reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tętno w 6 tygodniu

reklama
potwierdzenie i udwidocznienie pęcherzyka ciążowego w macicy to konieczność. Potem można czekac. Koło 7 tc już wszystko widać fajnie
No właśnie czytałam gdzieś, żeby dopiero pójść koło 8 tygodnia na USG. W ogóle tyle się dowiaduje teraz o ciąży, że szok 😅 myslalam, że brak okresu i pozytywny test to jest to! A tu jeszcze beta, a USG, pęcherzyk, zarodek itd.. Wiedzy dużo! Oczywiście naczytałam się o objawach i szukam ich na siłę 😅 a jak u Was z tym jest/było?

Byłam u dwóch różnych lekarzy w lux med i oboje jak dla mnie mało profesjonalni. W kolejnym tygodniu idę prywatnie, może coś się zmieni :) pytała mnie odnośnie witamin. Biorę jod, kwas foliowy i Wit D. Czy nie powinnam już brać kompletu witamin dla kobiet w ciąży? Nikt nic mi nie mówi :(
Ja dzwoniłam wczoraj do nowego lekarza bo tez nie mogę trafić na dobrego pytałam właśnie jakie witaminy bo jestem 6+2 to powiedział ze suplementy dla kobiet w ciąży bo tam wszystkie witamy są które potrzebuje Powiedział które kupić ale nie wiem czy wolno mi napisać żeby nie było ze coś reklamuje Ale możesz brać tylko wit d3 i kwas foliowy ale 1000 bo w ciąży zapotrzebowanie jest o wiele większe i 400 ng to stanowczo za mało I tak samo brać wit d3 a nie d bo d3 się lepiej i więcej wchłania

Ja dzwoniłam wczoraj do nowego lekarza bo tez nie mogę trafić na dobrego pytałam właśnie jakie witaminy bo jestem 6+2 to powiedział ze suplementy dla kobiet w ciąży bo tam wszystkie witamy są które potrzebuje Powiedział które kupić ale nie wiem czy wolno mi napisać żeby nie było ze coś reklamuje Ale możesz brać tylko wit d3 i kwas foliowy ale 1000 bo w ciąży zapotrzebowanie jest o wiele większe i 400 ng to stanowczo za mało I tak samo brać wit d3 a nie d bo d3 się lepiej i więcej wchłania
Oo, to o większej dawce folianu nie słyszałam :) są różne pakiety z witaminy, rozejrze się :)

No właśnie czytałam gdzieś, żeby dopiero pójść koło 8 tygodnia na USG. W ogóle tyle się dowiaduje teraz o ciąży, że szok 😅 myslalam, że brak okresu i pozytywny test to jest to! A tu jeszcze beta, a USG, pęcherzyk, zarodek itd.. Wiedzy dużo! Oczywiście naczytałam się o objawach i szukam ich na siłę 😅 a jak u Was z tym jest/było?
generalnie przy regularnych cyklach to 6+5 już wszystko widać ale dla pewności 7 tc najlepiej

Z witamin prenastart 1 naprawdę Ok. Magne b6 i vigantol bo to leki przebadane ale bez recepty i dobrze się wchłaniają.

Żałuję, że poszłam w 5tyg na USG, ale myślałam, że miałam infekcje i przy okazji chciałam potwierdzić ciążę. Teraz niepotrzebnie się stresuje, biegam po lekarzach :/ jeszcze nie mam żadnych objawów ciąży ( poza zatrzymaniem okres) i oczywiście szukam czy to w porządku 😅😅
Ja tez poszłam w 5tym i tez żałuje Trzeba było siedzieć na tyłku i czekać przynajmniej do tego 8go tygodnia A tak to dzień w dzień nic tylko myslenice i googlowanie 😁

reklama
Oo, to o większej dawce folianu nie słyszałam :) są różne pakiety z witaminy, rozejrze się :)
No właśnie żaden lekarz nigdy mi o tym folianie nie wspomniał a byłam u tylu różnych Wszyscy tylko żeby brać kwas hialuronowy i tyle Dwa lata temu trafiłam na lekarza który powiedział ze przed ciąża powinno się brać 400ng ale jak już sie zajdzie to 1000ng bo zapotrzebowanie wzrasta W sumie ma to sens bo nosimy w sobie drugie życie Ja zażywam Solgar Folate 1000ng Trudno najwyżej zablokują mnie za reklamę ale jesteśmy tu żeby sobie pomagać 😘

Do góry