Dziewczyny mam dziwną sytuację. Staramy się o dzidziusia od sierpnia...zauważyłam że od momentu rozpoczęcia wspolzycia bez zabezpieczenia mam rozlegulowane @ ostatnia spóźniła się 44 dni... aktualnie jest 2 dzień jak się spóźnia.. co ranek od dobrych 4 dni robię testy z moczu, wychodzi bladzioch na nich. W dniu spodziewanej @ robiłam test z krwi, ale wynik to <0.1 więc wyklucza.. czytałam dużo o tym i niby jest że z krwi w dniu spodziewanej @ jest już 100% pewnosci... miewam bóle podbrzusza, a dziś mnie co chwilę mdli, kilka razy biegłam już do łazienki.. Mam też podwyższoną temperaturę drugi tydzień (do 37.5 max) miała któraś podobnie? Brak @, na testach bladzioch
reklama
G
GwiazdaMuzykiPop
Gość
W dniu spodziewanej miesiączki beta hcg z krwi jest pewniakiem tylko wtedy, gdy faktycznie ten okres miał przyjść tego dnia. Nie wiadomo kiedy miałaś owulację skoro wszystko się rozregulowało, a Ty jej nie monitorujesz.
Kiedy robiłaś badanie? Ile w tym momencie spóźnia Ci się miesiączka?
To fakt, że cyklów nie monitoruje. Mam tą aplikację flo, zawsze miałam @ na czas, ewentualnie dzień opóźnienia, ale od sierpnia poległo to... a badanie robiłam przed wczoraj (wtedy niby miałam dostać @) o jeśli miało by tak faktycznie być to dziś 2 dzień jak się opóźnia... od kilku dni czuję kłucie w brzuchu i pobolewanie. Nowością jest też dla mnie bardzo dużo śluzu. Około 2 tygodnie po poprzednim @ bardzo dużo śluzu mi wypływa, nie miałam tak nigdy wcześniej...W dniu spodziewanej miesiączki beta hcg z krwi jest pewniakiem tylko wtedy, gdy faktycznie ten okres miał przyjść tego dnia. Nie wiadomo kiedy miałaś owulację skoro wszystko się rozregulowało, a Ty jej nie monitorujesz.
Lady Loka
Fanka BB :)
A nie myślałaś o wizycie u ginekologa, skoro ta miesiączka się tak spóźniła? Tak czy inaczej przed ciąża warto zrobić cytologię.To fakt, że cyklów nie monitoruje. Mam tą aplikację flo, zawsze miałam @ na czas, ewentualnie dzień opóźnienia, ale od sierpnia poległo to... a badanie robiłam przed wczoraj (wtedy niby miałam dostać @) o jeśli miało by tak faktycznie być to dziś 2 dzień jak się opóźnia... od kilku dni czuję kłucie w brzuchu i pobolewanie. Nowością jest też dla mnie bardzo dużo śluzu. Około 2 tygodnie po poprzednim @ bardzo dużo śluzu mi wypływa, nie miałam tak nigdy wcześniej...
Mogłabyś też zrobić monitoring owulacji, albo chociaż kupić testy owulacyjne, to byś wiedziała mniej więcej, co się poprzestawiało i czy owulacja występuje.
Przy takich opóźnieniach ta aplikacja i tak nic Ci nie powie. Żeby pomiar temperatury był wiarygodny musiałabys robić wykresy kilka cykli i zobaczyć prawidłowości.
G
GwiazdaMuzykiPop
Gość
Myślałam, że masz więcej opóźnienia i jest większa rozbieżność między badanien labo a testami.To fakt, że cyklów nie monitoruje. Mam tą aplikację flo, zawsze miałam @ na czas, ewentualnie dzień opóźnienia, ale od sierpnia poległo to... a badanie robiłam przed wczoraj (wtedy niby miałam dostać @) o jeśli miało by tak faktycznie być to dziś 2 dzień jak się opóźnia... od kilku dni czuję kłucie w brzuchu i pobolewanie. Nowością jest też dla mnie bardzo dużo śluzu. Około 2 tygodnie po poprzednim @ bardzo dużo śluzu mi wypływa, nie miałam tak nigdy wcześniej...
Ja podeszłabym do tego na chłodno i udałbym się do ginekologa. Nie doszukuj się objawów ciąży na siłę, bo tylko się nakrecasz, a to mogą być objawy wszystkiego i niczego. Żadna z nas Ci nie powie, dlaczego masz opóźnienia i skąd te cienie.
Podziel się: