reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Testy owulacyjne

reklama
Dziękuje 😍
Wierze, ze dużo zależy od wychowania. Moja najstarsza i najmłodsza, to dziewczyny, a środkowy chłopak, 7 lat. Na ten moment potrafią dać czadu sobie wzajemnie, ale w sytuacjach trudnych, jedno za drugim stoi murem 💪🏻☺️ zaraz zacznie najmłodsza śmigać, to będą mieli nowe wyzwania 😂😉 w sumie chyba powinnam się bać 🤣

Dziękuje 😍
Wierze, ze dużo zależy od wychowania. Moja najstarsza i najmłodsza, to dziewczyny, a środkowy chłopak, 7 lat. Na ten moment potrafią dać czadu sobie wzajemnie, ale w sytuacjach trudnych, jedno za drugim stoi murem 💪🏻☺️ zaraz zacznie najmłodsza śmigać, to będą mieli nowe wyzwania 😂😉 w sumie chyba powinnam się bać 🤣
ale fajnie z taka gromadka😍🥰 nie ma nudy😂😆😉

Dziewczyny powiedzcie co o tym myślicie bo ja już zglupialam. Robiłam sobie testy owulacyjne od 3 dni tego sprzed 3 dni nie mam ale był podobny do tego z wczoraj. Dzisiaj zrobiłam i kreski dość wyraźne (co mnie zwidzilo bo według gin z USG 24.02 pęcherzyk był już spory i kazała właśnie wtedy działać) według kalendarzyka owulację powinnam mieć 01.03. Dzisiaj rano (nie z porannego moczu) test pozytywny (myślę sobie ze wezmę męża w obroty ale zrobię jeszcze wieczorem test...) zrobiłam przed chwilą i 2 kreski nie ma. Co myślicie o tym? Będę wdzięczna za każda opinie
Ja myślę, że te testy wychodzą tak "z grubsza", tzn. ja w okolicy owu mam zawsze drugą kreskę, najpierw jasną, potem ciemną, ale i tak jakby minimalnie jaśniejszą niż kontrol. Ostatnio miałam tak przez dwa dni i w końcu zgłupiałam kiedy to owu. A teraz miałam w niedzielę rano kreskę, która wieczorem znikła, a śluz i libido sugerowały owu raczej na wtorek- środę. Tak, że też nie wiem i chętnie się dowiem :)

hejka tak mysle ze sie do was przyłącze . To jest mój pierwszy miesiąc z testami zreszta ciężko to nazwać miesiącem bo testy zaczęłam robić od wczoraj .😂 czułam się tak na owulacje wiec poleciałam i z ciekawości kupiłam i pierwszy rano zrobiony mrugająca buźka a wieczorem już była stała a ze mój narzeczony bardzo zaangażowany w staranie to wzięliśmy się od razu w obroty jeszcze coś co drugi dzień doszlifujemy i będzie oczekiwano na odpowiednie testowanko. Nie mogę się doczekać już. Dodam tylko ze 7 poprzednich cykli było bez żadnych pomiarów badań niczego i jak widać bezowocne 😩

hejka tak mysle ze sie do was przyłącze . To jest mój pierwszy miesiąc z testami zreszta ciężko to nazwać miesiącem bo testy zaczęłam robić od wczoraj .😂 czułam się tak na owulacje wiec poleciałam i z ciekawości kupiłam i pierwszy rano zrobiony mrugająca buźka a wieczorem już była stała a ze mój narzeczony bardzo zaangażowany w staranie to wzięliśmy się od razu w obroty jeszcze coś co drugi dzień doszlifujemy i będzie oczekiwano na odpowiednie testowanko. Nie mogę się doczekać już. Dodam tylko ze 7 poprzednich cykli było bez żadnych pomiarów badań niczego i jak widać bezowocne 😩
trzymam mocno kciuki w takim razie i nie rób lepiej już testów owulacyjnych w tym cykkj. Ja żałuję że robiłam wychodzą mi ciągle pozytywne i tylko się wsciekam.

Ja myślę, że te testy wychodzą tak "z grubsza", tzn. ja w okolicy owu mam zawsze drugą kreskę, najpierw jasną, potem ciemną, ale i tak jakby minimalnie jaśniejszą niż kontrol. Ostatnio miałam tak przez dwa dni i w końcu zgłupiałam kiedy to owu. A teraz miałam w niedzielę rano kreskę, która wieczorem znikła, a śluz i libido sugerowały owu raczej na wtorek- środę. Tak, że też nie wiem i chętnie się dowiem :)
no to mamy podobna sytuację. Wkurzylam się na maxa bo od 3dni testy ciągle poztywne a 24 gin mówiła co innego... Tylko sobie namieszalam nimi w głowie. Bo rano miałam pozytyw później wyszedł negatywnie a po nast 2h znowu pozytywny i dzisiaj 3 od rana też pozytywne....

trzymam mocno kciuki w takim razie i nie rób lepiej już testów owulacyjnych w tym cykkj. Ja żałuję że robiłam wychodzą mi ciągle pozytywne i tylko się wsciekam.
Oby się w końcu udało . Ja już tyle naczytałam się o tych testach i właśnie co mi utknęło w pamięci ze po pierwszym pozytywie już się nie robi. Zobaczymy zreszta ten miesiąc jak się nie uda to następny z testami jeszcze jak dalej nic nie będzie to chyba w kosmos wylecę może tam mi ktoś pomoże bo w tej Anglii nikt pomoc nie chce tylko mówią „młoda jesteś to Wałcz”

Pamiętaj zeby nie robić testów z porannego moczu, nie jeść, nie pić ibnie robić siku minimum 2 godziny przed testem i po pierwszym pozytywnym juz nie testować [emoji6]
no to mamy podobna sytuację. Wkurzylam się na maxa bo od 3dni testy ciągle poztywne a 24 gin mówiła co innego... Tylko sobie namieszalam nimi w głowie. Bo rano miałam pozytyw później wyszedł negatywnie a po nast 2h znowu pozytywny i dzisiaj 3 od rana też pozytywne....

reklama
Pamiętaj zeby nie robić testów z porannego moczu, nie jeść, nie pić ibnie robić siku minimum 2 godziny przed testem i po pierwszym pozytywnym juz nie testować [emoji6]
o piciu i o tym żeby to nie był poranny mocz to słyszałam natomiast o jedzeniu i nie sikaniu przez 2h nie było napisane na moich testach... To chyba od testu zależy;) poza tym niby jak się napije to można obniżyć stężenie hormonu a mi ciągle pokazuje go wysoko. Dzisiaj bez zmian dalej pozytywne hahah. Chyba mam jakieś wadliwe testy. Ten miesiąc już z ciekawości potestuje do końca a w następnym skończę do pierwszego pozytywnego;)

Do góry