reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test

reklama
Żyjemy 😅
Zapowiada się zacnie i oby tak zostało. Prenatalne jeszvze trochę bo moja ginekolog chce po skończonym 13 tc.
No ale nie o mnie ten wątek 😅😂
No to super . O zaskoczylas mnie z tymi prenatalnymi . Ja jak bylo 13+3 w poprzedniej ciazy to ledwie co udalo nam sie wszystko sprawdzic bo mala juz byla za duza . Ale ogolnie prenatalne chyba sa od 11-14 tyg wiec pewnie to zalezy od ciazy

Ale skąd wiesz, że ten okres się spóźnia? Na jakiej podstawie wyliczasz, że jest spóźniony?
Współżyjesz z kimś tak w ogóle?

Sorry, ale jak ktoś, przez 5 miesięcy współżyjąc nie orientuje się, że nie ma miesiączki, to ja tego nie kupuję. W 5 miesiącu to już ruchy powoli czuć.
Jak okres dostawała normalnie, a że miała lekkie miesiączki przed ciążą i w trakcie do 6 miesiąca włącznie . Brzuch cały czas pracuje , niekoniecznie musi być słychać , że coś się z w nim dzieje, więc jak ktoś nie był w ciąży to może nie rozróżnić takich ruchów, z resztą przecież bobas nie kopie niewiadomo jak na początku , ja np na początku jak leżałam na plecach to szanse czułam takie bardziej jak by kłucie

I jakby no robię z kimś ale w kondonie ale raz włożył bez a w necie przeczytałam że wylatuje widomo z czego taki płyn przezroczysty i on ma niby zapłodnić ale nie wiem czy miał ten płyn...
Penis. To się nazywa penie.
28 dni od rozpoczęcia ostatniej miesiączki
A wiesz, że możesz po prostu mieć cykle dłuższe niż te 28 dni i to dalej jest normalne?

Nie jesteś w ciąży.
Testy masz negatywne.
A partnerowi więcej nie pozwalam bez gumki wsadzać. Bo z Waszym podejściem to w końcu faktycznie wpadniecie.

I jakby no robię z kimś ale w kondonie ale raz włożył bez a w necie przeczytałam że wylatuje widomo z czego taki płyn przezroczysty i on ma niby zapłodnić ale nie wiem czy miał ten płyn...
Mialas 0,1 % szans na zajscie w ciaze . Porozmawiaj z mama I idz do ginekologa . Wiekszasc przypisuje tabletki antykoncepcyjne na wyrownanie hormonow wiec bedziesz miala 2 w 1

Jak okres dostawała normalnie, a że miała lekkie miesiączki przed ciążą i w trakcie do 6 miesiąca włącznie . Brzuch cały czas pracuje , niekoniecznie musi być słychać , że coś się z w nim dzieje, więc jak ktoś nie był w ciąży to może nie rozróżnić takich ruchów, z resztą przecież bobas nie kopie niewiadomo jak na początku , ja np na początku jak leżałam na plecach to szanse czułam takie bardziej jak by kłucie
Ma negatywny test wiec jakim cudem ?

Penis. To się nazywa penie.

A wiesz, że możesz po prostu mieć cykle dłuższe niż te 28 dni i to dalej jest normalne?

Nie jesteś w ciąży.
Testy masz negatywne.
A partnerowi więcej nie pozwalam bez gumki wsadzać. Bo z Waszym podejściem to w końcu faktycznie wpadniecie.
Czyli się nie muszę denerwowac ciągle że jestem w ciąży bo ciągle o tym myślę i się boje ze wkońcu jestem

A to ciekawe, bo zaliczam właśnie drugą ciążę i dalej będę twierdzić, że ciężko pomylić ruchy z czymś innym, nawet w 1 ciąży. Ciężko też nie wpaść na to, że ubrania robią się za ciasne. Ale widocznie niektórzy mają inny stan umysłu. Nie wnikam.
A ruchy się czuje, nie słyszy.

reklama
Do góry