reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Testy owulacyjne

o i z aktualności: w piątek mam długo odkładaną wizytę u gina:tak:
możesz mnie śmiało ochrzaniać czemu tak późno:-D

reklama
Ja mam wizyte na 17 grudnia. Nie bede cie ochrzaniac bo ja tez bym pewnie nie poszła gdyby mi sie cykl nie wydłużył z 32 na 35. Musze zerwac z nałogiem słodyczowym bo ta insulina za wysoka. Juz tak sobie nawet wczoraj pomyslalam ze moze przejde sie do diabetologa zeby mi cos poradziła.
trzymam kciuki za wizyte i daj znac jak wypadla:-)

no czesc :-) Zadzwoniłam do poradni diabetologicznej żeby sie umówic na prywatną wizyte a tu zonk kolejki nawet prywatnie dopiero na 24 stycznia :szok: trudno poczekam. poza tym zaczyna mi sie @ i witamina d3 wyszłą za niska 24,3 a norma od 30 ale to jest powrzechna sprawa zwłaszcza jesienia i zima wiec mam nadzieje ze jakos szczegolnie to nie ma znaczenia. jak mi sie okres rozkreci to w poniedziałek szoruje robic kolejna porcje badan. mam nadzieje ze juz ostatnia. no zdałam ci relacje i teraz czekam na twoja z wizyty u gina.
milego dnia

No to pięknie, kolejki do lekarzy zawsze mnie osłabiały...szkoda, że gina masz dopiero na 17 gr., że musisz sama interpretować wyniki eh...
Gina niestety mam w poniedziałek - znalazłam takiego, do którego być może będę mogła się na dłużej przyczepić (polecono mi go jako dobrego) więc nie będę tracić czasu i pieniędzy na wizytę u przypadkowego, także w pon. zdam relację:-)

miłego dzionka życzę:-)

wiesz co nie byłam na tych badaniach bo od czwartku miałam takie tylko lekkie plamienie zamiast normalnego okresu i w sumie nie wiedzialam jak to liczyc. dopiero wczoraj po południu okres mi sie rozkrecił i nawet ovufriend mi zaznaczyło jako 1 dc wiec najwczesniej moge jechac jutro bo badania sie robi miedzy 3-5 dc wiec pojade jutro mam nadzieje ze sie nie zamotałam w tych dniach bo od tego zalezy wynik hormonów.
a co tam u ciebie , byłaś u gina?

Byłam, prawy jajnik policystyczny. Gin zlecił mi badnia TSH, prolaktyna, progesteron oraz między 1 a 3 dc FSH, LH i estradiol.
Kazał sobie zrobić usg piersi, mąż na badanie spermy. Od przyszłego cyklu zrobimy monitoring a jeśli będzie trzeba będzie mi sztucznie wywoływał owu. Ten cykl prawdopodobnie będzie bezowulacyjny (gin nie zauważył pęcherzyka dominującego - 9dc), możliwe, że w ciągu tego roku starań miałam owulację np 3 razy dlatego guzik ze starań wychodził...
7 grudnia kolejna wizyta, będzie interpretował wyniki i może będę wiedzieć coś więcej

reklama
to witam w klubie, u mnie lewy jajnik z torbiela, te same badania tylko narazie meza pominela w tych badaniach. a jak u ciebie z regularnością okresów i długoscia cykli?

Do góry