reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Testy owulacyjne

Madziulkaaa

Fanka BB :)
Witam dziewczyny .Czy ktoras się zna i pomogłaby mi z wynikami testów owulacyjnych ? Już się pogubiłam już mam dosyc :( tu jakieś ni cyrki wychodza ...Mam cykle 28 ,29,30 teraz miałam okres 8.06 cykl 29 dniowy ,zrobiłam test w 14 dniu cyklu wyszedł pozytywny druga kreska ciemniejsza od kontrolnej , wtorek 16 dc i środa 17 dc ... mocny ból brzucha i jajnika , dzisiaj 19 dc dwie konkretne krechy na teście .. o co tu chodzi ?

reklama
4678C1D6-537B-46FE-A534-CE5958D48A8B.jpeg

Za późno zaczęłaś robić testy. Owu występuje 24-36h po pierwszym pozytywnym. W drugiej części cyklu testy mogą wychodzić pozytywne aż do dnia @. Czasem to może świadczyć o PCOS, a czasem po prostu tak jest.

Za późno zaczęłaś robić testy. Owu występuje 24-36h po pierwszym pozytywnym. W drugiej części cyklu testy mogą wychodzić pozytywne aż do dnia @. Czasem to może świadczyć o PCOS, a czasem po prostu tak jest.
Hej mam cykl 29 dni zrobiłam pierwszy test 14 dnia cyklu w zeszła niedziele , wyszła ciemniejsza kreska od kontrolnej, w kalendarzykach widze ze owulacja powinna wystąpić we wtorek I we wtorek miałam ból brzucha i jajników jak i w środę ... dzisiaj zrobiłam test z ciekawości i wyszły dwie grube kreski , zastanawiam się czy owulacja była we wtorek czy dopiero będzie ? Myślisz ze testy zaczęłam za późno ? :(((

Tak zgadza się nie wiem , ale ten ból jajników wE wtorek i środę na coś wskazuje :) I starania od 11 dnia cyklu do dzisiaj także mam nadzieje ze wreszcie się uda :(
Testy owulacyjne nie pokazują owulacji w dosłownym sensie (czyli uwolnienia jajeczka), tylko pokazują wzrost i pik LH, który to doprowadza do uwolnienia jajeczka. Czyli owulacja powinna nastąpić do Ok. 36 godzin po piku LH, może w ciągu godziny wystąpić a może dobiera za 2 dni, tego nikt nie wie. Dlatego tak jak piszą koleżanki testy zacznij sobie robić od 10 dnia, żeby wyłapać zmianę stężenia LH. Ja przy takich cyklach zaczynałam robić już około 8 dnia cyklu i po 3 razy dziennie, bo u mnie owulacja występowała dosłownie kilka godzin jak tylko LH się ujawniało nawet delikatnie podwyższone na testach. Załączam zdjęcia, może coś Ci pomogą i powodzenia!!!!
9D9523AF-14A0-4547-9B25-47BAE6763BC1.jpeg

reklama
Testy owulacyjne nie pokazują owulacji w dosłownym sensie (czyli uwolnienia jajeczka), tylko pokazują wzrost i pik LH, który to doprowadza do uwolnienia jajeczka. Czyli owulacja powinna nastąpić do Ok. 36 godzin po piku LH, może w ciągu godziny wystąpić a może dobiera za 2 dni, tego nikt nie wie. Dlatego tak jak piszą koleżanki testy zacznij sobie robić od 10 dnia, żeby wyłapać zmianę stężenia LH. Ja przy takich cyklach zaczynałam robić już około 8 dnia cyklu i po 3 razy dziennie, bo u mnie owulacja występowała dosłownie kilka godzin jak tylko LH się ujawniało nawet delikatnie podwyższone na testach. Załączam zdjęcia, może coś Ci pomogą i powodzenia!!!!Zobacz załącznik 1139389
Napewno pomoże dziękuje! ☺️Choć mam nadzieje ze przy 29 dniowym cyklu jak zaczęliśmy działać od 11 dc i do dzisiaj mam nadzieje ze się wstrzelilismy :) pierwszy test zrobiłam 14 dc i były dwie krechy cjociaz nie wiem jak było wcześniej ... No i wtorek środa miałam ból jajników kłujący jak na owulacje ... W simie można powiedzieć ze działamy cały cykl codziennie 😅 ale bez stresu poprostu lubimy ... wiec może się uda ...

Do góry