne to wtedy nie ma znaczenia jakiej wielkości jest zarodek. A ja ogólnie jestem taka ze wolałam sobie wszystko pobadac czy nie mam niedoborów. Bo jak coś się stanie to przynajmniej będę mogła sobie powiedzieć ze zrobiłam wszystko co mogłam żeby pomoc maleństwu i już więcej nic nie mogłam. Przynajmniej nie będę się potem zadręczać aż rak bardzo. Znajoma mamy z apteki powiedziała żeby badać cukier i ciśnienie. Bo czasem wina za słabe serduszko nie jest po stronie maluszka tylko naszej. I właśnie cukrzyca ciążowa i niskie ciśnienie spowalniają ich serca. Napomknęła tez o witaminach i odpoczywanie praktycznie leżeniu do góry d… 😁 W tym akurat jestem najlepsza 😁 Powiedziała absolutnie żadnych ćwiczeń łażenia gdzieś albo sprzątania
Kurcze, a mi nic nie mówiła na temat lezenia i braku aktywności :(

raczej się nie mówi o tym, powszechnie wiaodmo aby troszke się oszczędzać ale nie do przesady jeśli wskazań medycznych większych nie ma. Ale oszczędzanie się zawsze jest wskazane
Byłam u dwóch różnych lekarzy w lux med i oboje jak dla mnie mało profesjonalni. W kolejnym tygodniu idę prywatnie, może coś się zmieni :) pytała mnie odnośnie witamin. Biorę jod, kwas foliowy i Wit D. Czy nie powinnam już brać kompletu witamin dla kobiet w ciąży? Nikt nic mi nie mówi :(

Kurcze, a mi nic nie mówiła na temat lezenia i braku aktywności :(
No właśnie tacy są niektórzy widzisz mi nawet bety nie zrobili o wszystko trzeba się dopominać i upominać I mi tez nie powiedziała z jaka częstotliwością bije serduszko Oni chyba uważają ze my im czytamy w myślach Jaki duży pęcherzyk zoltkowy tez się nie dowiedziałam 😂

No właśnie tacy są niektórzy widzisz mi nawet bety nie zrobili o wszystko trzeba się dopominać i upominać I mi tez nie powiedziała z jaka częstotliwością bije serduszko Oni chyba uważają ze my im czytamy w myślach Jaki duży pęcherzyk zoltkowy tez się nie dowiedziałam 😂
Żałuję, że poszłam w 5tyg na USG, ale myślałam, że miałam infekcje i przy okazji chciałam potwierdzić ciążę. Teraz niepotrzebnie się stresuje, biegam po lekarzach :/ jeszcze nie mam żadnych objawów ciąży ( poza zatrzymaniem okres) i oczywiście szukam czy to w porządku 😅😅

Byłam u dwóch różnych lekarzy w lux med i oboje jak dla mnie mało profesjonalni. W kolejnym tygodniu idę prywatnie, może coś się zmieni :) pytała mnie odnośnie witamin. Biorę jod, kwas foliowy i Wit D. Czy nie powinnam już brać kompletu witamin dla kobiet w ciąży? Nikt nic mi nie mówi :(
bardziej polecane są zestawy szczególnie z kwasem metylowanym foliowym a nie zwykłym sztucznym. Ale to zależy kto co i jak. Prenastart 1 bardzo dobre witaminy. Witamina d konieczność. Jest już w tyn zestawie ale jeśli jest niedobór duży to trzeba dodtakowo vigantol w kroplach.

bardziej polecane są zestawy szczególnie z kwasem metylowanym foliowym a nie zwykłym sztucznym. Ale to zależy kto co i jak. Prenastart 1 bardzo dobre witaminy. Witamina d konieczność. Jest już w tyn zestawie ale jeśli jest niedobór duży to trzeba dodtakowo vigantol w kroplach.
Poprawka : nie kwas foliowy, a folian biorę :) polecała koleżanka, która starala się długo i miała in vitro :)

reklama
Żałuję, że poszłam w 5tyg na USG, ale myślałam, że miałam infekcje i przy okazji chciałam potwierdzić ciążę. Teraz niepotrzebnie się stresuje, biegam po lekarzach :/ jeszcze nie mam żadnych objawów ciąży ( poza zatrzymaniem okres) i oczywiście szukam czy to w porządku 😅😅
potwierdzenie i udwidocznienie pęcherzyka ciążowego w macicy to konieczność. Potem można czekac. Koło 7 tc już wszystko widać fajnie

Do góry