reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Testy alergiczne dla roczniaka

@GwiazdaMuzykiPop Jak ja miałam epizody alergiczne, to w czasie "ataku" lekarz zasugerował zrobienie IgE całkowitego. Tylko nie wiem czy robi się je u małych dzieci. W każdym razie wynik pozytywny sugerowałby ze znacznym prawdopodobieństwem, że to alergia.
Robi się.
Natomiast jak wynik tego jest negatywny a wyjdzie na coś alergia na testach to znaczy, że jest silniejsza. A części może nie wykryć.
Ogólnie przy alergiach lepiej jak to ige wyjdzie.
Dzięki dziewczyny. W takim razie to też zrobię. Chyba też do alergologa się wybiorę i tak. Jutro nas czeka dermatolog znowu więc zobaczymy.

reklama
Mojemu synowi robili w szpitalu, miał 6 miesięcy, zleciła je sama Pani ordynator, która jest alergologiem. Mówiła, że jeśli na coś byłby uczulony to wyjdzie w tych testach. Później poszukam i napisze co to były za badania :)
Jak wyglądają te testy w szpitalu? Może Pani coś więcej napisać ?

Jak wyglądają te testy w szpitalu? Może Pani coś więcej napisać ?
To zapewne były zwykle testy alergiczne z krwi na przeciwciała IgE. Można je normalnie wykupić w laboratorium albo dostać skierowanie z poradni alergologicznej, nie trzeba kłaść się do szpitala. Są różne panele, różniące się alergenami, które są testowane. Zazwyczaj zaczynają od tzw. panelu pediatrycznego.

Są jeszcze testy Alex, o których było tu pisane.

reklama
Robiłam na fundusz i to była masakra. Za każdym razem 3 godziny w przychodni i tylko kilka testów na raz. Lepiej zapłacić.
Ja mam dziecko w poradni alergologicznej i dostajemy na wizycie skierowanie, od razu mozemy iść na pobranie na panel pediatryczny Polycheck. W kolejce spotkałam dzieci, które mialy robione skórne testy.

Do góry