reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test papp-a i usg

Aleksandra0501

Fanka BB :)
Miasto
Pyskowice
Witam wszystkie mamusie. Piszę z taka sprawa.jestem w 12 tygodniu ciąży i Byłam w piątek na USG prenatalnym i okazało sie, że dzieciątko ma bardzo duże NT 6,5 CM od razu zostałam skierowana do genetyka wizytę mamy w środę i chciałam się dowiedzieć czy któraś z mam miała może robiona aminopunkcje i czy wyniki z testu PAPP-A I WOLNE BHCG wyszły złe, a po aminopunkcji było wszystko dobrze. Wyniki z bety 29,93 odpowiada 0,579 MoM i papp-a 0,230 odpowiada 0,132 MoM
ryzyko podstawowe
Trisomia 21 1:929 skorygowane 1:4
Trisomia 18 podstawowe 1:2142 skorygowane >1:4
Trisomia 13 podstawowe 1:6747 skorygowane 1:9

Załączniki

• 15962768135756503971188871301315.jpg
    15962768135756503971188871301315.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 6 199
reklama
Witam mamusie. Niestety nie udało się zrobić aminopunkcji, pojechałam na badania podczas USG okazało się, że aniołkowi przestało bić serduszko. Serca nam pękły ale żyjemy dalej z nadzieją, że następne dzieciątko będzie zdrowe ❤️. Pozdrawiam wszystkie mamy i życzę dużo szczęścia i zdrowia !

reklama
Ogromnie mi przykro! Cieszę się, że trzymacie się ciepłych myśli i los oszczędził wam podejmowania trudnych decyzji [emoji3590]

Rozwiązanie
Witajcie, wczoraj otrzymałam wynik pappa i przeżywam najgorszy czas w życiu . Mam 46 lat .. jestem w ciąży z 4 dzieckiem wszystkie zdrowe, dwa usg wszystko super aż lekarz powiedział ze w tym wieku nad wyraz dobrze i pappa .. 1:4 zd ..
załamałam się : wolne bhcg 3,591 MoM, pappa 0,599 .. co myśleć ?? Zdecydowałam się na sanco ale
boje się ze to już wyrok … proszę odpiszcie

Witajcie, wczoraj otrzymałam wynik pappa i przeżywam najgorszy czas w życiu . Mam 46 lat .. jestem w ciąży z 4 dzieckiem wszystkie zdrowe, dwa usg wszystko super aż lekarz powiedział ze w tym wieku nad wyraz dobrze i pappa .. 1:4 zd ..
załamałam się : wolne bhcg 3,591 MoM, pappa 0,599 .. co myśleć ?? Zdecydowałam się na sanco ale
boje się ze to już wyrok … proszę odpiszcie
Bardzo możliwe, że na wynik ma wpływ wiek. Sanco to nadal badanie nieinwazyjne, przy takim ryzyku zapewne lekarze zalecają amniopunkcje z mikromacierzami. Np ja w takiej sytuacji bez wahania zdecydowałabym się na amniopunkcje bez testów nipt. Aczkolwiek wcale wynik 1:4 nie oznacza, że dziecko jest chore. Przemyślcie z mężem czy partnerem co dalej 🤞 trzymam kciuki za zdrowe dziecko

Bardzo możliwe, że na wynik ma wpływ wiek. Sanco to nadal badanie nieinwazyjne, przy takim ryzyku zapewne lekarze zalecają amniopunkcje z mikromacierzami. Np ja w takiej sytuacji bez wahania zdecydowałabym się na amniopunkcje bez testów nipt. Aczkolwiek wcale wynik 1:4 nie oznacza, że dziecko jest chore. Przemyślcie z mężem czy partnerem co dalej 🤞 trzymam kciuki za zdrowe dziecko
Ale test sanco coś więcej mi powie prawda ?

Amniopunkcję mam dopiero na 14 marca a ja chce juz wiedzieć bo jestem okropna panikara i nie wytrzymam tyle .
Wynik będzie również statystyczny. Aczkolwiek prawdopodobieństwo wystąpienia wady w Sanco może wyjść dużo niższe. Może was to uspokoi. Sanco to nadal test przesiewowy.

Amniopunkcja bada kariotyp dziecka może wykluczyć lub potwierdzić wadę, a badanie z mikromacierzami wykrywa jeszcze wiecej wad, duplikacji i delegacji

Bardzo możliwe, że na wynik ma wpływ wiek. Sanco to nadal badanie nieinwazyjne, przy takim ryzyku zapewne lekarze zalecają amniopunkcje z mikromacierzami. Np ja w takiej sytuacji bez wahania zdecydowałabym się na amniopunkcje bez testów nipt. Aczkolwiek wcale wynik 1:4 nie oznacza, że dziecko jest chore. Przemyślcie z mężem czy partnerem co dalej 🤞 trzymam kciuki za zdrowe
Wynik będzie również statystyczny. Aczkolwiek prawdopodobieństwo wystąpienia wady w Sanco może wyjść dużo niższe. Może was to uspokoi. Sanco to nadal test przesiewowy.

Amniopunkcja bada kariotyp dziecka może wykluczyć lub potwierdzić wadę, a badanie z mikromacierzami wykrywa jeszcze wiecej wad, duplikacji i delegacji
Powiedz mi proszę czy lepszy jest sanco czy Nifty czy są podobne bo widzę ze się orientujesz ?

Bo czytam ze przychodzi wynik np prawidłowy kardiotyp męski .. to jest już jakaś odpowiedz

reklama
Do góry