reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania, testy owulacyjne

reklama
Jakim termometrem ? Normalnym czy owulacyjnym? Elektronicznym? Faktycznie widzisz skok temperatury?
Elektroniczny owulacyjny z firmy microlife. Niestety poprzedni cykl źle mierzylam, dopiero ten robię wszystko tak jak być powinno. Póki co temperatura jest ładna, mniej więcej na jednym poziomie a nie tak jak w poprzednim wielkie skoki (mierzylam pod pachą). W tym cyklu owulacja wypada mi na 15-16.01 więc dam znać czy faktycznie pokaże skok 🙂

Wspaniale daj proszę znać czy z tą temperatura to działa czy różnice są niezauważalne
Hej :)
Tak jak obiecywałam- daje znać!
Wczoraj rano był peak potwierdzony testem owulacyjnym, temperatura nadal niska 36.35.
Dziś rano temperatura 36.65 czyli wzrost o 0.3 stopnia - więc owulacja była wczoraj :)
W załączniku dodaje zdjęcie mojego wykresu, możesz sobie przeanalizować.
Trzymam kciuki za Ciebie! Pozdrawiam :*

Załączniki

• Screenshot_20210114-072835_Premom.jpg
    Screenshot_20210114-072835_Premom.jpg
    150,3 KB · Wyświetleń: 137
Ostatnia edycja:
Hej :)
Tak jak obiecywałam- daje znać!
Wczoraj rano był peak potwierdzony testem owulacyjnym, temperatura nadal niska 36.35.
Dziś rano temperatura 36.65 czyli wzrost o 0.3 stopnia - więc owulacja była wczoraj :)
W załączniku dodaje zdjęcie mojego wykresu, możesz sobie przeanalizować.
Trzymam kciuki za Ciebie! Pozdrawiam :*
Dzięki w żadnej aptece nie mają termometru aowulacyjengo :(

Dzięki w żadnej aptece nie mają termometru aowulacyjengo :(
Sprawdź na stronie ktomalek.pl, wyskoczy Ci najbliższa apteka od Twojej lokalizacji która posiada ten termometr. Mój jest microlife MT 16C2. A jeśli faktycznie nie mają to można poprosić żeby zamówili :)
A też z mojego doświadczenia--jak zaszłam i poprosiłam o termometr owulacyjny to dostałam informację, że takiego nie mają. A jak podałam nazwę i model to okazało się że jednak jest, tylko nie wiedziały, że jest on "owulacyjny" :)

reklama
Ja przy staraniach o drugie dziecko korzystałam tez z takiego żelu/ lubrykantu concieve plus. Korzystasz z tego jak ze zwykłego lubrykantu. Działa to trochę odwrotnie do pianki plemnikobójczej bo to tworzy środowisko przyjazne i ma właśnie ułatwiać zapłodnienie. U nas się sprawdziło, więc myśle, że warto skorzystać przy staraniach.

reklama
Do góry