reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test owulacyjny - dziwne zjawisko

reklama
Gratulacje 😍

Serio laski, testy owu nie są do sprawdzania ciąży. Owszem. Mogą wyjść pozytywne też w terminie miesiączki, kiedy beta już jest wykrywalna. Ale tak samo mogą wyjść dziewczynie, która ten okres dostała, a równie dobrze być negatywne u kobiety w ciąży.

Hej dziewczyny, zaczynamy starania i w sumie chciałam sprawdzić z ciekawości czy testy są skuteczne. Myślałam, że wiem kiedy mam owulacje, ale ostatnia wizyta u ginekolog niestety rozwiała moją pewność, bo przy cyklach 29-32dni ostatnio w 14dc byłam już po owulacji według usg. Teraz zaczęłam robić testy zaraz po zakończonej miesiączce od 7dc - co sądzicie o tych wynikach?
20230912_172902.jpg

Hej dziewczyny, zaczynamy starania i w sumie chciałam sprawdzić z ciekawości czy testy są skuteczne. Myślałam, że wiem kiedy mam owulacje, ale ostatnia wizyta u ginekolog niestety rozwiała moją pewność, bo przy cyklach 29-32dni ostatnio w 14dc byłam już po owulacji według usg. Teraz zaczęłam robić testy zaraz po zakończonej miesiączce od 7dc - co sądzicie o tych wynikach?
Zobacz załącznik 1565978
Ale to są od 7dc robione, czyli ostatni w 12dc, czy jak? Czy to z jednego dnia?

reklama
Od 7dc do 11dc - robiłam po jednym każdego dnia
Pamiętaj, że one nie pokazują owulacji, a jedynie wyrzut hormonu, który do tej owu dopiero doprowadzi za kilkadziesiąt godzin od pozytywnego testu. Ja miała pozytywny, a podniesienie temperatury dopiero po 3-4 dniach. I polecam łączyć te dwie metody :) i używałam apki premom, gdzie wrzucałam zdjęcia testów i ona mi wyliczała, czy jest pik na teście, czy nie, bo samej mi często było ciężko ocenić.

Do góry