reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test papp-a i usg

Aleksandra0501

Fanka BB :)
Miasto
Pyskowice
Witam wszystkie mamusie. Piszę z taka sprawa.jestem w 12 tygodniu ciąży i Byłam w piątek na USG prenatalnym i okazało sie, że dzieciątko ma bardzo duże NT 6,5 CM od razu zostałam skierowana do genetyka wizytę mamy w środę i chciałam się dowiedzieć czy któraś z mam miała może robiona aminopunkcje i czy wyniki z testu PAPP-A I WOLNE BHCG wyszły złe, a po aminopunkcji było wszystko dobrze. Wyniki z bety 29,93 odpowiada 0,579 MoM i papp-a 0,230 odpowiada 0,132 MoM
ryzyko podstawowe
Trisomia 21 1:929 skorygowane 1:4
Trisomia 18 podstawowe 1:2142 skorygowane >1:4
Trisomia 13 podstawowe 1:6747 skorygowane 1:9

Załączniki

• 15962768135756503971188871301315.jpg
    15962768135756503971188871301315.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 6 199
reklama
reklama
W pappa wyszło mi ryzyko pośrednie T21 1:581
Jak ja bym sie cieszyla jakbym tak miała , mam 1:4 pisałam wyniki beta 3,591 pappa 0,599 czytam teraz to forum młoda kobieta z takimi samymi wynikami została poinformowana przez lekarza ze to typowy zespół downa .. strasznie się boje

Jak ja bym sie cieszyla jakbym tak miała , mam 1:4 pisałam wyniki beta 3,591 pappa 0,599 czytam teraz to forum młoda kobieta z takimi samymi wynikami została poinformowana przez lekarza ze to typowy zespół downa .. strasznie się boje
Nic jeszcze nie jest przesadzone, a robisz test NIPT przed amniopunkcja?

reklama
Do góry