Agusieczek
Początkująca w BB
Masz racje tylko potem te cholerne myslenice jak coś idzie nie taknie żałujcie bo wiecie ze pecherzyk w prawidłowym miejscu a to wazne na wypadek pozamacicznej ciąży.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Masz racje tylko potem te cholerne myslenice jak coś idzie nie taknie żałujcie bo wiecie ze pecherzyk w prawidłowym miejscu a to wazne na wypadek pozamacicznej ciąży.
Aha zapomniałam dodać ze to jest folian nie kwas foliowyNo właśnie żaden lekarz nigdy mi o tym folianie nie wspomniał a byłam u tylu różnych Wszyscy tylko żeby brać kwas hialuronowy i tyle Dwa lata temu trafiłam na lekarza który powiedział ze przed ciąża powinno się brać 400ng ale jak już sie zajdzie to 1000ng bo zapotrzebowanie wzrasta W sumie ma to sens bo nosimy w sobie drugie życie Ja zażywam Solgar Folate 1000ng Trudno najwyżej zablokują mnie za reklamę ale jesteśmy tu żeby sobie pomagać
Mi trzy gin za każdym razem polecały PregnaStart, żeby to brać przed ciążà i jak już się w niej jest to do końca pierwszego trymestru. Chyba, że są niedobory to przepiszą dodatkowe.bardziej polecane są zestawy szczególnie z kwasem metylowanym foliowym a nie zwykłym sztucznym. Ale to zależy kto co i jak. Prenastart 1 bardzo dobre witaminy. Witamina d konieczność. Jest już w tyn zestawie ale jeśli jest niedobór duży to trzeba dodtakowo vigantol w kroplach.
Oj ja tak samo…Żałuję, że poszłam w 5tyg na USG, ale myślałam, że miałam infekcje i przy okazji chciałam potwierdzić ciążę. Teraz niepotrzebnie się stresuje, biegam po lekarzach :/ jeszcze nie mam żadnych objawów ciąży ( poza zatrzymaniem okres) i oczywiście szukam czy to w porządku
I teraz właśnie jak mam nadzieje, będę za jakiś czas w drugiej ciąży to pójdę na usg dopiero na przełomie 7/8 tygodniapotwierdzenie i udwidocznienie pęcherzyka ciążowego w macicy to konieczność. Potem można czekac. Koło 7 tc już wszystko widać fajnie
ale w nim poza metylowanym jest kwas foliowy również sztuczny. Osoby z mutacja brac go nie mogą, zaszkodzi, podwyższy tez homocysteine, problemy z krzepliwością mogą się wtedy pojawić. Nie każdy może brac sztuczne formy. Obecnie metylowane są bardziej poważne ogolnie ale dla kobiet z mutacjami w genach, problemem z homocysteina zwłaszcza.Mi trzy gin za każdym razem polecały PregnaStart, żeby to brać przed ciążà i jak już się w niej jest to do końca pierwszego trymestru. Chyba, że są niedobory to przepiszą dodatkowe.
Ja po pozytywnym teście od razu pobiegłam zrobić betę i pięknie rosła, bo robiłam kilka pomiarów. Ale niestety rosnąca beta nie gwarantuje zdrowego zarodkaNo właśnie czytałam gdzieś, żeby dopiero pójść koło 8 tygodnia na USG. W ogóle tyle się dowiaduje teraz o ciąży, że szok myslalam, że brak okresu i pozytywny test to jest to! A tu jeszcze beta, a USG, pęcherzyk, zarodek itd.. Wiedzy dużo! Oczywiście naczytałam się o objawach i szukam ich na siłę a jak u Was z tym jest/było?
Ja nie byłam w stanie funkcjonować co wizyta coś, nieregularny kształt pęcherzyka, nie ma zarodka, jest zarodek, ale bez serca, później serce było, ale wolne, a później już nic. To trwało prawie cały sierpień…Masz racje tylko potem te cholerne myslenice jak coś idzie nie tak
O nieee bardzo mi przykro... Ja idę w środę i cała w stresie czy serduszko bije ..Ja nie byłam w stanie funkcjonować co wizyta coś, nieregularny kształt pęcherzyka, nie ma zarodka, jest zarodek, ale bez serca, później serce było, ale wolne, a później już nic. To trwało prawie cały sierpień…