reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Testy owulacyjne

reklama
Hej dziewczyny, zaczęłam w tym cyklu testowanie z testami owulacyjnymi Clearblue. Cykle ma około 27 dni, okres około 3 dni, wczoraj dzień 6 zrobiłam test i był negatywny a dziś dzień 7 pokazał mi peak?! Troszkę się zdziwiłam bo miałam ze owulacja u mnie około 14 dnia. Czy któraś z was tak miała?

Hej dziewczyny, zaczęłam w tym cyklu testowanie z testami owulacyjnymi Clearblue. Cykle ma około 27 dni, okres około 3 dni, wczoraj dzień 6 zrobiłam test i był negatywny a dziś dzień 7 pokazał mi peak?! Troszkę się zdziwiłam bo miałam ze owulacja u mnie około 14 dnia. Czy któraś z was tak miała?
Może, że owulacja się przesunęła i cykl będzie krótszy. Jeżeli natomiast będzie trwał również 27 dni to skonsultowała bym się z lekarzem. Prawidłowa faza lutealna (poowulacyjna) umożliwiająca zajście w ciążę trwa 10-16. A u ciebie będzie to jakieś 18-19 dni (zależy czy owu masz po 24 czy po 36h). Więc trochę ponad normę.

Przesunięcia owulacji to całkiem normlana sprawa. W dodatku po peaku do owulacji może dojść nawet za 2 dni więc zakładając, że owulacja byłaby 9 dc, a Twoja faza lutealna to 16 dni to miałabyś cykl 25 dni więc niewiele krócej niż zawsze.
Ale tak jak mówię, owulacja może się przesuwać.
Moja przed ostatnia była w 31 dc, a w tym cyklu mialam ja 17 dnia [emoji2368]

Witajcie kochane staraczki.
Test pozytywny pokazał mi się 19dnia cyklu.
Śluz rozciągliwy, jak nigdy 🙈
17dnia cyklu byl stosunek, czyli dwa dni PRZED pozytywnym testem owulacyjnym.
Moje cykle trochę się różnią
Między 27-33dni
Ostatni był 36dni
Ostatnią miesiączkę miałam 12-03-2021
I trwała 5 dni jak zawsze.
Czy myślicie, że mogę mieć jakąś szansę w tym cyklu, jeśli stosunek był dwa dni przed testem owulacyjnym pozytywnym?
Oczywiście wcześniej też był stosunek
W 5-9-10-12-16 i 17dniu cyklu.
Prosze o jakąkolwiek odpowiedź :)
Pozdrawiam!
20210406_082645.jpg

Dziewczyny, mam problem z testami owulacyjnymi. Z jednej firmy mam wrażenie zawsze wychodzą mi negatywne, z innej zawsze pozytywne. Wczoraj zrobiłam test Facelle - wyszedł pozytywny. Dziś w ramach porównania zrobiłam kolejny Facelle i drugi z Allegro - Facelle pozytyw nadal, Allegro negatyw. Totalne zagubienie. Co o tym myślicie i jakiej firmy testy są dla Was niezawodne?

Załączniki

• DF00A6E4-6ED9-4686-8DED-BC01604F045C.jpeg
    DF00A6E4-6ED9-4686-8DED-BC01604F045C.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 85
  • 9CD9592A-BD6F-4FDC-9375-C1EDE09A5A89.jpeg
    9CD9592A-BD6F-4FDC-9375-C1EDE09A5A89.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 84
  • 848C15B0-E97D-4D52-85A8-E333F189039D.jpeg
    848C15B0-E97D-4D52-85A8-E333F189039D.jpeg
    2,2 MB · Wyświetleń: 81
reklama
Do góry