reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tętno w 6 tygodniu

reklama
No właśnie żaden lekarz nigdy mi o tym folianie nie wspomniał a byłam u tylu różnych Wszyscy tylko żeby brać kwas hialuronowy i tyle Dwa lata temu trafiłam na lekarza który powiedział ze przed ciąża powinno się brać 400ng ale jak już sie zajdzie to 1000ng bo zapotrzebowanie wzrasta W sumie ma to sens bo nosimy w sobie drugie życie Ja zażywam Solgar Folate 1000ng Trudno najwyżej zablokują mnie za reklamę ale jesteśmy tu żeby sobie pomagać 😘
Aha zapomniałam dodać ze to jest folian nie kwas foliowy

Dziękuję Wam za ciepłe słowa. Jutro mam kolejną wizytę i zobaczymy co dalej ;)
Agusieczku co tam u Ciebie słychać? jak Twoja wizyta? Ja jestem ciut młodsza od Ciebie, ale niewiele ;) Teraz może zrobię sobie jakieś badania, a jak dalej nic nie wyniknie z badań i leków, to zdecyduję się na invitro ;)
Co do wielkości zarodka w pierwszym badaniu to tydzień 6.1 , crl 5.9 mm, Gs 16.0 mm i ys 7.0mm (w tym samym czasie w poprzedniej straconej ciąży pęcherzyk był 4.5 i wydaje mi się, że też był zbyt duży). Jednak pęcherzyk ys jest kwestią drugoplanową, jeśli pozostałe parametry są dobre crl, fhr, Gs ;)

bardziej polecane są zestawy szczególnie z kwasem metylowanym foliowym a nie zwykłym sztucznym. Ale to zależy kto co i jak. Prenastart 1 bardzo dobre witaminy. Witamina d konieczność. Jest już w tyn zestawie ale jeśli jest niedobór duży to trzeba dodtakowo vigantol w kroplach.
Mi trzy gin za każdym razem polecały PregnaStart, żeby to brać przed ciążà i jak już się w niej jest to do końca pierwszego trymestru. Chyba, że są niedobory to przepiszą dodatkowe.

Żałuję, że poszłam w 5tyg na USG, ale myślałam, że miałam infekcje i przy okazji chciałam potwierdzić ciążę. Teraz niepotrzebnie się stresuje, biegam po lekarzach :/ jeszcze nie mam żadnych objawów ciąży ( poza zatrzymaniem okres) i oczywiście szukam czy to w porządku 😅😅
Oj ja tak samo…

Mi trzy gin za każdym razem polecały PregnaStart, żeby to brać przed ciążà i jak już się w niej jest to do końca pierwszego trymestru. Chyba, że są niedobory to przepiszą dodatkowe.
ale w nim poza metylowanym jest kwas foliowy również sztuczny. Osoby z mutacja brac go nie mogą, zaszkodzi, podwyższy tez homocysteine, problemy z krzepliwością mogą się wtedy pojawić. Nie każdy może brac sztuczne formy. Obecnie metylowane są bardziej poważne ogolnie ale dla kobiet z mutacjami w genach, problemem z homocysteina zwłaszcza.

No właśnie czytałam gdzieś, żeby dopiero pójść koło 8 tygodnia na USG. W ogóle tyle się dowiaduje teraz o ciąży, że szok 😅 myslalam, że brak okresu i pozytywny test to jest to! A tu jeszcze beta, a USG, pęcherzyk, zarodek itd.. Wiedzy dużo! Oczywiście naczytałam się o objawach i szukam ich na siłę 😅 a jak u Was z tym jest/było?
Ja po pozytywnym teście od razu pobiegłam zrobić betę i pięknie rosła, bo robiłam kilka pomiarów. Ale niestety rosnąca beta nie gwarantuje zdrowego zarodka 😞
U mnie objawy były od razu, nawet przed testem, tylko myślałam, że to objawy okresowe 😅 mimo, że się staraliśmy 3 cykle to tym razem myślałam, że to też okres, a jednak, dwie piękne kreski. Piękny to był dzień ❣️

Masz racje tylko potem te cholerne myslenice jak coś idzie nie tak 😕
Ja nie byłam w stanie funkcjonować 😞 co wizyta coś, nieregularny kształt pęcherzyka, nie ma zarodka, jest zarodek, ale bez serca, później serce było, ale wolne, a później już nic. To trwało prawie cały sierpień…

reklama
Ja nie byłam w stanie funkcjonować 😞 co wizyta coś, nieregularny kształt pęcherzyka, nie ma zarodka, jest zarodek, ale bez serca, później serce było, ale wolne, a później już nic. To trwało prawie cały sierpień…
O nieee :( bardzo mi przykro... Ja idę w środę i cała w stresie czy serduszko bije ..

Do góry