reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Test owulacyjny przed okresem

Screenshot_20230405_101411_com.android.chrome.jpg

reklama
Dla mnie lekarz, który mówi, że można wykonać test ciążowy 6 dni po stosunku jest całkowicie niewiarygodny.
A w którym miejscu ten lekarz tak napisał? Podkreśla, że na testach ciążowych jest tak napisane, ale że najlepiej i najpewniej wykonać je w dniu spodziewanej miesiączki. Proszę czytać ze zrozumieniem :) ta lekarka tylko powtórzyła to, co "oferuje" producent testu, z podkreśleniem że jest to mało wiarygodne.

A w którym miejscu ten lekarz tak napisał? Podkreśla, że na testach ciążowych jest tak napisane, ale że najlepiej i najpewniej wykonać je w dniu spodziewanej miesiączki. Proszę czytać ze zrozumieniem :) ta lekarka tylko powtórzyła to, co "oferuje" producent testu, z podkreśleniem że jest to mało wiarygodne.
Przeczytałam ze zrozumieniem tekst. I fragment: "Dostępne w aptekach testy ciążowe można co prawda wykonywać nawet 6 dni od stosunku (...)" nijak nie jestem w stanie zinterpretować jako przekazanie oferty producenta. Tak, wiem że takie informacje istnieją na opakowaniach testów, natomiast lekarka nie napisała nic w stylu: "Mimo zapewnień producenta testów odnośnie wykonania testu 6 dni po stosunku, polecam zrobić w terminie miesiączki". W żaden sposób nie zanegowała sensowności robienia tak wcześnie testu. 🤔
Ale może jestem ślepa. Proszę mi przytoczyć fragment, w którym lekarka powiedziała, że robienie tak wcześnie testu jest mało wiarygodne.

Przeczytałam ze zrozumieniem tekst. I fragment: "Dostępne w aptekach testy ciążowe można co prawda wykonywać nawet 6 dni od stosunku (...)" nijak nie jestem w stanie zinterpretować jako przekazanie oferty producenta. Tak, wiem że takie informacje istnieją na opakowaniach testów, natomiast lekarka nie napisała nic w stylu: "Mimo zapewnień producenta testów odnośnie wykonania testu 6 dni po stosunku, polecam zrobić w terminie miesiączki". W żaden sposób nie zanegowała sensowności robienia tak wcześnie testu. 🤔
Ale może jestem ślepa. Proszę mi przytoczyć fragment, w którym lekarka powiedziała, że robienie tak wcześnie testu jest mało wiarygodne.
Proszę bardzo, podkreśliłam 😁 widzę że jednak punkt widzenia, zależy od punktu patrzenia.

Załączniki

• Screenshot_20230405_101411_com.android.chrome_edit_393981973951859.jpg
    Screenshot_20230405_101411_com.android.chrome_edit_393981973951859.jpg
    467 KB · Wyświetleń: 97
No i nadal: tak, najbardziej wiarygodne jest robienie testu w dniu miesiączki, ale zrobienie po 6 dniach od stosunku nie ma prawa dać rzetelnego wyniku. Zatem lekarz nie powinien mówić, że można robić po 6 dniach od stosunku. Fajnie, że końcówka zdania jest poprawna, ale początek zawiera nieprawdę, tym samym wiarygodność takiego lekarza jest niewielka. Poza tym w podkreślonej części zdania nie widzę stwierdzenia, że robienie wcześniej testu jest wymysłem producenta, a autorka nie popiera takiego zachowania... 🤷

Chyba 6 dni przed spodziewaną @. Niektóre szybko wykrywające mogą 6 dni przed wykryć ale zawsze lepiej robić w dniu bądź po spodziewanej @

Hej wiem że temat już jest,a to mój test owulacyjny w 30 dniu cyklu,cykle ok 35 dniowe czy faktycznie owulki wykrywają wczesna ciążę?

Załączniki

• 20240217_123017.jpg
    20240217_123017.jpg
    470,6 KB · Wyświetleń: 73
reklama
Do góry