Karolina&Zosia
Fanka BB :)
Zrobię we wtorek nifty i zobaczymy, co będzie dalej. Trzymajcie mocno kciukensyJeśli to ci wystarczy to zostaw myśl o amnio
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zrobię we wtorek nifty i zobaczymy, co będzie dalej. Trzymajcie mocno kciukensyJeśli to ci wystarczy to zostaw myśl o amnio
Zrób w sanco badanie RH płodu i masz wynik w tydzień a kosztuje śmieszne pieniądze.Tak dokładnie, muszą mi podać immunoglobulinę, bo maluch jest traktowany jakby miał dodatnią grupę krwi. Jak widzę teraz jest problem z dostępem do wszystkiego...
Wyjaśnili Ci że Nifty to nadanie przesiewowe, które generalnie nie jest wskazane jeśli jest wskazanie do amnio i NIE odkryje wielu chorób z triplodią na czele?Zrobię we wtorek nifty i zobaczymy, co będzie dalej. Trzymajcie mocno kciukensy
Pewnie,że powiedzieli, ale chyba zacznę od nifty i zobaczymy co dalejWyjaśnili Ci że Nifty to nadanie przesiewowe, które generalnie nie jest wskazane jeśli jest wskazanie do amnio i NIE odkryje wielu chorób z triplodią na czele?
Moja przyjaciółka miała taką historię. Bała się amnio, zrobiła nifty, wynik: zdrowy chłopczyk. Usg było ok.
Później pokazywały się wady i zrobili jednak amnio - triplodia czyli trisomia każdego chromosomu, wada letalna. Ledwo zdążyli z diagnostyką...
Chyba będzie Jaś, bo tak miała mieć na imię córka zanim się okazało na połówkowych, że jednak nie jest chłopcem@Karolina&Zosia To spokojnej ciąży teraz życzę! A imię już wybrane?
Uważajcie na siebie i pilnuj ciśnienia. Jakiekolwiek objawy cię zaniepokoja to przyspieszaj wizyty byś niczego nie przeoczyć. Życzę spokojnej ciąży aż do rozwiązania w terminie. Wszystkiego dobregoKochane, po wielu przemyśleniach i rozmowach z genetykiem zdecydowałam się na zrobienie testu sanco. Wczoraj odebrałam prawidłowy wynik. Czekamy na chłopca. Chciałam Wam bardzo podziękować za okazane zainteresowanie i wsparcie.
Bardzo dziękuję. Ciśnienie już mierzę i mam brać acardUważajcie na siebie i pilnuj ciśnienia. Jakiekolwiek objawy cię zaniepokoja to przyspieszaj wizyty byś niczego nie przeoczyć. Życzę spokojnej ciąży aż do rozwiązania w terminie. Wszystkiego dobrego